Συντονιστής της Task Force ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαργαρίτης Σχοινάς

Συντονιστής της Task Force ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαργαρίτης Σχοινάς

Συντονιστής της Task Force ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαργαρίτης Σχοινάς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 105 ΦΟΡΕΣ

Συντονιστής της Task Force και της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα διορίστηκε την Τετάρτη από το κολέγιο των Επιτρόπων, ο πρώην ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαργαρίτης Σχοινάς.

Συντονιστής της Task Force και της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα διορίστηκε την Τετάρτη από το κολέγιο των Επιτρόπων, ο πρώην ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και νυν αναπληρωτής διευθυντής της ομάδας συμβούλων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τις Βρυξέλλες, αναφέρεται ότι ο κ. Σχοινάς θα συντονίζει, τόσο τις εργασίες των στελεχών της Διεύθυνσης Οικονομικών Υποθέσεων (DG ECFIN) στην Αθήνα, όσο και την ομάδα της Task Force στην Ελλάδα, στο πλαίσιο εφαρμογής του μνημονίου και της τεχνικής βοήθειας προς την Ελλάδα.

Επίσης, ο κ. Σχοινάς θα βρίσκεται σε τακτική επαφή με τις ελληνικές αρχές και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που εργάζονται στενά με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, ενώ θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντά στις 16 Μαϊου 2013.

Τέλος, η ανακοίνωση της Επιτροπής σημειώνει ότι ο κ. Σχοινάς είναι αναπληρωτής διευθυντής στο Γραφείο Συμβούλων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Διετέλεσε αναπληρωτής διευθυντής στο γραφείο της αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Loyola de Palacio και από το 2004 έως το 2007, διευθυντής του γραφείου του Κύπριου Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Μάρκου Κυπριανού.

Εξελέγη ευρωβουλευτής με τη ΝΔ το 2007 και παρέμεινε στη θέση αυτή έως το 2010. Σπούδασε Νομικά στο ΑΠΘ, Δημόσια Διοίκηση και Πολιτική στο London School of Economics και Κοινοτική Διοίκηση στο Κολέγιο της Ευρώπης στην Bruge.


var switchTo5x=true; stLight.options({publisher: "a62b7025-1c15-422d-b317-4315738b6bb8"});

Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά

Youth Pass: Ξεπέρασαν τους 145.000 οι νέοι που θα λάβουν την ενίσχυση – Πότε καταβάλλεται το ποσό;

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά