Στον ανακριτή σήμερα Τούρκος δουλέμπορος

Στον ανακριτή σήμερα Τούρκος δουλέμπορος

Στον ανακριτή σήμερα Τούρκος δουλέμπορος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 228 ΦΟΡΕΣ

Σήμερα θα οδηγηθεί ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθεί ο 60χρονος Τούρκος διακινητής που μετέφερε από τα απέναντι παράλια στο νησί μας έξι αλλοδαπούς Συριακής καταγωγής.

Χθες ο 60χρονος αλλοδαπός προσήχθη ενώπιον του αρμόδιου Αντεισαγγελέα ο οποίος και άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για μεταφορά υπηκόων τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στην Ελλάδα εκ κερδοσκοπίας κατά συρροή.

Ο κατηγορούμενος συνοδευόμενος από την δικηγόρο του κ. Στεφανία Καρακατσάνη ζήτησε και πήρε προθεσμία έως σήμερα το πρωί προκειμένου να προετοιμάσει τις εξηγήσεις που θα δώσει στην ανακρίτρια.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες προανακριτικά ο 60χρονος Τούρκος φέρεται να δήλωσε στους Λιμενικούς ότι δεν μετέφερε τους έξι Σύριους στην Ρόδο αλλά σε μία άλλη περιοχή της Τουρκίας όμως αποπροσανατολίστηκε λόγω βλάβης στα όργανα του ιστιοφόρου του με αποτέλεσμα να βρεθεί στη θαλάσσια περιοχή του Λαδικού όπου και εντοπίστηκε από το ναυαγοσωστικό του Λιμενικού.

Ωστόσο βάση των ίδιων πληροφοριών οι Σύριοι στις καταθέσεις τους φέρονται να δήλωσαν πως προορισμός τους ήταν η Ρόδος και μάλιστα είχαν καταβάλλει έκαστος το ποσό των 2000 ευρώ σε μέλος του «κυκλώματος» στην Τουρκία.

Σε ότι αφορά τον 60χρονο αυτός τους παρέλαβε και τους μετέφερε στο λιμάνι όπου και αφού επιβιβάστηκαν στο ιστιοπλοϊκό σκάφος ξεκίνησαν το ταξίδι τους για το νησί μας.

Υπενθυμίζεται πως όλα έγιναν προχθές περίπου στη μία και μισή τα ξημερώματα στην θαλάσσια περιοχή του Λαδικού όπου πραγματοποιούσε περιπολία το ναυαγοσωστικό σκάφος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου. Κυβερνήτης και πλήρωμα εντόπισαν το ιστιοφόρο σκάφος «MAGELLAN» σημαίας Η.Π.Α, να κινείται με κατεύθυνση την ακτή.

Τότε σήμανε συναγερμός και το πλήρωμα του ναυαγοσωστικού κατάφερε να ακινητοποιήσει το σκάφος στο οποίο κυβερνήτης ήταν ο 60χρονος Τούρκος.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σκάφος εντοπίστηκαν οι έξι παράνομοι μετανάστες Συριακής καταγωγής και συγκεκριμένα τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς