Καταδικάστηκε η Ρένα Μαντικού για τις προσλήψεις στη ΡΟΔΩΝ ΑΕ

Καταδικάστηκε  η Ρένα Μαντικού για τις προσλήψεις στη ΡΟΔΩΝ ΑΕ

Καταδικάστηκε η Ρένα Μαντικού για τις προσλήψεις στη ΡΟΔΩΝ ΑΕ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 9405 ΦΟΡΕΣ

Αθωώθηκαν Τσ. Τριομμάτης και Γ. Χατζημανώλης

Ένοχη κρίθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου η πρώην πρόεδρος της ΡΟΔΩΝ Α.Ε. Ρένα Μαντικού, η οποία κατηγορούνταν για προσλήψεις προσωπικού κατά τη διάρκεια της θητείας της.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση ήταν επίσης και οι επόμενοι δύο πρόεδροι μετά την κ. Μαντικού, κ.κ. Γ. Χατζημανώλης και Τσαμπίκος Τριομάτης οι οποίοι κρίθηκαν αθώοι από το δικαστήριο.

Σε ό,τι αφορά την ποινή της κ. Μαντικού, της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή. Η κ. Μαντικού άσκησε έφεση διά του δικηγόρου της κ. Στέλιου Αλεξανδρή και η υπόθεση θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η κ. Μαντικού φέρεται να προσέλαβε από τις 23 Μαρτίου 2007 έως τις 14 Ιουλίου 2009 συνολικά 28 υπαλλήλους χωρίς τη τήρηση της απαιτούμενης διαδικασίας βάση της ισχύουσας νομοθεσίας και χωρίς την έγκριση του γραμματέα της Περιφέρειας.

Ακολούθως ο κ. Γ. Χατζημανώλης κατηγορούνταν ότι προσέλαβε τους ίδιους υπαλλήλους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και για το ίδιο έτος, ενώ τέλος ο κ. Τριομμάτης φέρεται από τις 22 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2011 να προσέλαβε έξι άτομα χωρίς τη τήρηση της απαιτούμενης διαδικασίας βάση της ισχύουσας νομοθεσίας και χωρίς την έγκριση του γραμματέα της Περιφέρειας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η όλη υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκανε τον Μάιο του 2010 συμβασιούχος ο οποίος και εργαζόταν για κάποιο διάστημα στην επιχείρηση.

Κατά την δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης ασκήθηκαν διώξεις σε συνολικά 25 άτομα τα οποία είχαν υπηρετήσει στα διοικητικά συμβούλια της ΡΟΔΩΝ Α.Ε., όμως τελικά στο εδώλιο του δικαστηρίου με απευθείας κλήση της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου, παραπέμφθηκαν μόνο οι τρεις διατελέσαντες πρόεδροι.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο