ΜΩΡΑΛΗΣ: Λέει ψέμματα ο Παναθηναϊκός!

ΜΩΡΑΛΗΣ: Λέει ψέμματα ο Παναθηναϊκός!

ΜΩΡΑΛΗΣ: Λέει ψέμματα ο Παναθηναϊκός!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 230 ΦΟΡΕΣ

Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Μώραλης καταρρίπτει ένα-ένα τα επιχειρήματα στα οποία στηρίχθηκε η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός την Τετάρτη με την οποί συγκρίνονταν όσα συνέβησαν στα ντέρμπι των δύο «αιωνίων» στον πρώτο και το δεύ

Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Μώραλης καταρρίπτει ένα-ένα τα επιχειρήματα στα οποία στηρίχθηκε η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός την Τετάρτη με την οποί συγκρίνονταν όσα συνέβησαν στα ντέρμπι των δύο «αιωνίων» στον πρώτο και το δεύτερο γύρο της φετινής Σούπερ Λίγκας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνίας του Ολυμπιακού στον «Sentra 103,3»

Για το αν έχει ζητήσει συγγνώμη ο Ολυμπιακός για την Ριζούπολη, όπως θέλει τώρα να ζητήσει ο Παναθηναϊκός για όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ και για το ότι οι δύο «αιώνιοι» σήκωσαν το λάβαρο της επανάστασης: «Δεν σηκώσαμε κανένα λάβαρο επανάστασης ως Ολυμπιακός. Ωστόσο, σε τέτοιες καταστάσεις, είναι λογικό να ισοσκελίζουμε, να ισοπεδώνουμε και να συμψηφίζουμε. Εμείς υποστήκαμε τα κακώς κείμενα και δεν βγάλαμε καμία ανακοίνωση μετά το ματς. Πρώτος ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που έβγαλε. Όταν κάποιος είναι υπόλογος για κάτι, τι περιμένει η κοινή γνώμη; Να βγει μια ανακοίνωση με την οποία να επιχειρηθεί να εξηγηθεί τι έγινε λάθος, ποιος έχει την ευθύνη για αυτό που έγινε. Θεωρούμε ότι όταν είναι υπόλογος ο Παναθηναϊκός, έχει κληθεί σε απολογία με βαρύ κατηγορητήριο, να βγει και να πει ότι φταίνε κάποιοι που κακώς πηδήξανε. Αντί αυτού, έβγαλε μια επιθετική ανακοίνωση κατά του Ολυμπιακού, που δεν έχει προκαλέσει μετά το ματς, δεν έχω βγει να κάνω κάποια δήλωση, ούτε ανακοίνωση, απλά είπα ότι δεν μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι από την υποδοχή που μας επιφυλάχθηκε.

Οσο για τη Ριζούπολη, έγινε ένα πολύ κακό παιχνίδι από άποψη συμπεριφοράς. Φανταστείτε 3 μέρες μετά να είχαμε εκδώσει ανακοίνωση που να επιτίθεται στον Παναθηναϊκό και να λέγαμε ότι και εσείς πέρυσι είχατε ματώσει έναν διαιτητή, τον Ευθυμιάδη μπροστά στα μάτια όλης της Ελλάδας. Τότε λοιπόν, αν ο Ολυμπιακός δεν είχε βγάλει ανακοίνωση συγγνώμης, γιατί δεν το θυμάμαι, κακώς δεν είχε βγάλει αλλά δεν έβγαλε και ανακοίνωση με την οποία να ζητά και τα ρέστα. Τότε πήγαμε στον αθλητικό δικαστή, τιμωρηθήκαμε με 3 αγωνιστικές και τελείωσε.

Ωστόσο, βλέπουμε ότι επιχειρείται ένας ιστορικός συμψηφισμός, που κυρίως κάνουν οι πολιτικοί και κουράζει. Αντιμετωπίζουμε συνέχεια ως αντίλογο μια ιστορική αναδρομή. Φέτος λέμε ότι ευνοείται ο Παναθηναϊκός από τη διαιτησία, υπάρχει ο αντίλογος ότι και εσείς από το 1996-97 ευνοείστε. Λέμε για το ΟΑΚΑ, λένε για τη Ριζούπολη, λέμε πήγαμε στους ‘16’ λένε και εμείς πήγαμε πριν από λίγα χρόνια. Σας το είχα ξαναπεί σε μια άλλη εκπομπή σας, πρέπει να μπει μια γραμμή. Δεν συμφέρει κανείς να επικαλείται τη Ριζούπολη ή τον Ευθυμιάδη 7 και 8 χρόνια μετά. Μέχρι φέτος υπήρχε μια πολύ μεγάλη ύφεση στις σχέσεις με τον Παναθηναϊκό και είχαν γίνει καλά παιχνίδια. Ουτε από τους μεν ούτε από τους δε υπήρξε πρόβλημα. Από το 2003 ως το 2009 υπήρχε μια εξομάλυνση σχέσεων, αγώνες με ανθρώπινες συνθήκες».

Για το αν είναι τόσο δύσκολο να σταματήσει η αναπαραγωγή της μιζέριας από τους δύο «αιώνιους» και αν αυτό θα έχει μεγάλο «πολιτικό» κόστος για τους προέδρους να βάλουν στην άκρη όσους κάνουν επεισόδια: «Δεν είναι μόνο το θέμα στην Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων στην Ευρώπη, εκεί όπου δεν υπάρχει αντιπαλότητα με τον Παναθηναϊκό, αλλά κακή συμπεριφορά συγκεκριμένων μικρών κομματιών φιλάθλων. Στην Ευρώπη εκδηλώνεται με πιο ήπιο τρόπο, αλλά εκεί υπάρχουν πιο βαριές τιμωρίες. Υπάρχουν μερίδες οπαδών με κακή συμπεριφορά, την οποία εκδηλώνουν στην Ευρώπη με μικρότερη ένταση όπου εκεί οι ποινές είναι πιο αυστηρές, αλλά με μεγαλύτερη στην Ελλάδα που οι τιμωρίες είναι πιο ήπιες».

Για το λόγο που δεν αξιοποιούνται οι κάμερες στο «Γ. Καραϊσκάκης»: Ανεξάρτητα από τις ευθύνες των ομάδων, αν δεν υπάρξει τιμωρία στους φυσικούς αυτουργούς όπως παγκοσμίως δεν θα γίνει τίποτα. Η κάμερα καταγράφει τον οπαδό που πετάει το αντικείμενο, αλλά ποιος πρέπει να τον συλλάβει; Οι σεκιούριτι δεν μπορούν να τον συλλάβουν, ούτε να κάνουν σωματικό έλεγχο καλά καλά αν δεν θέλει ο φίλαθλος. Δεν έχουν χειροπέδες, δεν έχουν γκλομπ. Πώς θα μπουν σε ένα πέταλο όταν δεν μπαίνει η αστυνομία;».

Για το γεγονός ότι οι ομάδες «επιβραβεύουν» τους εκάστοτε αστυνομικούς διευθυντές προσλαμβάνοντάς τους, όπως ο Ολυμπιακός με τον Γιάννη Τσιρώνη: «Ο κάθε αστυνομικός διευθυντής έχει πολιτική ηγεσία σε κάθε κυβέρνηση που δίνει κατευθύνσεις. Επί 30 χρόνια όταν βλέπουμε ότι επαναλαμβάνονται τα ίδια, τι να κάνουμε; Αν νομίζετε ότι οι ομάδες μπορούν να λύσουν το πρόβλημα από μόνες τους κάνετε λάθος. Αν το δούμε παγκοσμίως, σε κάθε χώρα λύθηκε το πρόβλημα με το κράτος μπροστά και τις ΠΑΕ να ακολουθούν. Και να σας πω κάτι που δήλωσε πρόσφατα ο κ. Κατσουράνης, που δεν έχω τίποτα μαζί του. Είπε για κάθε αναπτήρα που πετιέται οι ομάδες να τιμωρούνται με -3 βαθμούς και με 5 αγωνιστικές. Ας πούμε ότι εγώ μπαίνω στην εξέδρα και πετάω έναν αναπτήρα, χτυπάω στο κεφάλι τον επόπτη. Δεν θα συλληφθώ. Εχουμε πάρει ποινές οι ομάδες κεκλεισμένων των θυρών. Τι έχει συμβεί; Τίποτα, γιατί αυτοί που τα κάνουν μένουν ατιμώρητοι. Δεν έχει κάτσει η Πολιτεία, η αστυνομία, η ΕΠΟ και οι αρμόδιοι φορείς να φωνάξουν τις ομάδες και να βάλουν πλάνο. Εκτιμάτε ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού να μη θέλει να φτιάξει το θέμα, να μην πληρώνει 1 εκατ. πρόστιμα όπως είδα ότι κάνατε ένα σχετικό θέμα εσείς, να μην γινόμαστε ρεζίλι στην UEFA; Αρα υπάρχει μια αδυναμία που ξεπερνάει τους προέδρους».

Για το αν θεωρεί πως τα όσα έγιναν την Κυριακή στο ΟΑΚΑ προέρχονται από αδυναμία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων και υπάρχουν αντίστοιχοι άνθρωποι να κάνουν έρευνες για το αν φταίει η αστυνομία, οι σεκιούριτι, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Δεν μπορώ να πω πράγματα που δεν μπορώ να αποδείξω. Σίγουρα ήταν προμελετημένο από κάποιους και αυτοί που είχαν την ευθύνη των μέτρων δεν κατάφεραν να τα αποτρέψουν. Δεν ξέρω τι μέτρα ελήφθησαν. Βεβαίως και οι ΠΑΕ έχουν ευθύνες, αλλά πρέπει να δούμε την τιμωρία των φυσικών αυτουργών. Όταν δεν συνελήφθη κανείς, όπως ίσως και μετά τη Ριζούπολη, εμείς τιμωρηθήκαμε με 3 αγωνιστικές, αυτοί που έκαναν τις ασχήμιες τιμωρήθηκαν; Αν δεν τιμωρηθούν και αυτοί που τα κάνανε, δεν γίνεται τίποτα, υπάρχει αδιέξοδο».

Για τη συμπεριφορά των ΠΑΕ όταν ο Παναθηναϊκός έπαιζε παλιότερα στα μεγάφωνα υβριστικό τραγούδι για τον Νικοπολίδη και στο «Γ. Καραϊσκάκης» γνωστός οπαδός του Ολυμπιακού έκοβε βόλτες δίπλα στον αγωνιστικό χώρο και έβριζε τον Μπασινά όταν πήγε να εκτελέσει κόρνερ: «Πολλές φορές και οι ΠΑΕ έχουν ευθύνη, όμως είναι άλλο να επιχειρείται να σκοτωθούν άνθρωποι. Εμείς θεωρούσαμε ότι ο συγκεκριμένος οπαδός, επειδή μπορεί να κατευθύνει ένα κομμάτι του κόσμου, θα λειτουργήσει προστατευτικά. Ο Παναθηναϊκός έβαλε ενδεχόμενα το τραγούδι για να πικάρει τον Νικοπολίδη, κακώς το έκανε, δικαίως τιμωρήθηκε. Το ίδιο και εμείς τιμωρηθήκαμε. Να πω εδώ όμως ότι και μόνο η συνεργασία που υπάρχει με τους οργανωμένους, καλώς υπάρχει, γιατί αν δεν υπήρχε, θα ήταν χειρότερα τα πράγματα».

Για το αν μπορεί να μπει μια κόκκινη γραμμή ώστε να γίνει νέα αρχή: «Όταν έγινε η Λίγκα, είπαμε ότι τραβάμε μια γραμμή, ξεχνάμε τα παλιά, με την περιοδικότητα των προέδρων, αρχικά ο Πέτρος Κόκκαλης, μετά ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και ο Ντέμης Νικολαϊδης. Τι άλλαξε φέτος και ξαναδυναμιτίζονται οι αγώνες με τον Παναθηναϊκό; Σε μας δεν έχει αλλάξει κάτι, πάντως. Αλλαξε στον Παναθηναϊκό; Αλλαξε στη Λίγκα; Εμείς μέχρι φέτος, δεν είχαμε επεισόδια στους μεταξύ μας αγώνες. Το αν πλακώνονται 20-30 οπαδοί σε συνοικίες, δεν φταίμε οι ομάδες, δεν μπορούμε να το ελέγξουμε».

Για την ανακοίνωση του Παναθηναϊκού: «Θέλω να αναφερθώ στην ανακοίνωση του Παναθηναϊκού για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις. Είναι ψέματα αυτό που επικαλείται ο Παναθηναϊκός ότι για φερόμενες δηλώσεις που έκανε ο κ. Κόκκαλης στα αποδυτήρια παρενέβη ο εισαγγελέας. Ο εισαγγελέας παρενέβη μετά από αίτημα του κ. Πατέρα και η υπόθεση παραπέμφθηκε στο αρχείο γιατί δεν αποδείχθηκε τίποτα. Δεύτερον, ακόμα δεν έχει αποδειχθεί ούτε ότι ο κ. Τζόρβας πυροβολήθηκε από αεροβόλο στο Καραϊσκάκη. Μόνο όταν έχει καταλήξει μια έρευνα θα πρέπει να την επικαλούμαστε στις δημόσιες ανακοινώσεις. Εμένα δεν με ενδιαφέρει τι είπε ο ιατροδικαστής. Εγώ ξέρω ότι μια έρευνα είναι σε εξέλιξη και περιμένουμε τα αποτελέσματα. Μας ζητήθηκε πράγματι να δώσουμε στην αστυνομία τις κασέτες από τις κάμερες για να δουν αν μπορούν να βρουν κάτι. Όμως πιστεύετε ότι ο Παναθηναϊκού και ο Ολυμπιακός μπορούν να ελέγξουν ένα πέταλο 10.000 ανθρώπων; Αντίθετα, σας θυμίζω ότι εκείνο το βράδυ της Κυριακής ο κ. Τζόρβας έδειξε στην τηλεόραση ένα σημάδι στον αγκώνα από προηγούμενο αγώνα και θεωρήσαμε ότι ήταν παραμύθι. Επίσης αναφέρει ο Παναθηναϊκός ότι τα μέλη της διοίκησής του και μιλάμε ουσιαστικά για τον πρόεδρο, ένα διοικητικό στέλεχος και 12 σωματοφύλακες φυλάσσονταν από αστυνομία στο ντέρμπι του Καραϊσκάκη και καλώς φυλάσσονταν. Και τα δικά μας διοικητικά στελέχη φυλασσόταν στο ΟΑΚΑ, είχαμε αστυνομία. Πρέπει να υπάρχει μια αυτοσυγκράτηση και αυτογνωσία. Όταν κάνουμε κάτι λάθος να μην ζητάμε και τα ρέστα, αν δεν το καταδικάζουμε».

Για το αν ο Ολυμπιακός θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά του Νικόλα Πατέρα: «Όχι, δεν θα κάνουμε μηνυτήρια αναφορά κατά του κυρίου Πατέρα, αλλά κατά παντός υπευθύνου για να γίνει μια έρευνα όπως είχε ζητήσει ο κ. Πατέρας για τις φερόμενες δηλώσεις στα αποδυτήρια του κ. Κόκκαλη. Εδώ υπήρχε πρόβλημα, κινδύνευσαν ζωές, να γίνει έρευνα και το θέμα να πάει στον εισαγγελέα».

Για το αν ο Ολυμπιακός θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά του Νικόλα Πατέρα στο επόμενο Δ.Σ. της Superleague: «Δεν έχω κάποια πληροφόρηση για το αν ο Ολυμπιακός θα θέσει θέμα Πατέρα στην Σούπερ Λίγκα. Θα γίνει η εξέταση από τον αθλητικό δικαστή για το αθλητικό κομμάτι. Ως Ολυμπιακός θέλουμε στο ποινικό κομμάτι να γίνει έρευνα. Το ότι έφταιγε η αστυνομία είναι κάτι γενικό, δεν μας ικανοποιεί. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, εμείς δεν τσακωθήκαμε με κανέναν, περιμέναμε να γίνει η έρευνα. Αντί γι’ αυτό, ο Παναθηναϊκός έβγαλε ανακοίνωση παραμονή αργίας, μία ώρα πριν κλείσουν οι εφημερίδες. Είναι αυτό που λέει ο λαός ότι εκεί που μας χρωστούσανε, μας πήραν και το βόδι για το συγκεκριμένο αγώνα».

Διαβάστε ακόμη

Έκλεισε τη σεζόν με αξιοπρέπεια ο Κολοσσός H Hotels Collection

Κορυφαίες επιδόσεις παγκοσμίως από τον βετεράνο Παντελή Χρυσοχό σε μήκος και τριπλούν

«Θέλουμε έναν ανταγωνιστικό Ταξιάρχη»

Φοίβος: Θέλουν να κάνουν «διπλό» στη Χίο

Σκοπός η ισοφάριση, δεδομένη η κοινωνική ευαισθησία του Κολοσσού H Hotels Collection!

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!