Χωρίς γιατρό το αεροδρόμιο της Κω

Χωρίς γιατρό το αεροδρόμιο της Κω

Χωρίς γιατρό το αεροδρόμιο της Κω

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 457 ΦΟΡΕΣ

Καθαρά από τύχη σώθηκε ένας συνάνθρωπός μας στο αεροδρόμιο της Κω. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Σταθμός” την Πέμπτη 29/5/2014, ένας επιβάτης πτήσης τσάρτερ αισθάνθηκε έντονη δυσφορία και μούδιασμα, αλλά γιατρός στο αεροδρόμιο δεν υπάρχει!!!

Οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου έκαναν αναγγελία καλώντας κάποιον γιατρό από τους επιβάτες των άλλων πτήσεων ο οποίος ευτυχώς βρέθηκε. Έδωσε τις πρώτες βοήθειες στον ασθενή μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο από την Κέφαλο (!!!!) και να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο της Κω, πιθανολογώντας πως πρόκειται για καρδιακό επεισόδιο. Ο ασθενής εξετάστηκε στα επείγοντα του νοσοκομείου (δεν στάθηκε δυνατόν να πληροφορηθούμε το είδος των εξετάσεων) και αφού αισθανόταν καλύτερα, με δική του ευθύνη, αποχώρησε.

Την Τετάρτη υπήρξαν κι άλλα δύο ιατρικά συμβάντα. Στο πρώτο, μία επιβάτης υπέστη επιληπτικό επεισόδιο, τις παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες και πάλι από γιατρό επιβάτη που βρισκόταν εκείνη την ώρα στον αερολιμένα. Η γυναίκα συνήλθε και δεν δέχθηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, αλλά προτίμησε να μην ταξιδέψει.

Λίγο αργότερα την ίδια ημέρα, άλλη μία γυναίκα έπαθε κρίση πανικού, αλλά μετά από λίγο συνήλθε και ούτε αυτή χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Μετά από αυτά τα περιστατικά (τα οποία δεν είναι τα μοναδικά) και βλέποντας ότι παρά τις προσπάθειές του δεν έχει δοθεί ακόμα λύση σ’ ένα τεράστιας σημασίας θέμα για την υγεία των επιβατών στο αεροδρόμιο, αλλά και για την εικόνα του νησιού γενικότερα, ο αερολιμενάρχης Κω κ. Αντώνης Καλούδης καλεί σε έκτακτη σύσκεψη την Τρίτη στις 11 το πρωί τις πολιτικές αρχές του νησιού, αλλά και τους εκπροσώπους των τουριστικών φορέων (Ένωση Ξενοδόχων, τουριστικούς πράκτορες).

Να σημειώσουμε ότι, ο ένας αγροτικός γιατρός του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας που κάποιες ώρες της ημέρας κάνει βάρδια στο ιατρείο του αεροδρομίου, έχει αποσπαστεί για λίγες ημέρες στη Νίσυρο καλύπτοντας τη θέση του αδειούχου συναδέλφου του, ενώ ο δεύτερος γιατρός που τον αναπληρώνει δεν απαντούσε στο τηλέφωνό του όταν τον καλούσαν την Τετάρτη.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο