Τελευταία του επιθυμία να σκορπιστεί η τέφρα του στη Ρόδο

Τελευταία του επιθυμία να  σκορπιστεί η τέφρα του στη Ρόδο

Τελευταία του επιθυμία να σκορπιστεί η τέφρα του στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3623 ΦΟΡΕΣ

Ένας Δανός που λάτρεψε την Ελλάδα, τη Ρόδο και τους Ροδίτες

Την τέφρα ενός ανθρώπου που αγάπησε τη Ρόδο ως δεύτερή του πατρίδα, διασκόρπισαν τη Δευτέρα το πρωί στην θαλάσσια περιοχή των Μύλων στη Ρόδο, η σύζυγος, τα παιδιά και τα εγγόνια του, μαζί με καλούς φίλους από το νησί μας, με τους οποίους ο Δανός τουρίστας πέρασε εξαίσιες διακοπές για περισσότερα από 28 συνεχόμενα χρόνια.

Η επιθυμία που άφησε πριν πεθάνει στη σύζυγο και την κόρη του ο Johnny Andersen, ήταν αυτή ακριβώς. Να διασκορπίσουν μετά τον θάνατό του την τέφρα του, στον τόπο που λάτρεψε, την αγαπημένη του Ρόδο.
Ο Johnny Andersen που απεβίωσε σε ηλικία 80 ετών, επισκέπτονταν δύο φορές κάθε χρόνο το νησί της Ρόδου για να κάνει τις διακοπές μαζί με την οικογένειά του.

Όπως δήλωσε μιλώντας στη «Ροδιακή» ο φίλος του κ. Ηλίας Αντιμισιάρης, ο εκλιπών ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος, που αγάπησε τη Ρόδο και τους Ροδίτες από την πρώτη στιγμή που ήρθε στο νησί μας για διακοπές. Στην κόρη του, εκμυστηρεύτηκε επίσης λίγο πριν πεθάνει, ότι θα ήθελε να ζήσει 10 ακόμα χρόνια για να μπορεί να έρχεται στη Ρόδο και να θαυμάζει το γαλάζιο, τον ήλιο, τις παραλίες και τους ανθρώπους της.

Ο Δανός τουρίστας, ήταν ένας απλός άνθρωπος, που γρήγορα έγινε ένα με το νησί μας και με τους ανθρώπους γύρω του. Ήρθε πολλές φορές στη Ρόδο με την οικογένειά του. Την περασμένη εβδομάδα, η οικογένεια ήρθε σύσσωμη στη Ρόδο κι έφερε μαζί της την τέφρα του. Μαζί με φίλους και γνωστούς, πήγαν από κοινού στον δεύτερο μύλο που βρίσκεται στην πόλη της Ρόδου και με μια σεμνή συγκινητική τελετή σκόρπισαν την τέφρα του στη θάλασσα. Αυτές ήταν ακριβώς και οι οδηγίες που είχε δώσει ο ίδιος ως τελευταία του επιθυμία. Να μείνει «για πάντα» στον τόπο που λάτρεψε πραγματικά. Στον τόπο που έζησε υπέροχες στιγμές και πανέμορφες διακοπές. Η σύζυγος, τα παιδιά του, τα εγγόνια του και οι φίλοι του από την Δανία, θα συνεχίσουν πάντως να έρχονται στο νησί μας. Γιατί κι οι ίδιοι λατρεύουν εξίσου την Ελλάδα, τη Ρόδο και τους νησιώτες μας.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας