Μαθήματα ζωής στο Βενετόκλειο

Μαθήματα ζωής στο Βενετόκλειο

Μαθήματα ζωής στο Βενετόκλειο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 173 ΦΟΡΕΣ

Επίσκεψη στη Ρόδο πραγματοποίησε μία μικτή ομάδα μπάσκετ της Εταιρείας Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης (Ε.Ψ.Υ.Κ.Α.) Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενη από την γυμνάστρια Ελένη Ρίγγα και την κοινωνική λειτουργό Κυριακή Σαββίδου.

Η Ε.Ψ.Υ.Κ.Α., η οποία λειτουργεί 19 μονάδες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, είναι ΝΠΙΔ, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με έδρα την Θεσσαλονίκη και φιλοξενεί άτομα με νοητική υστέρηση και ψυχικές διαταραχές για διαβίωση, θεραπεία και υποστήριξη με σκοπό να διασφαλισθεί η συνέχιση των σχέσεών τους με τη ζωή και τις δράσεις της κοινωνίας.

Στο πλαίσιο αυτό, εφαρμόζει προγράμματα προσαρμοσμένων αθλητικών δραστηριοτήτων τα οποία υλοποιούνται από εξειδικευμένο προσωπικό με σκοπό την συμμετοχή σε επίσημα τουρνουά αλλά και σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.

Η επίσκεψη στο νησί της Ρόδου πραγματοποιήθηκε στις 26-29 Μαΐου έπειτα από πρόσκληση του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας και της προέδρου του, Λίτσας Κρεμαστινού - Ροδίτη, προκειμένου να γίνουν δύο αγώνες καλαθοσφαίρισης με τις αντίστοιχες ομάδες μπάσκετ των δύο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ της Ρόδου, οι οποίες θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα σε πανευρωπαϊκή διοργάνωση που θα γίνει τον Σεπτέμβριο στο Βέλγιο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η αποστολή της Ε.Ψ.Υ.Κ.Α. έγινε δεκτή από τον νυν δήμαρχο Ρόδου, Στάθη Κουσουρνά, ο οποίος αναφέρθηκε στη διαχρονική παράδοση του Δήμου Ρόδου σε θέματα κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης και τόνισε ότι στόχος του Δήμου ήταν και είναι να μπορεί να παρέχει υπηρεσίες στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και στις ομάδες με ιδιαιτερότητες.

Επίσης, βρήκε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους αθλητές της Ε.Ψ.Υ.Κ.Α. και με τους συνοδούς τους, οι οποίοι ευχαρίστησαν τον Δήμο Ρόδου και τον ΔΟΠ για την πρόσκληση και την φιλοξενία.

Τους αγώνες, που πραγματοποιήθηκαν στις 27 και 28 Μαΐου στο Βενετόκλειο, τίμησαν με την παρουσία τους ο επερχόμενος Δήμαρχος, Φώτης Χατζηδιάκος, καθώς και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Λίτσα Κρεμαστινού – Ροδίτη οι οποίοι και δέχτηκαν εθιμοτυπικά δώρα που με χαρά τους πρόσφεραν οι αθλητές της Ε.Ψ.Υ.Κ.Α.

Διαβάστε ακόμη

Καλά άλματα για τη Νικόλ Κυριακοπούλου με… φόντο τη Ρώμη

Σάββας Ορφανίδης: «Τρεις νίκες και βλέπουμε»

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”