Ένταση στη συνεδρίαση της διακομματικής

Ένταση στη συνεδρίαση της διακομματικής

Ένταση στη συνεδρίαση της διακομματικής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 194 ΦΟΡΕΣ

Λόγω της συμμετοχής εκπροσώπου της “Χρυσής Αυγής”

Καταρχήν, ο Δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς, ο οποίος προήδρευσε της συνεδρίασης, πλαισιωμένος από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες που είναι υπεύθυνοι για τη διεξαγωγή των εκλογών στο νησί, επανέλαβε την προσωπική του άποψη ότι στις 25 Μαΐου θα στηθούν τρεις κάλπες καθώς πιστεύει ότι θα έχουμε επαναληπτικές δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, θέλοντας να δείξει ότι η διαδικασία θα είναι δύσκολη.

Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι στο Δήμο τηρούν τον κανόνα της ισότητας και όχι της αναλογικότητας. Ενημέρωσε, στη συνέχεια, ότι διατίθενται δημοτικοί κοινόχρηστοι χώροι και 120 ταμπλό και θα διατεθούν πέντε σε κάθε κόμμα. Εξέφρασε, ακόμη, την πεποίθησή του στην ωριμότητα της κοινωνίας των πολιτών και ευχήθηκε να μη γίνονται πράγματα έξω από τα πολιτικά ήθη.

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων που συμμετείχαν στη χθεσινή διακομματική ήταν οι παρακάτω (σ.σ. παρατάξεις με αλφαβητική σειρά):

ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Κοσκώση Ευφροσύνη
ΓΕΦΥΡΕΣ - Ορφανός Γιάννης, Κύρμπαση Ελπίδα, Σπανός Κωνσταντίνος
ΕΠΑΜ - Νικολίκος Μιχάλης ΚΚΕ - Περδικάρης Γιάννης
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - Βενετοκλή Νατάσα ΠΟΤΑΜΙ - Λιακούρης Γιάννης
ΣΥΡΙΖΑ - Μαυροματάκος Νίκος
ΣΧΕΔΙΟ Β' - Σπετσέρης Κωνσταντίνος
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ - Σπυρίδης Σάββας, Αττιτής Νίκος
Σημειώνεται ότι εκπρόσωπος της ΕΛΙΑΣ δεν προσήλθε, τουλάχιστον μέχρι το τέλος των εισηγήσεων.

Ένταση

Στο στάδιο των τοποθετήσεων των εκπροσώπων, παίρνοντας το λόγο η εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σε έντονο ύφος είπε ότι οι ίδιοι έχουν θέμα με την παρουσία εκεί «εκπροσώπου εγκληματικής οργάνωσης» και ότι θεωρούν ότι μ’ αυτό τους «νομιμοποιούν». Ο Δήμαρχος προσπάθησε και πάλι να παρέμβει «πυροσβεστικά», λέγοντας ότι ο Δήμος δεν υπεισέρχεται σε τέτοια θέματα.

Ωστόσο, αντέδρασε άλλος παριστάμενος που σηκώθηκε πάνω και εξέφρασε με τον ίδιο τρόπο την αντίθεσή του στην παρουσία εκπροσώπων της «Ελληνικής Αυγής». Ακολούθησε αντίδραση από τους τελευταίους που επίσης έκαναν λόγο για «εγκληματίες-γενοκτόνους». Αφού επεκράτησαν φωνασκίες και ένταση μέσα στην αίθουσα, η εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είπε ότι δεν μπορούν να συμμετέχουν και αποχώρησε.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ που, επίσης, δήλωσε την αντίθεσή τους με την παρουσία εκπροσώπων της «Ελληνικής Αυγής», ακολούθησαν αντεγκλήσεις και με τον ίδιο ο οποίος επίσης αποχώρησε. «Η Ελληνική Αυγή για το Νότιο Αιγαίο», εξέδωσε ανακοίνωση ως απάντηση σε εκείνην του ΚΚΕ για τη διακομματική, στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Λύσσαξαν τα ορφανά των μεγαλύτερων σφαγέων της ανθρωπότητας (Στάλιν, Μαο, Πολ Ποτ…) για την έγκριση, από τα Πρωτοδικεία, των συνδυασμών της Ελληνικής Αυγής ανά την Ελλάδα και χύνουν το δηλητήριο τους για την ΝΟΜΙΜΗ διευκόλυνση στην προβολή, που ενέκρινε ο Δήμος Ρόδου.

Οι εκπρόσωποι της πιο δολοφονικής Ιδεολογίας που δεν αποδέχεται το Ελληνικό σύνταγμα και που ΕΠΙΣΗΜΑ επιθυμεί την ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ και την εγκαθίδρυση της ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ τόλμησαν να καταγγείλουν τον συνδυασμό Ελληνική Αυγή για το Νότιο Αιγαίο ως παράνομο!..

…Επειδή όμως ο τελικός κριτής είναι ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ, στις 18 Μαΐου θα φανεί ποιους θα αναδείξει, και ποιους θα κλείσει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας σαν Μουσειακό κομμάτι…».

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο