Καταδίκη μαιευτήρα που άφησε γάζα στη μήτρα 32χρονης

Καταδίκη μαιευτήρα που άφησε γάζα στη μήτρα 32χρονης

Καταδίκη μαιευτήρα που άφησε γάζα στη μήτρα 32χρονης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 352 ΦΟΡΕΣ

Ποινή φυλάκισης πέντε μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε μαιευτήρα, η οποία, το 2006, ως ειδικευόμενη γιατρός του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, "ξέχασε" μετά τον τοκετό 32χρονης γυναίκας, γάζα μήκους

Ποινή φυλάκισης πέντε μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε μαιευτήρα, η οποία, το 2006, ως ειδικευόμενη γιατρός του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, "ξέχασε" μετά τον τοκετό 32χρονης γυναίκας, γάζα μήκους δύο μέτρων στον κόλπο της παθούσας.

Απολογούμενη, η μαιευτήρας παραδέχθηκε την αμέλειά της, ενώ την απέδωσε στο φόρτο εργασίας που είχε κατά τη διάρκεια του τοκετού. «Εκείνη την ώρα ξεγεννούσα άλλες δύο γυναίκες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τον μεγάλο φόρτο εργασίας που αντιμετωπίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, επιβεβαίωσε και ο Διευθυντής Μαιευτικής του «Ιπποκράτειου», ο οποίος καταθέτοντας στο δικαστήριο ως μάρτυρας είπε ότι «όλο το σύστημα στηρίζεται στους ώμους λίγων γιατρών».

Τελικά, το δικαστήριο έκρινε ένοχη την κατηγορούμενη για πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια, επιβάλλοντάς της την ποινή των πέντε μηνών, με τριετή αναστολή. Για την ίδια υπόθεση, η παθούσα κατέθεσε αγωγή εναντίον του νοσοκομείου, ζητώντας αποζημίωση. Η αγωγή εκκρεμεί στα διοικητικά δικαστήρια.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά

Youth Pass: Ξεπέρασαν τους 145.000 οι νέοι που θα λάβουν την ενίσχυση – Πότε καταβάλλεται το ποσό;

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά