Οργανωμένα γκρουπ τουριστών από Ιορδανία

Οργανωμένα γκρουπ  τουριστών από Ιορδανία

Οργανωμένα γκρουπ τουριστών από Ιορδανία

Βαρβάρα Μπογδάνου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 562 ΦΟΡΕΣ

Θα ξεκινήσουν από την επόμενη σεζόν

Οργανωμένα γκρουπ τουριστών από την Ιορδανία, θα ξεκινήσουν να επισκέπτονται τη Ρόδο καλώς εχόντων των πραγμάτων από την επόμενη τουριστική περίοδο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η «Ρ» υπάρχει έμπρακτο ενδιαφέρον για το νησί μας το οποίο μπορεί να συνδεθεί με το Αμμάν, την πρωτεύουσα της χώρας, μέσω της αεροπορικής εταιρίας Jordan aviation.

Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που υπάρχει είναι το γεγονός ότι μέσα στην εβδομάδα ήρθε στη Ρόδο, ο εμπορικός διευθυντής της εταιρίας Dr. Jalal Zuhair al Khasman με μέλη της οικογένειάς του, και με συνεργάτες του τόσο από την Ιορδανία όσο και από την Αθήνα.

Πιο συγκεκριμένα μαζί με τον κ. Khasman ταξίδεψαν στη Ρόδο οι κ.κ. Fariz Elie Char και Darwis Aweidah που δραστηριοποιούνται στον τομέα της οργάνωσης ταξιδίων, καθώς και ο εκπρόσωπος της εταιρίας στην Αθήνα.

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιορδανός πράκτορας της εταιρίας στην Αθήνα γνωρίζει καλά τη Ρόδο, αφού είναι απόφοιτος της ανωτέρας σχολής τουριστικής εκπαίδευσης του νησιού μας δηλαδή της ΑΣΤΕΡ και πραγματοποίησε στη Ρόδο και την πρακτική του.

Έχοντας λοιπόν πλήρη εικόνα του προορισμού μας και του τουριστικού του προϊόντος ανέλαβε να ξεναγήσει στη Ρόδο και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας ώστε να σχηματίσουν και εκείνα εικόνα.

Αν και σύμφωνα με τις πληροφορίες έμειναν στο νησί μόνο για δύο μέρες, εντούτοις σε πρώτο βαθμό, συγκέντρωσαν όλα εκείνα τα στοιχεία για να γίνουν τα πρώτα επιχειρηματικά βήματα.

Το ενδιαφέρον της αεροπορικής εταιρίας από τη μία και η οργάνωση των τουριστικών πακέτων από την άλλη μέσω των πρακτορείων, αν βρουν κοινή γραμμή πλεύσης τότε θα αποδώσουν καρπούς και θα ανοίξει η απευθείας σύνδεση της Ρόδου με ακόμα μία χώρα , την Ιορδανία.

Πάντως θα πρέπει να επισημανθεί ότι οι Ιορδανοί έχουν ήδη πραγματοποιήσει άνοιγμα προς την Τουρκία, τουριστικούς προορισμούς της οποίας έχουν εντάξει στα προγράμματά τους.

Δεν αποκλείεται λοιπόν το Αμμάν, να συνδέεται απευθείας με τη Ρόδο και κατόπιν με περιοχές της Τουρκίας, αφού ήδη προς τα εκεί πραγματοποιούνται πτήσεις.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι αν και οι Ιορδανοί ήταν υψηλόβαθμα στελέχη στον ταξιδιωτικό τομέα της χώρας τους δε ζήτησαν να συναντηθούν με κανέναν αρμόδιο σε τοπικό επίπεδο.

Προφανώς ήθελαν σε πρώτη φάση να σχηματίσουν προσωπική άποψη και στη συνέχεια να προχωρήσουν σε κάτι πιο συγκεκριμένο από πλευράς συνεργασίας.

Η εταιρία Jordan aviation ιδρύθηκε το 1998 και εδρεύει στο Αμμάν. Πήρε την πιστοποίηση του αερομεταφορέα το 2000. Η βάση της βρίσκεται στο διεθνές αεροδρόμιο Queen Alia. Ο στόλος της αποτελείται από 17 αεροπλάνα τύπου μποινγκ και αίρμπας με μελλοντικό στόχο να φτάσει τα 30.

Τα αεροπλάνα της ναυλώνονται για ταξίδια τουρισμού και αναψυχής, επαγγελματικά ταξίδια και διάφορα events κ.α. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρία έχει αναλάβει και σχεδόν την αποκλειστική μεταφορά των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ σε όλο τον κόσμο.

Πραγματοποιεί ταξίδια προς Κάιρο, Αλεξάνδρεια, Μπαγκόνγκ, Χονγκ Κονγκ, Μπαχρέιν, Βαγδάτη, Βασόρα, Άκαμπα, Ντόχα, Δαμασκό, Ντουμπάι, Κωνσταντινούπολη, Νταλαμάν, και Αντάλεια.

Στα τμήματά της εργάζονται 900 άτομα, ενώ άλλα 150 άτομα απασχολούνται σε αδελφές εταιρίες.

Διαβάστε ακόμη

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ