Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 821 ΦΟΡΕΣ

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Αγωγή Υγείας με τίτλο « Από την κορυφή ως …τα νύχια» οι μαθητές των Α΄ τάξεων του 2ου Δημοτικού σχολείου Αρχαγγέλου επισκέφθηκαν το Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου. Οι μικροί μαθητές υλοποιώντας το πρόγραμμα: «Λειτουργία του ανθρώπινου σώματος – Πρώτες Βοήθειες» στη σχολική τάξη, είχαν την ευκαιρία στο χώρο αυτό να συμμετέχουν βιωματικά.

Συγκεκριμένα οι μαθητές ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους του Κέντρου Υγείας με την πολύτιμη βοήθεια της νοσηλεύτριας, κας Μαντραφούδη Μαρίας.

Είδαν από κοντά τη λειτουργία και χρήση ορισμένων ιατρικών μηχανημάτων ( καρδιογράφο, απινιδωτή, ακτινογραφικό μηχάνημα κ.α.). Συνάμα οι μαθητές έκαναν καρδιογραφήματα, μέτρηση οξυγόνου και άκουσαν χρήσιμες συμβουλές για την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Στη συνέχεια άκουσαν συμβουλές για την αντιμετώπιση περιστατικών όπως δηλητηρίαση, δήγμα ζώου, έγκαυμα και άλλα.

Τέλος, μαθητές και εκπαιδευτικοί ευχαρίστησαν τόσο το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό όσο και το διευθυντή του Κέντρου Υγείας κ. Μαγκαφάκη Δημήτρη για τη θερμή υποδοχή και τις χρήσιμες συμβουλές τους.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Παπανικόλα Ανθούλα και Φουτούλη Στέλια των Α΄τάξεων και ο Μπερδέκλης Φώτης της Παράλληλης Στήριξης.

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών