Ο ΣΕΒ κατά του νομοσχεδίου για τις εργασιακές σχέσεις

Ο ΣΕΒ κατά του νομοσχεδίου για τις εργασιακές σχέσεις

Ο ΣΕΒ κατά του νομοσχεδίου για τις εργασιακές σχέσεις

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 361 ΦΟΡΕΣ

Την αντίθεσή του με το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις εκφράζει ο ΣΕΒ σε επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Α. Λοβέρδο, υποστηρίζοντας ότι εμπεριέχει ανεφάρμοστες γραφειοκρατικές ρυθμίσεις, που πρακτικά καταργούν τη μερικ

Την αντίθεσή του με το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις εκφράζει ο ΣΕΒ σε επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Α. Λοβέρδο, υποστηρίζοντας ότι εμπεριέχει ανεφάρμοστες γραφειοκρατικές ρυθμίσεις, που πρακτικά καταργούν τη μερική και την προσωρινή απασχόληση.

Στην επιστολή ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δ. Δασκαλόπουλος επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι το νομοσχέδιο είναι αντίθετο με το πνεύμα, τους στόχους και τα μέτρα του Προγράμματος Σταθερότητας, θα αυξήσει την ανεργία, θα ενθαρρύνει την παράνομη εργασία και θα επιτείνει το πρόβλημα ανταγωνιστικότητας της χώρας μας.

"Στο σύγχρονο Ευρωπαϊκό πλαίσιο κοινωνικής προστασίας, οι ευέλικτες μορφές εργασίας -όπως η μερική, η εκ περιτροπής και η προσωρινή απασχόληση- ισχύουν εδώ, και δεκαετίες (και ειδικά στο πλαίσιο της σημερινής κρίσης υιοθετούνται ακόμα περισσότερο στην Ε.Ε.) γιατί έχει αποδειχθεί ότι καθιστούν εφικτή την άνθιση οικονομικών δραστηριοτήτων που δεν θα υπήρχαν αλλιώς, εξυπηρετούν τις ανάγκες χιλιάδων εργαζομένων, που τις επιλέγουν και συνεισφέρουν έτσι στην αύξηση της συνολικής απασχόλησης στις Ευρωπαϊκές οικονομίες", αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΕΒ και προσθέτει:

"Το πνεύμα αυτού του νομοσχεδίου αντανακλά παρωχημένες αντιλήψεις, αντιμετωπίζοντας κάθε τέτοια μορφή εργασίας ως καταχρηστική πράξη του εργοδότη σε βάρος του εργαζόμενου. Δυστυχώς, μόνο στη χώρα μας οι ευέλικτες μορφές εργασίας δαιμονοποιούνται συστηματικά. Οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης ρυθμίζονται από λεπτομερείς Ευρωπαϊκές οδηγίες που, διασφαλίζουν αποτελεσματικά τα συμφέροντα των εργαζομένων. Για την προστασία, λοιπόν, των εργαζομένων και την αποφυγή καταχρήσεων και στον τομέα των ευέλικτων μορφών εργασίας, δεν απαιτείται ένα ακόμη "κατασταλτικό" νομοσχέδιο -θα αρκούσε η υιοθέτηση των Ευρωπαϊκών οδηγιών και ο έλεγχος της σωστής εφαρμογής τους σε όλους τους χώρους εργασίας".

Διαβάστε ακόμη

ΔΥΠΑ-ΕΦΚΑ: Καταβολές επιδομάτων άνω των 75 εκατ. ευρώ

Λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Φορολογικές δηλώσεις: 349 ευρώ επιστροφή για 24 στις 100 – 53 είναι μηδενικές

Καταπατημένα ακίνητα: Εξαγορά... και στα χωράφια με εκπτώσεις έως 80%

Επίδομα παιδιού Α21: Κλείνει η πλατφόρμα στις 10 Μαΐου

Ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών την Πρωτομαγιά

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων: Iσχυρές αντιδράσεις στην υπερφορολόγηση του κλάδου

Πάσχα: Πόσα θα ξοδέψουν φέτος οι Έλληνες- Μειωμένες δαπάνες για 4 στου­ς 10