Υπόγεια Ρεύματα & Θάνος Ανεστόπουλος live!

Υπόγεια Ρεύματα & Θάνος Ανεστόπουλος live!

Υπόγεια Ρεύματα & Θάνος Ανεστόπουλος live!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 27 ΦΟΡΕΣ

Στις "Τσαλακωμένες Μέρες" που βιώνουμε, τα Υπόγεια Ρεύματα με ιδιαίτερη χαρά συναντούν το Θάνο Ανεστόπουλο στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου για δύο μόνο Παρασκευές στις 19 και στις 26 Απριλίου 2013.

Tα Υπόγεια Ρεύματα με ιδιαίτερη χαρά συναντούν το Θάνο Ανεστόπουλο στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου για δύο μόνο Παρασκευές, στις 19 και στις 26 Απριλίου 2013.

Τα Υπόγεια Ρεύματα και ο Θάνος Ανεστόπουλος, ο τραγουδιστής, ο συνθέτης άλλα και ηγετική φιγούρα στα Διάφανα Κρίνα, έχουν μια πορεία δύο δεκαετιών με βασικό κοινό τους τόπο την ποίηση.

Τα δύο συγκροτήματα -αλλά και μόνος του ο Θάνος Ανεστόπουλος- έχουν μελοποιήσει πολλούς ποιητές, μεταξύ των οποίων ο Κώστας Καρυωτάκης, ο Κωστής Παλαμάς, ο Γιώργος Σεφέρης, η Μαρία Πολυδούρη, ο Ιωάννης Πολέμης, ο Ιωάννης Γρυπάρης, ο Χόρχε Λουίς Μπόρχες, ο Ναζίμ Χικμέτ, ο Μπέρτολτ Μπρέχτ, ο Βολφ Μπίρμαν, ο Κώστας Τριπολίτης, ο Γιάννης Ρίτσος, ο Μανώλης Αναγνωστάκης, 'Έντγκαρ ʼλαν Πόε, Σύλβια Πλαθ, κλπ. Κάποιες από αυτές τις μελοποιήσεις θα ακούσουμε τις δύο Παρασκευές στο Σταυρό του Νότου.



Τα Υπόγεια Ρεύματα κοιτάζουν πίσω και δίνουν φωνή στα ξεχασμένα αλλά και επίκαιρα κομμάτια της δισκογραφίας τους. Επιστρέφοντας στα παλιά τους κομμάτια, ξαναθυμούνται τις τότε επιρροές τους και τις ενώνουν με τις νεότερες. Λόγια που χάθηκαν στο χρόνο ξαναδιαβάζονται και παρουσιάζονται χωρίς φόβο, "τσαλακωμένα" ενάντια στους ατσαλάκωτους της εποχής μας.



Ο Θάνος Ανεστόπουλος λυρικός, εκφραστικός, έντονα φορτισμένος, αναζητά τα αυθεντικά συναισθήματα μέσα από τραγούδια δικά του και άλλων δημιουργών.

Τα Υπόγεια Ρεύματα και ο Θάνος Ανεστόπουλος, λοιπόν, στις "Τσαλακωμένες Μέρες" που βιώνουμε, παίζουν μαζί και χώρια σε μια παράσταση που κύριο μέλημα της είναι να ευαισθητοποιήσει την ελπίδα μας για το αύριο...

Τα Υπόγεια Ρεύματα αποτελούνται από τους Γρηγόρη Κλιούμη (κιθάρα - τραγούδι), τον Κώστα Παρίσση (κιθάρα - τραγούδι), τον Νίκο Γιούσεφ (ηλεκτρικό μπάσο, μουσικό πριόνι) και τον Τάσο Πέππα (τύμπανα).

Στα δύο live που θα πραγματοποιηθούν στο Σταυρό του Νότου θα ακουστεί και το ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ που κυκλοφόρησε από τα ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ, με τίτλο "ΤΡΕΜΕΙ Η ΖΩΗ".



Ημέρα & Ώρα: Παρασκευές 19 & 26 Απριλίου 2013

Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά

Youth Pass: Ξεπέρασαν τους 145.000 οι νέοι που θα λάβουν την ενίσχυση – Πότε καταβάλλεται το ποσό;

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά