Μαχαίρωσε 14χρονο μαθητή!

Μαχαίρωσε 14χρονο μαθητή!

Μαχαίρωσε 14χρονο μαθητή!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1927 ΦΟΡΕΣ

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου θα καθίσει σήμερα 25χρονος που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 14χρονου μαθητή, πριν από έξι χρόνια στην Ρόδο.

Ο 25χρονος θα επιχειρήσει να μειώσει την ποινή των 10 ετών κάθειρξης που του επιβλήθηκε πρωτόδικα, τον Μάρτιο του 2012 όταν η υπόθεση του εκδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 25χρονο επιβάλλοντας του ποινή κάθειρξης 10 ετών για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και συνολική ποινή φυλάκισης 10 μηνών για την παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Το ίδιο δικαστήριο ωστόσο αποφάσισε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της εμφάνισης του 25χρονου μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2008 στις 5 το απόγευμα στην Ιαλυσό. Την ώρα εκείνη ο 14χρονος με το ποδήλατο του πήγαινε στο μάθημα του καθώς είχε φροντιστήριο. Ξαφνικά και προτού καλά – καλά αντιληφθεί τι συμβαίνει, δίπλα από τον ανήλικο πέρασε με το μοτοποδήλατο του ο 25χρονος ο οποίος με ένα μαχαίρι μήκους 18 εκατοστών και μήκους λάμας 8 εκατοστών τραυμάτισε στο λαιμό τον ανήλικο μαθητή Γυμνασίου.

Αμέσως ειδοποιήθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού ενώ φιλικό πρόσωπο της οικογένειας του 14χρονου μαθητή τον μετέφερε στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τραύμα που έφερε ο μικρός είχε βάρος 1,5 εκατ. και απείχε μόλις 20 χιλιοστά από τη κεντρική αρτηρία στο λαιμού του!

Οι λόγοι που οδήγησαν τον 25χρονο σε αυτή του τη πράξη, επισήμως παραμένουν αδιευκρίνιστοι. Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανώς να πρόκειται για προσωπικές διαφορές που φαίνεται να είχε ο 25χρονος με τον ανήλικο με αφορμή κάποιες κουβέντες που είχε πει ο τελευταίος για τον δράστη.

Σε κάθε περίπτωση ο νεαρός μαθητής γλίτωσε από θαύμα αφού το μαχαίρι μπήκε στο λαιμό του μόλις ελάχιστα χιλιοστά από τη κεντρική αρτηρία, κάτι που αν συνέβαινε θα του κόστιζε τη ζωή.

Σε βάρος του 25χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, και ενώπιον του ανακριτή ο νεαρός ισχυρίστηκε πως ο 14χρονος τον εξύβρισε και τον προκάλεσε. Όμως οι ισχυρισμοί του αυτοί δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακριτή οι οποίοι με σύμφωνη γνώμη τον είχαν κρίνει προσωρινά κρατούμενο.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Νικητιάδης: Μόνο ένα ισχυρό παρεμβατικό κράτος μιας σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης μπορεί να ενισχύσει τη βιομηχανία

Λευτέρης Καφετζής: Ο πατέρας του Τζέιμς είναι ο πραγματικός Survivor - Ο γύρος του κόσμου, η θύελλα και η δραματική διάσωση

Αθίγγανος πήγε να δει ομόφυλό του στα κρατητήρια και συνελήφθη την ώρα που του έδινε χασίς

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες