Εικαστικό εργαστήριο Κεραμικής- Γλυπτικής σύνθεσης σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου

Εικαστικό εργαστήριο Κεραμικής- Γλυπτικής σύνθεσης  σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου

Εικαστικό εργαστήριο Κεραμικής- Γλυπτικής σύνθεσης σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 608 ΦΟΡΕΣ

Σκοπός του τμήματος είναι να γνωρίσουν οι μαθητές υλικά και τεχνικές, να δοκιμάσουν τρόπους γραφής, να παρατηρήσουν και να αναπαραστήσουν εικόνες που έχουν σχέση με το περιβάλλον, να έρθουν σε επαφή με τα έργα της τέχνης και την καλλιτεχνική δημιουργία, για να καλλιεργήσει την οπτική αντίληψη, τις δεξιότητες, τη δημιουργικότητα, την έκφραση, τη φαντασία τους και να τα εισαγάγει στην καλαισθησία και την αισθητική κρίση.
 -Να παρατηρούν να ερευνούν να πειραματίζονται και να αξιοποιούν τις δυνατότητες τους στο χειρισμό απλών υλικών και μέσων δημιουργώντας εικαστικά έργα.
 -Να γνωρίσουν διάφορες τεχνικές και τρόπους, για να εκφράζονται με δημιουργικό τρόπο και να μεταβιβάζουν απόψεις, συναισθήματα και βιώματα.
 -Να γνωρίσουν την ορολογία, τα σύμβολα τα μορφικά στοιχεία και τις μορφές που χρησιμοποιούν οι εικαστικοί καλλιτέχνες και να εξοικειωθούν με αυτά.
 -Να προσεγγίζουν, να κατανοούν και να απολαμβάνουν το φαινόμενο της τέχνης και να έχουν θετική στάση και συμπεριφορά απέναντι στα έργα τέχνης.
 -Να γνωρίζουν τα ποικίλων μορφών εικαστικά τέχνης, και να τα κατανοήσουν, να τα αναλύσουν, να τα ερμηνεύσουν, να τα κρίνουν και να εκτιμήσουν την ελληνική και την παγκόσμια κληρονομιά.

 1. Κεραμική- Γλυπτική σύνθεση Α’, Β’, Γ’, Δημοτικού

 Ασκήσεις με τη γραμμή, κατασκευή φιγούρων ανθρώπων, ζώων. Εικόνες από παραμύθια, εικόνων ζώων και μορφών από το περιβάλλον των παιδιών και από τον κόσμο της φαντασίας.
Πειραματισμοί με τεχνικές, σύνθεση οργάνωση σχημάτων ανάλυση μορφών και αναγωγή σε απλές γεωμετρικές φόρμες. Η επαφή των παιδιών με το πηλό γίνεται παιχνίδι. Με αυθορμητισμό και φαντασία το παιδί δημιουργεί διάφορες κεραμικές μορφές ανάλογες με το θέμα της άσκησης.

 2. Κεραμική- Γλυπτική σύνθεση Δ’, Ε’, ΣΤ’, Δημοτικού

 Πήλινες κατασκευές με θέματα από τα γνωστικά αντικείμενα της τάξης.
Εμβάθυνση σε προβλήματα αναπαράστασης του χώρου. Σχέσεις τεχνικής και εκφαστικών δυνατοτήτων. Μελέτη σε υλικά και τεχνικές. Απεικόνιση χώρου, οργάνωση σχημάτων, επαναλαμβανόμενα σχήματα, μοτίβο.
Εικόνες από την μυθολογία, την ιστορία και την παράδοση. Εικόνες που αφορούν τις διάφορες εποχές και τα γεγονότα που συμβαίνουν.

 3. Κεραμική- Γλυπτική σύνθεση Γυμνασίου-Λυκείου

 Ασκήσεις στο σχέδιο και στην υφή, στις εκφραστικές δυνατότητες με διάφορες τεχνικές: τόνο λάμψη, καθαρότητα του σχεδίου, τεχνικές, υλικά, χειροτεχνήματα. Λεπτομερής παρατήρηση των πραγμάτων και απόδοση της εικόνας τους με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια. Η γνωριμία με τη τέχνη της κεραμικής 
Η γνωριμία με τον πηλό ως μέσο προσωπικής και καλλιτεχνικής έκφρασης 
Τεχνικές πηλοπλαστικής.Κατασκευή αντικειμένων με χρήση καλουπιών από γύψο. Επιμορφώτρια του τμημάτος είναι η κ. Εύη Σαββαΐδη, Απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Τομέας Γλυπτικής

 Εγγραφές στα Καλλιτεχνικά Εργαστήρια του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Ρόδου Μαθήματα Καλλιτεχνικής Κεραμικής Γλυπτικής ΄Ωρες μαθημάτων: 
 Tετάρτη 16:00- 16:45 Γυμνασίου 17:00-17:45 Λυκείου
 Παρασκευή 16:00- 16:45 Α’, Β’, Γ’, Δημοτικού 17:00-17:45 Δ’, Ε’, ΣΤ’, Δημοτικού 


 Η συμμετοχή στο πρόγραμμα έχει οριστεί 20 ευρώ το μήνα. Οι εγγραφές γίνονται στα γραφεία του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. , Διαγοριδών 3, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 22410 27427 & 26385, εσωτ. 1.

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας