Στα Ποσειδώνια το Λιμενικό Ταμείο

Στα Ποσειδώνια το Λιμενικό Ταμείο

Στα Ποσειδώνια το Λιμενικό Ταμείο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 267 ΦΟΡΕΣ

Ο αντιπρόεδρος του δημοτικού λιμενικού ταμείου νότιας Δωδεκανήσου, Τσαμπίκος Τσακίρης και η προϊσταμένη των τεχνικών υπηρεσιών του ταμείου Μαρίκα Δεληγιάννη, θα παραβρεθούν μεταξύ άλλων στη ναυτιλιακή έκθεση Ποσειδώνια 2014, εκπροσωπώντας το ΔΛΤΝΔ.

Η έκθεση όπως είναι γνωστό άνοιξε τις πύλες της στην αρχή της εβδομάδας και ολοκληρώνεται την Παρασκευή.

Η αντιπροσωπεία του λιμενικού ταμείου θα βρίσκεται στην έκθεση την, τελευταία μέρα της διοργάνωσης δίνοντας το παρών στο περίπτερο της ένωσης λιμένων Ελλάδας (ΕΛΙΜΕ).

Στην τελετή έναρξης της παγκοσμίου βεληνεκούς διοργάνωσης έδωσαν το παρόν 1.200 προσκεκλημένοι μεταξύ των οποίων, Έλληνες και ξένοι Υπουργοί, εκπρόσωποι κρατών, μέλη της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και άλλες εξέχουσες προσωπικότητες.

Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Τα Ποσειδώνια 2014, η διεθνής ναυτιλιακή έκθεση που αποτελεί σημείο συνάντησης της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας, είναι η μεγαλύτερη στη μακρά ιστορία της.

Οι διοργανωτές επιβεβαιώνουν ότι το μέγεθος της έκθεσης και ο αριθμός των χωρών που συμμετέχουν θα καταρρίψουν κάθε προηγούμενο ρεκόρ, ενώ το πρόγραμμα συνεδρίων και σεμιναρίων είναι πιο εμπλουτισμένο σε σχέση με την έκθεση του 2012, περιλαμβάνοντας τουλάχιστον 36 συνέδρια, σεμινάρια και τεχνολογικές παρουσιάσεις.

Η συμμετοχή 1.800 εκθετών από 93 χώρες και περίπου 19.000 επισκεπτών στα Ποσειδώνια 2014 υπογραμμίζει την εξέχουσα σημασία που έχει η έκθεση αυτή για τη ναυτιλιακή βιομηχανία.
Για μια οικονομία όπως αυτή της Ελλάδας, η ναυτιλία αποτελεί το 7% του ΑΕΠ, ενώ προσφέρει εργασία σε 192.000 ανθρώπους με αποτέλεσμα η σημασία των Ποσειδωνίων να είναι πολλαπλή, καθώς προβάλλουν μια θετική εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό και παράλληλα συνεισφέρουν περί τα 50 εκατ. ευρώ στην τοπική αλλά και στην εθνική οικονομία της χώρας.

Η διεθνής απήχηση των Ποσειδωνίων αντανακλά το γεγονός ότι η ελληνική ναυτιλιακή οικογένεια κυριαρχεί στην παγκόσμια ναυτιλία, καθώς ο ελληνόκτητος στόλος αριθμεί αυτή τη στιγμή 3.669 ποντοπόρα πλοία ολικής χωρητικότητας άνω των 1.000 gt.

Η ελληνική ναυτιλία ηγείται παγκοσμίως αντιπροσωπεύοντας το 16,16% του παγκόσμιου στόλου σε χωρητικότητα εκτοπίσματος και το 46,72% του ευρωπαϊκού στόλου σε ολική χωρητικότητα.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο