Μεγάλη άσκηση «Δια Πυρός» χθες στο νησί της Ρόδου

Μεγάλη άσκηση «Δια Πυρός» χθες στο νησί της Ρόδου

Μεγάλη άσκηση «Δια Πυρός» χθες στο νησί της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 667 ΦΟΡΕΣ

Εικονική άσκηση μεγάλης κλίμακας για φωτιά που είχε ξεσπάσει όπως προέβλεπε το σενάριο κοντά στην περιοχή της κοιλάδας των Πεταλούδων, πραγματοποιήθηκε χθες από το Πυροσβεστικό Σώμα,, με τη συμμετοχή ισχυρής δύναμης της 95 ΑΔΤΕ, της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου, εθελοντικών ομάδων και της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, προκειμένου έτσι να καταγραφεί ο βαθμός ετοιμότητας ενόψει της θερινής περιόδου.

Στην άσκηση που γίνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, δοκιμάστηκαν ακραία σενάρια εκδήλωσης πυρκαγιάς με υψηλή επικινδυνότητα, ενώ κατεγράφησαν από τους αρμόδιους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου οι πραγματικοί χρόνοι που απαιτήθηκαν αλλά και οι ενέργειες που έγιναν, οι οποίες αξιολογούνται στο σύνολό τους ως ιδιαίτερα ικανοποιητικές.

Την άσκηση πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης, με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2014», παρακολούθησε επίσης από το ειδικό παρατηρητήριο που βρίσκεται κοντά στην ιερά μονή της «Καλόπετρας» και ο νέος δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

Στην διαδικασία της άσκησης αυτής ελέγχθησαν οι ειδικοί κρουνοί που υπάρχουν περιμετρικά της κοιλάδας κι έγινε ανεφοδιασμός των οχημάτων σε πραγματικό χρόνο.

Στην άσκηση συμμετείχαν επίσης: Η αστυνομία, το Πολεμικό Ναυτικό , το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου, Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αταβύρου, Ε.Ε.Σ. Σώμα Εθελ. Σαμαρειτών και Διασωστών, Σύλλογος Ραδιοσυχνότητας Πολιτών(CBR), Ελλ. Ομάδα διάσωσης, Ένωση Ραδιοερασιτεχνών, Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Σορωνής και η Εθελ. Ομάδα «Περίπλους» της Τ.Κ. Απολλώνων.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου