Aπρόσκοπτα συνεχίζουν οι εκδόσεις της Εστίας

Aπρόσκοπτα συνεχίζουν οι εκδόσεις της Εστίας

Aπρόσκοπτα συνεχίζουν οι εκδόσεις της Εστίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 73 ΦΟΡΕΣ

«Απρόσκοπτα θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους οι εκδόσεις της «Εστίας», που δεν επηρεάζονται κατά το παραμικρό από το κλείσιμο του βιβλιοπωλείου. Οι εκδόσεις της «Εστίας» ιδρύθηκαν τον 1885 από τον Γ. Κασδόνη, ο οποίος είχε έναν διπλό σκοπό: την πώληση και

«Απρόσκοπτα θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους οι εκδόσεις της «Εστίας», που δεν επηρεάζονται κατά το παραμικρό από το κλείσιμο του βιβλιοπωλείου.

Οι εκδόσεις της «Εστίας» ετοιμάζονται να υποδεχθούν στην Ελλάδα σημαντικούς συγγραφείς που έχουν μεταφράσει και κυκλοφορούν ήδη ή πρόκειται να κυκλοφορήσουν σύντομα.

Μεταξύ αυτών θα είναι ο Μάρτιν Βάλζερ, κορυφαίο όνομα της σύγχρονης γερμανικής πεζογραφίας, και ο πολυβραβευμένος αμερικανός μυθιστοριογράφος Ρίτσαρντ Πάουερς».

Αυτά δήλωσε νωρίτερα σήμερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Εύα Καραϊτίδη, εκδότρια της «Εστίας», με αφορμή το κλείσιμο του βιβλιοπωλείου της «Εστίας» το περασμένο Σάββατο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι εκδόσεις της «Εστίας» δεν έχουν εδώ και πολλά χρόνια την παραμικρή σχέση ως επιχείρηση με το βιβλιοπωλείο της «Εστίας», το οποίο ανήκει στον Νίκο Καραϊτίδη (αδελφό της Εύας) από το 1992.

Το βιβλιοπωλείο αντιμετώπιζε εδώ και καιρό μεγάλα προβλήματα, προβλήματα τα οποία ξεκίνησαν να αντιμετωπίζουν όλα τα ελληνικά βιβλιοπωλεία από το 2006, οπότε και αρχίζει ο ανταγωνισμός με τις αλυσίδες, εντείνονται το 2008, όταν με τα γεγονότα του Δεκεμβρίου ο κόσμος αρχίζει να απομακρύνεται από το κέντρο, και παίρνουν ακόμα χειρότερη μορφή με την κρίση και την αδυναμία των βιβλιοπωλών να καταβάλουν τις υποχρεώσεις τους.

Το βιβλιοπωλείο και οι εκδόσεις της «Εστίας» ιδρύθηκαν τον 1885 από τον δημοσιογράφο και δάσκαλο Γεώργιο Κασδόνη, ο οποίος είχε έναν διπλό σκοπό: την πώληση και την έκδοση βιβλίων υψηλής ποιότητας.

Θέση στις εκδόσεις της «Εστίας» βρήκαν τότε, μεταξύ άλλων, οι Καμπούρογλου, Νιρβάνας, Ξενόπουλος, Παλαμάς, Βαλαωρίτης, Προβελέγγιος, Θεοτόκης, Εφταλιώτης, Μητσάκης και Παπαδιαμάντης.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά

Youth Pass: Ξεπέρασαν τους 145.000 οι νέοι που θα λάβουν την ενίσχυση – Πότε καταβάλλεται το ποσό;

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά