Πρόσκληση της Artius Dance Theatre στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Νορβηγίας

Πρόσκληση της Artius Dance Theatre  στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Νορβηγίας

Πρόσκληση της Artius Dance Theatre στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Νορβηγίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1945 ΦΟΡΕΣ

Η ομάδα σύγχρονου χορού Artius Dance Theater, το καλοκαίρι του 2013 παρουσίασε στο θέατρο ΡΟΔΟΝ το έργο με τίτλο "Restricted area" , ανάμεσα στους θεατές που παρακολούθησαν το έργο ήταν και Stein Are Gjersvik διοργανωτής του RAW Community festival στο Trondheim της Νορβηγίας, ο οποίος εκτιμώντας το έργο της ομάδας, την προσκάλεσε να συμμετέχει στο Διεθνές φεστιβάλ χορού στο Τροντχάιμ της Νορβηγίας τον Μάιο του 2014 παρουσιάζοντας το παραπάνω έργο.

Η Πρόσκληση αυτή είναι μεγάλη τιμή για την ομάδα που θα παρουσιάσει ένα έργο σε φεστιβάλ του εξωτερικού, αλλά και τιμή για το νησί μας, όπου θα αναδείξει το καλλιτεχνικό έργο που επιτελείτε στην χώρα μας και θα προβάλει ιδιαιτέρως το νησί μας που δεδομένου τις δύσκολες συνθήκες συνεχίζει να παράγει καλλιτεχνικό έργο.

Η συμμετοχή της ομάδας σε φεστιβάλ του εξωτερικού αποδεικνύει ότι Η Ρόδος εκτός από ένας τουριστικός προορισμός με φυσικές ομορφιές, διαθέτει και ένα καλλιτεχνικό δυναμικό που με σταθερή καλλιτεχνική και αισθητική πορεία προάγουν πολιτιστικά το νησί μας.

Λίγα λόγια για το έργο." Βήματα αντηχούν στην σκέψη, ήχοι ξεθωριασμένοι, μάζα που πηγαινοέρχεται στο πουθενά, άνθρωποι κουρδισμένοι , μηχανοποιημένοι και συνάμα καθηλωμένοι σε μία καθημερινότητα που τρέχει, θεριεύει και στενεύει ολοένα, όλα μοιάζουν παραμορφωμένα , έχουν χάσει το νόημα τους ... το παιχνίδι, ο έρωτας, η ομορφιά, η εργασία ,οι σχέσεις, η αλήθεια, η ηγεσία, οι συναντήσεις, όπως και τόσο άλλα... Είναι και αυτή η φωνή που χτυπά από μέσα .....επιθυμεί το ξύπνημα".

Οι χορευτές που συμμετέχουν στο έργο και ως εκ τούτου θα ταξιδέψουν στην Νορβηγία είναι οι: Καίτη Ζουρούδη, Monica Van - leeuwen,Μαρία Ορφανίδη , Στεφανία Πατλάκα, Μύριαμ Πεκμεστζή, Νίκη Τσικούρη και Μαρία Ελευθεριάδoυ

Ευχαριστούμε τους χορηγούς που βοήθησαν σε αυτήν την συμμέτοχη μας τον Δ.Ο.Π.Α.Ρ , για το έντυπο υλικό, την σχολή χορού Έλλης Παρασκευά για της πρόβες της ομάδας, και την Κ. Μαρία Κωβαίου ( Colloseum ) για τα κουστούμια.

Διαβάστε ακόμη

Σε Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Σορωνής

Εκδήλωση για τη βία εναντίον των γυναικών

«Γη Μήτηρ»: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής της Ιουλίτας Ηλιοπούλου

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου