Μικρής έκτασης κατολίσθηση στην παραλία Άντονι Κουίν

Μικρής έκτασης κατολίσθηση στην  παραλία Άντονι Κουίν

Μικρής έκτασης κατολίσθηση στην παραλία Άντονι Κουίν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 623 ΦΟΡΕΣ

Άμεση παρέμβαση αναμένεται να γίνει στην παραλία του Άντονι Κουίν στο Λαδικό μετά την κατολίσθηση που σημειώθηκε βραδυνές ώρες χθες και κινητοποίησε τις υπηρεσίες τόσο του Δήμου όσο και τις αρμόδιες Κρατικές.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Στάθη Κουσουρνά, ο ίδιος ενημερώθηκε χθες το πρωί από τον Αντιδήμαρχο Καλλιθέας, κ. Δώρο Κωνσταντίνου, γι’ αυτό το συμβάν το οποίο έγινε τη νύχτα και, στη συνέχεια, μετέβη επιτόπου, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Μιχάλη Χριστοδούλου και μηχανικούς από την αποκεντρωμένη υπηρεσία του Δήμου εκεί.

Με την αυτοψία που πραγματοποίησαν, είδαν πως έχει η κατάσταση και ζήτησαν αμέσως τόσο από τη Δασική Υπηρεσία όσο και από την ΚΥΔ να γίνει μία κοινή αυτοψία για να εξεταστεί μήπως πρέπει να αποκλειστεί ένα μέρος της παραλίας ή να γίνουν άμεσες ενέργειες, έργα δηλαδή, ώστε να μην επαναληφθεί το ίδιο φαινόμενο.

Μάλιστα, η Επιτροπή από τις δύο υπηρεσίες επρόκειτο να μεταβεί στο σημείο κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας αφού έγιναν πολύ γρήγορες ενέργειες-μάλιστα ο κ. Κουσουρνάς ευχαρίστησε τη Διευθύντρια της Δασικής Υπηρεσίας κα Μπαλατσούκα καθώς και τον προϊστάμενο της ΚΥΔ κ. Παυλούς.

Όπως εξήγησε, το γεγονός εμπίπτει στην αρμοδιότητα των δύο παραπάνω υπηρεσιών επειδή τα βράχια, απ’ ό,τι φαίνεται, έπεσαν από δασική περιοχή, καθώς είναι δάσος σε ένα τμήμα του κόλπου της παραλίας Λαδικού και της ΚΥΔ γιατί έχει την ευθύνη του αιγιαλού και της παραλίας και έπρεπε να ενεργήσουν και εκείνοι. Σήμερα ο Δήμαρχος αναμένει τα συμπεράσματα της αυτοψίας και, όπως είπε, ο Δήμος θα κάνει ό,τι τους υποδείξουν.

Πάντως, ανέφερε ότι ένα τμήμα της παραλίας ενδέχεται να αποκλειστεί ή να γίνουν κάποιες ενέργειες για να μπορεί άμεσα να λειτουργήσει. Και δήλωσε:

«Πάντως, αυτή τη στιγμή, δεν εμποδίζεται η πρόσβαση στην παραλία αλλά αν υπάρχει επικινδυνότητα θα μας πουν οι ειδικοί τι πρέπει να κάνουμε. Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή διότι τέτοιες επικινδυνότητες υπάρχουν.

Δηλαδή, υπάρχουν βράχια που χαίνουν στα βουνά και μπορεί ανά πάσα στιγμή, με μία μικρομετακίνηση ή οτιδήποτε άλλο να πέσουν και να δημιουργήσουν προβλήματα. Πιστεύω πως, τις επόμενες μέρες, θα έχουμε αποτελέσματα των αυτοψιών για να δράσουμε».

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη