Κινέζοι, οι "καλύτεροι" τουρίστες του κόσμου

Κινέζοι, οι "καλύτεροι" τουρίστες του κόσμου

Κινέζοι, οι "καλύτεροι" τουρίστες του κόσμου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 60 ΦΟΡΕΣ

Η Κίνα πέρασε πέρσι στην κορυφή της λίστας των χωρών οι πολίτες των οποίων ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό, καθώς οι δαπάνες των Κινέζων τουριστών άγγιξαν τα 102 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Κίνα πέρασε πέρσι στην κορυφή της λίστας των χωρών οι πολίτες των οποίων ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό, καθώς οι δαπάνες των Κινέζων τουριστών άγγιξαν τα 102 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 75,5 δισ. ευρώ), σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού.

Το ρεκόρ αυτό εξηγείται από την άνοδο των εισοδημάτων των Κινέζων πολιτών και από τη χαλάρωση των προϋποθέσεων για να ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Έτσι, το 2012, ο αριθμός των Κινέζων που επισκέφθηκαν άλλες χώρες έφτασε τα 83 εκατομμύρια, από μόλις 10 εκατομμύρια το 2000.

Οι δαπάνες των ταξιδιωτών αυτών σχεδόν οκταπλασιάστηκαν σε σχέση με το 2000. Σε σύγκριση με το 2011, παρατηρείται αύξηση των δαπανών κατά 40%.

"Κατά την τελευταία δεκαετία η ανάπτυξη της Κίνας ως χώρας παραγωγής τουριστών είναι και παραμένει η μεγαλύτερη στον κόσμο" χάρη κυρίως "στην ταχεία αστικοποίηση, την άνοδο των διαθέσιμων εισοδημάτων" και τη χαλάρωση των κανόνων για μετακινήσεις στο εξωτερικό, σημειώνει ο ΠΟΤ, οργανισμός που εδρεύει στη Μαδρίτη.

Μετά την Κίνα ακολουθούν η Γερμανία και οι ΗΠΑ, οι τουρίστες των οποίων δαπάνησαν περίπου 84 δισεκατομμύρια δολάρια (62 δισ. ευρώ) στο εξωτερικό.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά

Youth Pass: Ξεπέρασαν τους 145.000 οι νέοι που θα λάβουν την ενίσχυση – Πότε καταβάλλεται το ποσό;

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά