Η τοπική κουζίνα και τα ντόπια προϊόντα

Η τοπική κουζίνα και τα ντόπια προϊόντα

Η τοπική κουζίνα και τα ντόπια προϊόντα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 970 ΦΟΡΕΣ

Ξεχωριστή θέση έχουν στο ντοκιμαντέρ που ετοιμάζεται για τη Ρόδο τα ντόπια προϊόντα και η τοπική διατροφή, όπως επισημαίνει με επιστολή του στη «Ρ» ο σκηνοθέτης του Βασίλης Κατερινόπουλος. Στα τελευταία γυρίσματα που πραγματοποιήθηκαν στα μέσα Ιουλίου για τις ανάγκες του δεύτερου μέρους του ντοκιμαντέρ, προϊόντα που χαρακτηρίζουν τη Ρόδο παρασκευασμένα με τον παραδοσιακό τρόπο προβλήθηκαν μαζί με τους παραγωγούς τους, σε μία προσπάθεια να δοθεί και μία άλλη διάσταση στο θέμα. Συγκεκριμένα ο κ. Κατερινόπουλος επισημαίνει τα εξής: «Είναι πολύ σημαντικό οι τουρίστες να θαυμάζουν την τοπική κουζίνα και τις τοπικές ιδιαίτερες παρασκευές εδεσμάτων που χρονολογούνται από τα περασμένα χρόνια. Έτσι λοιπόν αναζητήσαμε και βρήκαμε αυτά τα παραδοσιακά υπέροχα χειροποίητα ροδιακά προϊόντα που παρασκευάζει με πολύ μεράκι και αγάπη η κυρία Φωτεινή Παπαδοπούλου στην νότια Ρόδο μας μίλησε για τις ξεχασμένες ίσως μοναδικές γεύσεις από χυλοπίτες, χόνδρο, πλιγούρι και άλλα και φυσικά παρουσιάσαμε μοναδικά πιάτα από γνωστούς εστιάτορες της Μεσαιωνικής Πόλης ον κάμερα γεύσεις μοναδικές και παραδοσιακές αναζητήσαμε και εκλεκτό οίνο, λευκό, κόκκινο και ροζέ από την μακρινή περιοχή του Έμπωνα από ένα μικρό οικογενειακό οινοποιείο του κυρίου Αλεξανδρή και έτσι οι γεύσεις αυτές προκάλεσαν μοναδικές γαστρονομικές υπεροχές. Με την παρουσίαση αυτή θέλω να πω πως όλοι μαζί ξενοδόχοι και εστιάτορες πρέπει να αναδείξουν άμεσα τα παραδοσιακά προϊόντα του νησιού και την παρασκευή εδεσμάτων που το άρωμά τους και οι γεύσεις τους να συνοδεύουν τους επισκέπτες στην χώρα τους όταν το ταξίδι και οι διακοπές τους ολοκληρωθούν στο πανέμορφο νησί της Ρόδου, μια προσπάθεια θέλει από όλους τους επαγγελματίες στον τουρισμό και σίγουρα η ανταπόδοση θα είναι σπουδαία σε όλους.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς