Ξενοδόχοι: φθηνότερα πακέτα διακοπών με έγκαιρη κράτηση

Ξενοδόχοι: φθηνότερα πακέτα διακοπών με έγκαιρη κράτηση

Ξενοδόχοι: φθηνότερα πακέτα διακοπών με έγκαιρη κράτηση

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 292 ΦΟΡΕΣ

Συστάσεις για έγκαιρες και όχι κρατήσεις τελευταίας στιγμής καθώς και για έρευνα αγοράς μέσα από τα διαδικτυακά κανάλια που χρησιμοποιούν οι ταξιδιώτες σε παγκόσμιο επίπεδο απηύθυνε προς το ελληνικό ταξιδιωτικό κοινό ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γιάννης Ρέτσος προκειμένου να πετύχει καλύτερες τιμές στα ξενοδοχειακά καταλύματα στην αιχμή της σεζόν.

Οπως ανέφερε δεν υπάρχουν άλλες τιμές στα διεθνή διαδικτυακά κανάλια πωλήσεων για τους Ελληνες τουρίστες και άλλες για τους ξένους, η διαφοροποίηση των τιμών έγκειται στον έγκαιρο ή μη προγραμματισμό. Για τον εσωτερικό τουρισμό εκτίμησε ότι αν και για φέτος παρουσιάζει μερική ανάκαμψη θα αργήσει πολύ να ανακάμψει πλήρως.

Σε σχέση με τον εισερχόμενο τουρισμό εκτίμησε ότι θα είναι χρονιά ρεκόρ το 2014 με αφίξεις άνω των 18,5 εκατ. και άμεσα τουριστικά έσοδα 13 δισ. ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό επισήμανε ότι αφού κερδήθηκε ο στόχος των αφίξεων, βαρύτητα θα πρέπει να δοθεί στο εξής στην αύξηση των εσόδων με επιδίωξη έως το έτος 2021 τα 19 δισ. ευρώ. Επιπροσθέτως, σημείωσε ότι έπειτα από 5 χρόνια οι ξενοδόχοι πέτυχαν αύξηση έως 5% στις τιμές των συμβολαίων με τους ξένους tour operators για τη φετινή σεζόν. Ο κ. Ρέτσος εκτίμησε ότι φέτος αναμένεται να ισοφαριστεί το ρεκόρ αφίξεων Γερμανών τουριστών του 2006 στα 2,8 εκατ. από 2,2 εκατ. που έφθασαν το 2013. Από τη Ρωσία σημείωσε ότι ομαλοποιείται ο ρυθμός των κρατήσεων και στόχος πλέον είναι οι αφίξεις να φθάσουν στα περυσινά επίπεδα του 1,3 εκατ. Aυξημένο ενδιαφέρον για την Ελλάδα καταγράφεται και από αναδυόμενες αγορές όπως η Κίνα. Μάλιστα, στο α΄ τεύχος για φέτος το πανκινεζικής έκδοσης μηνιαίο περιοδικό World Traveler (Luxing Zhe) με κυκλοφορία 750.000 τευχών έκανε αφιέρωμα στις Κυκλάδες παρουσιάζοντας το θέμα στο εξώφυλλο.

Εξάλλου, ο κ. Ρέτσος τονίζει ότι φέτος καταγράφεται διεύρυνση της τουριστικής σεζόν στους δημοφιλείς προορισμούς καθώς τα περισσότερα ξενοδοχεία κατάφεραν να ανοίξουν τον Μάιο. Επικαλούμενος και τα πρώτα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας προέβλεψε ότι οι προσλήψεις για φέτος στον ξενοδοχειακό κλάδο θα είναι πολύ περισσότερες από πέρυσι. Παράλληλα, σημείωσε την εργασιακή ειρήνη που επετεύχθη στον κλάδο με την υπογραφή κλαδικής σύμβασης μεταξύ της ΠΟΞ και των εργαζομένων που προβλέπει αυξήσεις στους μισθούς για το 2015. Στη μικρότερη κατηγορία -χωρίς τον υπολογισμό των επιδομάτων που βρίσκονται σε ισχύ- ο κατώτατος μισθός ξεκινά σήμερα από 753 ευρώ και στην ανώτερη από 821 ευρώ.

Κληθείς να σχολιάσει το Σχέδιο Νόμου για τον Αιγιαλό τόνισε ότι αυτά τα θέματα έχουν λυθεί σε προηγμένες χώρες όπως η Γαλλία και η Ιταλία που έχουν καταφέρει να αναπτύξουν τον τουρισμό τους αναδεικνύοντας παράλληλα το περιβάλλον. Αντίθετα, στην Ελλάδα ελλείψει σχεδίου καταγράφηκαν φαινόμενα ανομίας. Ο ΣΕΤΕ για το ίδιο θέμα, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «έργα όπως μαρίνες, προβλήτες εξέδρες προσέγγισης υδροπλάνων και πλωτών μέσων στις μεγάλες τουριστικές στρατηγικές επενδύσεις θεωρούνται απόλυτα αναγκαίες για ανάπτυξη τουρισμού υψηλών απαιτήσεων».

Επιπλέον, σημειώνει ότι «υποδομές για χώρους υγιεινής, αποδυτήρια, ράμπες για άτομα με ειδικές ανάγκες, αναψυκτήρια και κάδοι ανακύκλωσης είναι και αυτές απολύτως αναγκαίες». Ετσι, συμπληρώνει «με δεδομένο πως το σημερινό νομικό πλαίσιο έχει σημαντικές αδυναμίες, ενισχύοντας την ανομία, την αυθαιρεσία και την καταπάτηση τόσο από επιχειρήσεις όσο και από πολίτες είναι επιτακτική η ανάγκη να καταγραφούν αυστηρές τεχνικές ποιοτικές και περιβαλλοντικές προδιαγραφές ώστε να διασφαλισθεί η ορθή και νόμιμη κατανομή χρήσης και πρόσβασης στον αιγιαλό τόσο των επιχειρήσεων όσο και των πολιτών».
Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Διαβάστε ακόμη

Συνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη με στελέχη της EasyJet

Ευρωπαϊκός τουρισμός: Αύξηση ταξιδιωτικών δαπανών 14,3%

O Όμιλος Mitsis προσθέτει νέο προορισμό στο χαρτοφυλάκιό του με την εξαγορά 4* ξενοδοχειακού θερέτρου

Λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Tour operators: Ακόμη πιο ψηλά φέτος η Ελλάδα

Αύξηση 5% σημειώθηκε τον Απρίλιο στις αφίξεις τουριστών με τσάρτερ

Jobmatch: Το νέο «εργαλείο» για εργαζόμενους και επιχειρήσεις στον τουρισμό

Η Ελλάδα αποκτά μια σταθερή βάση τουριστικών ροών στα επίπεδα των 30 εκατομμυρίων αφίξεων