Καλοντυμένοι και «εύποροι» ανάμεσα στους μετανάστες της Αλιμιάς

Καλοντυμένοι και «εύποροι» ανάμεσα στους μετανάστες της Αλιμιάς

Καλοντυμένοι και «εύποροι» ανάμεσα στους μετανάστες της Αλιμιάς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 708 ΦΟΡΕΣ

Είχαν μαζί τους τελευταίας τεχνολογίας κινητά τηλέφωνα

Έχασαν το… μέτρημα πλέον οι διωκτικές αρχές της χώρα μας, έπειτα από τις μαζικές αφίξεις των λαθρομεταναστών προς τα νησιά μας.

Μόνο το τελευταίο 48ωρο έφθασαν μέσω της Αλιμιάς και της Σύμης αντίστοιχα άλλοι 184 παράνομοι μετανάστες από τη Συρία, οι περισσότεροι από τους οποίους χαρακτηρίστηκαν ως κοινωνικά εύποροι, που αναγκάστηκαν να φύγουν από την κόλαση του πολέμου για να γλιτώσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.
Άλλους 70 παράνομους μετανάστες έφεραν τα... βαπόρια απ την Τουρκία μόνο χθες τα ξημερώματα στη χώρα μας, αποβιβάζοντάς τους αυτή τη φορά στη νησίδα Αλιμιά που βρίσκεται ανάμεσα σε Ρόδο και Χάλκη καθώς επίσης και στη Σύμη.

Ο εντοπισμός τους έγινε σχετικά γρήγορα, από το Λιμεναρχείο και ακολουθήθηκε επιχείρηση μεταφοράς τους στο νησί της Ρόδου.

Μεταξύ των παράνομων μεταναστών, βρίσκονται γυναίκες και μικρά παιδιά.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για άτομα Συριακής καταγωγής που ήρθαν στη χώρα μας από τα παράλια της Τουρκίας με τα "ειδικά σκάφη" που χρησιμοποιεί το κύκλωμα.

Σε ότι αφορά τους μετανάστες που εντοπίστηκαν στην Αλιμιά, αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των 40 ατόμων, οι περισσότεροι ήταν εύποροι, καλοντυμένοι, είχαν τελευταίας τεχνολογίας κινητά τηλέφωνα.
Το πρόβλημα των παράνομων μεταναστών πάντως, βρίσκεται σε έξαρση τις τελευταίες εβδομάδες και πάλι και υπάρχουν φόβοι ότι θα επιδεινωθεί σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό, καθώς εκτός των άλλων οι υπηρεσίες είναι αποδεκατισμένες από προσωπικό και μέσα για να μπορέσουν να αποτρέψουν τα χειρότερα.
Τι ανακοίνωσε η αστυνομία

Το απόγευμα της Τρίτης στη Σύμη εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σύμης 30 υπήκοοι Συρίας (27 άνδρες και 3 γυναίκες) για παράνομη είσοδο στη χώρα προερχόμενοι από τα έναντι τουρκικά παράλια.

Στις 10-06-2014 το πρωί στη νήσο Αλιμιά εντοπίσθηκαν ύστερα από κλήση στον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112 σε συνεργασία με τις Λιμενικές Αρχές και συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Χάλκης 40 υπήκοοι Συρίας (από τους οποίους 33 άντρες, 6 γυναίκες και ένα παιδί) για παράνομη είσοδο στη χώρα προερχόμενοι από τα έναντι τουρκικά παράλια. Ενεργείται προανάκριση.

Διαβάστε ακόμη

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες