Σήμερα η δικαστική απόφαση για την υπόθεση Νοξ

Σήμερα η δικαστική απόφαση για την υπόθεση Νοξ

Σήμερα η δικαστική απόφαση για την υπόθεση Νοξ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 266 ΦΟΡΕΣ

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας θα αποφασίσει την Τρίτη αν θα επικυρώσει την αθωωτική απόφαση για την αμερικανίδα Αμάντα Νοξ και τον ιταλό πρώην σύντροφό της Ραφαέλε Σολετσίτο που κατηγορήθηκαν για τη δολοφονία της βρετανής φοιτήτριας Μέρεντιθ Κέρτσερ τ

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας θα αποφασίσει την Τρίτη αν θα επικυρώσει την αθωωτική απόφαση για την αμερικανίδα Αμάντα Νοξ και τον ιταλό πρώην σύντροφό της Ραφαέλε Σολετσίτο που κατηγορήθηκαν για τη δολοφονία της βρετανής φοιτήτριας Μέρεντιθ Κέρτσερ το 2007.

Οι Σολετσίτο και Νοξ απαλλάχτηκαν τελικά από τις κατηγορίες τον Οκτώβριο του 2011, αφού παρέμειναν επί τέσσερα χρόνια στη φυλακή.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο θα αποφασίσει αν θα ξεκινήσει διαδικασίες για επανάληψη της δίκης ή θα κλείσει την υπόθεση δια παντός.

Τόσο ο δικηγόρος της Νοξ, Λουτσιάνο Γκίργκα, όσο και η δικηγόρος του Σολετσίτο, Τζούλια Μποντζόρνο, δήλωσαν βέβαιοι ότι η ετυμηγορία του 2011, η οποία αθωώνει τους πελάτες τους, θα επικυρωθεί από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, το οποίο θα αποφανθεί μόνο επί διαδικαστικών θεμάτων και όχι επί της ουσίας.

"Φαίνεται ότι υπάρχει ελάχιστη κριτική επί των τεχνικών πτυχών της δίκης", είπε ο Γκίργκα.

Η σημερινή απόφαση ενδεχομένως να είναι το τελευταίο στάδιο σε μία υπόθεση που έκανε παγκοσμίως πρωτοσέλιδα και έφερε ασυνήθιστη δημοσιότητα στην Περούτζια, την πόλη όπου η Νοξ και η Κέρτσερ μοιράζονταν διαμέρισμα ως φοιτήτριες στο πλαίσιο του προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών του πανεπιστημίου της πόλης.

Οι εισαγγελείς τον περασμένο χρόνο άσκησαν έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης, χαρακτηρίζοντάς την "αντιφατική και παράλογη".

Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά

Youth Pass: Ξεπέρασαν τους 145.000 οι νέοι που θα λάβουν την ενίσχυση – Πότε καταβάλλεται το ποσό;

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά