Φυλάκιση 40 μηνών για τις πέντε μαχαιριές στη γυναίκα του

Φυλάκιση 40 μηνών για τις πέντε μαχαιριές στη γυναίκα του

Φυλάκιση 40 μηνών για τις πέντε μαχαιριές στη γυναίκα του

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 650 ΦΟΡΕΣ

Συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών και 4 μηνών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη και χρηματικό πρόστιμο 300 ευρώ επιβλήθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου σε 46χρονο Αλβανό, ο οποίος είχε τραυματίσει με 5 μαχαιριές την 38χρονη σύζυγό του πέρυσι το καλοκαίρι στο Γεννάδι.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Βάσιας Παπαγεωργίου και Κώστα Ασλάνη, μετά και από πρόταση του εισαγγελέα της έδρας κ. Κωνσταντίνου Μπούτσικου, μετέτρεψε την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και του επέβαλε την παραπάνω ποινή.

Σημειώνεται πως τον 46χρονο Αλβανό βάραιναν και οι κατηγορίες της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας για τις οποίες επίσης κρίθηκε ένοχος.

Όπως είναι γνωστό, το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της 15ης Ιουλίου 2013 μέσα σε λίγα λεπτά λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα. Το ζευγάρι βρισκόμενο σπίτι του, άρχισε να καβγαδίζει για οικογενειακά ζητήματα.

Τότε ο 46χρονος άρπαξε ένα μαχαίρι από την κουζίνα, επιτέθηκε στην 38χρονη σύζυγο του και της επέφερε πέντε μαχαιριές, μία στο λαιμό, μία στο στήθος και τρεις στην πλάτη!

Από τα χτυπήματα η αλλοδαπή γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε από συγγενικά της πρόσωπα σε Περιφερειακό Ιατρείο και στην συνέχεια με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου νοσηλεύτηκε εκτός κινδύνου.

Ο δράστης παρουσιάστηκε πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας στο Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου, όπου και συνελήφθη, ενώ το μαχαίρι με το οποίο τραυμάτισε την 38χρονη σύζυγο του, βρέθηκε και κατασχέθηκε.

Απολογούμενος στην ανακρίτρια ο αλλοδαπός φανερά συγκλονισμένος απέδωσε τη πράξη του στο αλκοόλ που είχε πριν το περιστατικό καταναλώσει, δηλώνοντας στον ανακριτή πως δεν είχε αντίληψη για αυτά που έκανε.

Ο ίδιος τόνισε πως ουδεμία πρόθεση είχε να προκαλέσει κακό στην γυναίκα του, προσθέτοντας πως άρχισε να συνειδητοποιεί τι είχε γίνει όταν πλέον την είδε αιμόφυρτη.

Μην μπορώντας να συγχωρέσει τον εαυτό του, πήγε μέχρι το νοσοκομείο για να δει αν ζει, όντας αποφασισμένος να τερματίσει την ζωή του σε περίπτωση που εκείνη είχε πεθάνει. Όταν τελικά διαπίστωσε πως είναι καλά, πήγε στο αστυνομικό τμήμα και παραδόθηκε αυτοβούλως.

Σε ό,τι αφορά τους λόγους που υπήρξε ο καβγάς με όλα τα επακόλουθα, ο αλλοδαπός δήλωσε πως τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν αλλά και η δήλωση της 38χρονης συζύγου του ότι θα χωρίσουν, «θόλωσαν» το μυαλό του με αποτέλεσμα να την τραυματίσει σοβαρά με το μαχαίρι.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο 46χρονος Αλβανός με σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κωνσταντίνου Μπούτσικου κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές, από όπου πλέον αποφυλακίζεται μετά την χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου.

Διαβάστε ακόμη

Νέο τροχαίο ατύχημα στην πόλη της Ρόδου

Ρεπορτάζ Ροδίτη δημοσιογράφου εντάχθηκε στην Τράπεζα Θεμάτων του υπ. Παιδείας για τη Γλώσσα

Μεταναστευτικό: Μείωση άνω του 50% στους διαμένοντες στις 5 δομές του Ανατολικού Αιγαίου στο 4μηνο

Γιάννης Παππάς: «Μπαίνουμε δυστυχώς σε ελέγχους για το Μεταφορικό Ισοδύναμο στις επιχειρήσεις»

Σημαντική δωρεά του Ομίλου Inner Wheel Ρόδου στην Καρδιολογική Κλινική του Περιφερειακού Νοσοκομείου Ρόδου με την καθοριστική συμβολή του Ομίλου Mitsis

«Κρασί από τα χείλη σου»

Κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ 13 Μαΐου στη Ρόδο για ενημέρωση εργαζομένων

Οι εργαστηριακοί γιατροί περιγράφουν το οικονομικό τους αδιέξοδο