Ξεκινά η 2η Εαρινή Γιορτή της Φύσης

Ξεκινά η 2η Εαρινή Γιορτή της Φύσης

Ξεκινά η 2η Εαρινή Γιορτή της Φύσης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 31 ΦΟΡΕΣ

Η 2η Εαρινή Γιορτή της Φύσης ξεκινάει την Παρασκευή 26 Απριλίου στην Καρδίτσα και διοργανώνεται από την ΟικόΣφαιρα και σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και το Δήμο Καρδίτσας.

Η 2η Εαρινή Γιορτή της Φύσης ξεκινάει την Παρασκευή 26 Απριλίου στην Καρδίτσα και διοργανώνεται από την ΟικόΣφαιρα και σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και το Δήμο Καρδίτσας.

Πρόκειται για έναν νέο θεσμό που άρχισε να "γεννιέται" στην πόλη της Καρδίτσας μια πόλη που συνεχίζει να αντιστέκεται οικολογικά, προσπαθώντας να δείξει ότι υπάρχει και ένας άλλος τρόπος ζωής.

Η φετινή διοργάνωση, που είναι αφιερωμένη στη χρήση των δημόσιων χώρων και ειδικότερα έχει ως στόχο να αναδείξει το ρόλο της Δημοτικής Αγοράς ως ιστορικού και εμπορικού κέντρου της πόλης, είναι τριήμερης διάρκειας και περιλαμβάνει πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους.

Με επίκεντρο των εκδηλώσεων το αίθριο της Δημοτικής Αγοράς Καρδίτσας, όπου θα λειτουργεί η Εκθεσιακή Αγορά Βιολογικών Προϊόντων, Χειροτεχνίας και οικολογικών δραστηριοτήτων, οι διοργανωτές έχουν ως στόχο να ενημερώσουν τον κόσμο για θέματα οικολογίας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Στην έκθεση θα συμμετέχουν 40 περίπτερα πιστοποιημένων βιολογικών προϊόντων και οι ώρες λειτουργίας και τις τρεις ημέρες θα είναι από τις 10.00 έως τις 14.30 το μεσημέρι και από τις 18.00 έως τις 22.30 το βράδυ.

Φέτος, όπως ανακοινώθηκε, αποφασίστηκε να μην τυπωθούν Αφίσες που θα δημιουργήσουν σκουπίδια και ρύπανση, αλλά αντίθετα σχεδιάστηκαν μπλουζάκια τα οποία και τοποθέτησε η Οργανωτική Επιτροπή σε διάφορους δημόσιους χώρους, αλλά και σε καταστήματα στο κέντρο της πόλης, ενημερώνοντας το κοινό για τη Γιορτή μέσα από αυτόν τον τόσο πρωτότυπο και εναλλακτικό τρόπο που πάνω απ΄ όλα είναι μια κίνηση συμβολική.

Όλο το τριήμερο, από τις 26 έως τις 28 Απριλίου, στο χώρο της Δημοτικής Αγοράς, θα υπάρχουν δύο κάδοι ανακύκλωσης (για πλαστικό, χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο, αλλά και για μπαταρίες και λάμπες), σε μία ακόμα προσπάθεια να προωθηθεί η ιδέα της οικολογίας και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της 2ης Εαρινής Γιορτής της Φύσης

Παρασκευή 26 Απριλίου

ΠΡΩΪ 10.00:  Έναρξη λειτουργίας της Εκθεσιακής Αγοράς (στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς)

Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά

Youth Pass: Ξεπέρασαν τους 145.000 οι νέοι που θα λάβουν την ενίσχυση – Πότε καταβάλλεται το ποσό;

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά