Εξέγερση στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Κόρινθο

Εξέγερση στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Κόρινθο

Εξέγερση στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Κόρινθο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 83 ΦΟΡΕΣ

Εξέγερση εκδηλώθηκε την Τετάρτη στο χώρο κράτησης μεταναστών στην Κόρινθο, μία ημέρα μετά την απόπειρα αυτοκτονίας δύο κρατουμένων και ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται απεργία πείνας. Η ατμόσφαιρα είναι πολεμική και στην περιοχή υπάρχει έντονη αστυνομική παρουσία

Εξέγερση εκδηλώθηκε την Τετάρτη στο χώρο κράτησης μεταναστών στην Κόρινθο όπου κρατούνται περίπου 2.000 άτομα, μία ημέρα μετά την απόπειρα αυτοκτονίας δύο κρατουμένων και ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται απεργία πείνας.

Οι κρατούμενοι στο Κέντρο Κλειστής Φιλοξενίας Αλλοδαπών, που βρίσκεται πολύ κοντά στον αστικό ιστό έχουν ανάψει φωτιές με στρώματα και η κατάσταση είναι έκρυθμη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας μετανάστης βρίσκεται και πάλι στη στέγη και απειλεί να πέσει.

Η ατμόσφαιρα είναι πολεμική και στην περιοχή υπάρχει έντονη αστυνομική παρουσία και έχει γίνει εκτεταμένη χρήση χημικών, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εντολή για αστυνομική επέμβαση. Έξω από το κέντρο βρίσκονται πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα.

Σημειώνεται ότι μόλις την προηγούμενη ημέρα έγινε γνωστό ότι δύο Αλγερινοί αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν πέφτοντας στο κενό, προκειμένου να φύγουν από το κέντρο αυτό. Κλήθηκε η Πυροσβεστική υπηρεσία και ακολούθησε διαπραγμάτευση, όπου μετά από περίπου μια ώρα και με την βοήθεια της πυροσβεστικής πείστηκαν και κατέβηκαν.

Στο κέντρο κράτησης βρίσκεται σε εξέλιξη απεργία πείνας. Μέλη της κίνησης "Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή" ανέφεραν ότι "αποκορύφωμα των άθλιων συνθηκών κράτησης, της κακομεταχείρισης και των βασανιστηρίων, που έχουν υποστεί οι περίπου πέντε χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες, ήταν τρεις απόπειρες αυτοκτονίας, που έγιναν μέσα στο Σαββατοκύριακο, στην Αμυγδαλέζα".

Ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, Π. Κωνσταντίνου έκανε λόγο για απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν στα κέντρα κράτησης των μεταναστών.


var switchTo5x=true; stLight.options({publisher: "a62b7025-1c15-422d-b317-4315738b6bb8"});

Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά

Youth Pass: Ξεπέρασαν τους 145.000 οι νέοι που θα λάβουν την ενίσχυση – Πότε καταβάλλεται το ποσό;

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά