Για προχειρότητα καταγγέλλει το υπουργείο ο Στάθης Κουσουρνάς

Για προχειρότητα  καταγγέλλει το υπουργείο ο Στάθης Κουσουρνάς

Για προχειρότητα καταγγέλλει το υπουργείο ο Στάθης Κουσουρνάς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 289 ΦΟΡΕΣ

Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για 100 υπαλλήλους που περισσεύουν

Για προχειρότητα τόσο του υπουργείου Εσωτερικών όσο και των συμβούλων του, κάνει λόγο, για ακόμα μία φορά, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς, σχετικά με το θέμα που ανέκυψε τις τελευταίες ημέρες για το πλεονάζον προσωπικό Δήμων ανά τη χώρα και ανάμεσα στους οποίους…φιγουράρει και αυτός της Ρόδου για πολλοστή φορά!

Μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε τις προηγούμενες ημέρες για τους 4.933 πλεονάζοντες δημοτικούς υπαλλήλους στη χώρα οι οποίοι αναμένεται να μπουν στο κύμα κινητικότητας, ο κ. Κουσουρνάς, τόνισε και πάλι ότι τα στοιχεία είναι λαθεμένα.

Όπως εξήγησε, πρόκειται για τις ίδιες επιτροπές που πριν από κάποιους μήνες έδωσαν έλλειμμα προσωπικού για το Δήμο της Ρόδου. Αυτές είχαν εκπονήσει αναλογιστικές μελέτες. Ο ίδιος μίλησε για προχειρότητα τόσο από πλευράς του ΥΠΕΣ και των συμβούλων του.

«…Τροϊκανές υποχρεώσεις τους κάνουν να στέλνουν κάθε φορά μηνύματα αντιφατικά; Δεν μπορώ να το εξηγήσω!», είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος και εξέφρασε την πεποίθηση ότι με τη νέα ηγεσία του ΥΠΕΣ θα προκύψουν και καινούργιες συνεργασίες με το Δήμο Ρόδου, και με την απερχόμενη και με τη νέα Δημοτική Αρχή, ώστε να μπορεί να υπάρχει και συνεννόηση.

Δήλωσε, στη συνέχεια, κατηγορηματικά ο κ. Κουσουρνάς:

«Με αντιφατικά στοιχεία που οι ίδιοι δίνουν, με δικές τους μελέτες, βάσει λαθεμένων στοιχείων, δεν μπορεί να υπάρχει συνεννόηση. Ο Δήμος Ρόδου δεν έχει περίσσευμα προσωπικού, έχουμε απωλέσει μέσα στα τριάμισι χρόνια το 30% του προσωπικού μας και είμαστε από τους Δήμους, που αναλογικά με τον πληθυσμό μας σε σχέση με τους άλλους Δήμους και του νομού μας και της Περιφέρειας, έχουμε λιγότερο προσωπικό. Επομένως, δεν μας περισσεύει κανείς»!

Σημειώνεται ότι, αυτή τη στιγμή, ο Δήμος Ρόδου μισθοδοτεί, βάσει των στοιχείων του Απριλίου, 1155 υπαλλήλους, 430 περισσότερους από την αρχή της δημοτικής θητείας πριν από τριάμιση χρόνια. Επίσης, το προσωπικό των ΝΠΔΔ που χρηματοδοτούνται από το Δήμο και είναι ο ΔΟΠ, ο ΔΟΠΑΡ και το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης, ανέρχεται στα 120 άτομα.

«Επομένως, σε καμία περίπτωση δεν είναι οι αριθμοί που λέει το ΥΠΕΣ», επεσήμανε ο κ. Κουσουρνάς, και εξέφρασε τη λύπη του αφού, όπως είπε, τα στοιχεία αυτά, ο Δήμος τα στέλνει κάθε μήνα. «Που βρίσκουν τα στοιχεία και μιλάνε πάλι για 1500 άτομα προσωπικό, δεν μπορώ να το κατανοήσω!», διαμαρτυρήθηκε ο Δήμαρχος και εξέφρασε τη λύπη του για τα δημοσιεύματα αλλά και την πεποίθηση η νέα η ηγεσία του Υπουργείου…να βρει τον πραγματικό αριθμό των υπαλλήλων.

Μάλιστα, ερωτηθείς γι’ αυτήν, είπε ότι έχουν περάσει από την Αυτοδιοίκηση και ο νέος Υπουργός, ο κ. Αργύρης Ντινόπουλος που ήταν Δήμαρχος και ο κ. Ντόλιος που ήταν Νομάρχης, τους γνωρίζει, έχουν αυτοδιοικητική συνείδηση σε σχέση με την προηγούμενη ηγεσία και θεωρεί ότι θα είναι πιο κοντά στην Αυτοδιοίκηση.

«Δεν θα βλέπουν, δηλαδή, την Αυτοδιοίκηση σαν εχθρό. Πρέπει να τη βλέπουν σαν συνεργάτη, σαν μοχλό ανάπτυξης και όχι καχυποψίας», είπε και κατέληξε λέγοντας:

«Αναστατώνουν συνέχεια την Αυτοδιοίκηση λέγοντας κλείνουν Νομικά Πρόσωπα, κλείνουν επιχειρήσεις, περισσεύει προσωπικό, κινητικότητες. Συνέχεια βρισκόμαστε σε αναβρασμό, Νομίζω ότι πρέπει να σταματήσει αυτή η υπόθεση».

Διαβάστε ακόμη

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη