Διατήρησε τα σκήπτρα του

Διατήρησε τα σκήπτρα του

Διατήρησε τα σκήπτρα του

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 135 ΦΟΡΕΣ

Ο Ιβίσκος κατέκτησε τον τίτλο στις γυναίκες για τη σεζόν 2013-14 και θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα Αιγαίου με στόχο την πρόκριση στα μπαράζ ανόδου στην Α2. «Φωνάζει» ο Διαγόρας για τη φάση που έδωσε προβάδισμα στις νικήτριες (47-44) στα εφτά δευτερόλεπτα

Το βράδυ της περασμένης Τετάρτης διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο του Βενετοκλείου ο τρίτος και τελευταίος τελικός του πρωταθλήματος γυναικών που βρήκε νικητή με 47-44 τον Ιβίσκο ο οποίος διατήρησε για τρίτη σεζόν τα σκήπτρα στην κατηγορία.

Αδικημένος αισθάνεται ο φιναλίστ Διαγόρας που διατηρούσε προβάδισμα σχεδόν σ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Ένα σφύριγμα του Τάσου Αρνά στα εφτά δευτερόλεπτα – και με το σκορ στο ισόπαλο 44-44 – έδωσε δικαίωμα για δύο βολές στις γηπεδούχες ενώ παράλληλα βγήκε εκτός αγώνα με πέντε φάουλ η Άννα Βυζεντίνη.

Μία απόφαση καθοριστική όπως εξελισσόταν ο τελικός και άφησε με φριχτά παράπονα τον «γηραιό» που ήλπιζε να κάνει το 3Χ3 στα τοπικά πρωταθλήματα γυναικών, μετά την κατάκτηση στις νεανίδες και τις κορασίδες.

Ο Ιβίσκος έχει μπροστά του περίπου ένα μήνα για να προετοιμαστεί για το πρωτάθλημα Αιγαίου στο οποίο συμμετέχουν οι πρωταθλήτριες ομάδες από τη Χίο, τη Σάμο και τη Λέσβο. Η νικήτρια του προκριματικού γύρου θα συμμετάσχει στα μπαράζ του Ιουνίου στην Αθήνα με στόχο την άνοδο στον Όμιλο Νότου της Α2 εθνικής κατηγορίας.

Όσον αφορά στο παιχνίδι που έκρινε τον τίτλο στα Δωδεκάνησα, ο Διαγόρας εύκολα ή δύσκολα είχε το προβάδισμα για περισσότερο από τρία δεκάλεπτα. Βυζεντίνη και Κολάη ηγούνταν στο σκοράρισμα ενώ όλες οι «κυανέρυθρες» προσπαθούσαν με συνέπεια σε όλους τους τομείς του αγώνα.

Η ομάδα της Ανάληψης επιστράτευσε για το κρίσιμο ματς την τραυματισμένη Μπόνη (ήταν συγκινητική) η οποία έλειπε από τον δεύτερο τελικό στον οποίο ο Ιβίσκος ισοφαρίστηκε σε 1-1. Με δικό της καλάθι, οι πρωταθλήτριες Δωδεκανήσου πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (40-39) ενώ κατάφεραν να αποσπαστούν με +5, περίπου δύο λεπτά πριν το φινάλε.

Το σουτ τριών πόντων από την Κολάη και οι δύο βολές της Τσατταλιού έφεραν το παιχνίδι στα ίσια (44-44) για να ακολουθήσει ένα αγωνιώδες λεπτό με εκατέρωθεν λάθη και άστοχες προσπάθειες. Και έφτασε η φάση στα 7’’ με την πολύπειρη Πόπη Παπαντωνίου να βγαίνει εκτός παρκέ στην προσπάθειά της να περάσει το κέντρο υπό την πίεση της Βυζεντίνη. Ο Αρνάς «είδε» φάουλ αντί να δοθεί η μπάλα απ’ έξω στον Διαγόρα.

Οι βολές της Παπαντωνίου ήταν εύστοχες και ο τεχνικός του «γηραιού» πήρε αμέσως τάιμ άουτ. Ο Ιβίσκος ήθελε «καθαρή» άμυνα χωρίς φάουλ ωστόσο δόθηκε ένα αμφισβητούμενο πάνω στη Ντόζιτς στα 4’’. Η αθλήτρια του Διαγόρα, ωστόσο, έχασε και τις δύο βολές και στο λιγοστό υπολειπόμενο χρόνο η Ορφανού με 1/2 βολές έγραψε το τελικό αποτέλεσμα.

Δεκάλεπτα: 7-13, 24-28(ημιχρ.), 29-33, 47-44
Διαιτητές: Φάκαρος, Αρνάς
Ιβίσκος (Λιβιεράτος): Γεωργάκη 2, Μπουγιούρη, Παπαντωνίου 8, Ορφανού 7(1), Στάγκα 2, Κούβαλη 12(1), Ξουρή 3, Μπόνη 13(1).
Διαγόρας (Κωνσταντινίδης): Κοιλιά Π., Βυζεντίνη 12(2), Τσατταλιού 4, Παπαδοπούλου, Ψύλλου Μ. 2, Κολάη 12(2), Μερκάι 4, Κατσανεβάκη 1, Ψύλλου Ι. 4, Ντόζιτς 5, Κοιλιά Ν.

Διαβάστε ακόμη

Κορυφαίες επιδόσεις παγκοσμίως από τον βετεράνο Παντελή Χρυσοχό σε μήκος και τριπλούν

«Θέλουμε έναν ανταγωνιστικό Ταξιάρχη»

Φοίβος: Θέλουν να κάνουν «διπλό» στη Χίο

Σκοπός η ισοφάριση, δεδομένη η κοινωνική ευαισθησία του Κολοσσού H Hotels Collection!

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου