Καταδίκη για συκοφαντική δυσφήμιση

Καταδίκη για  συκοφαντική δυσφήμιση

Καταδίκη για συκοφαντική δυσφήμιση

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2184 ΦΟΡΕΣ

Ποινή φυλάκισης 5 μηνών με αναστολή επιβλήθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, σε δικηγόρο από την Κάλυμνο η οποία κατηγορούνταν για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος δικηγόρου της Ρόδου.

Οι πράξεις που βάραιναν την δικηγόρο ήταν δύο. Η πρώτη για την οποία αθωώθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου αφορούσε τα όσα η δικηγόρος είχε δηλώσει σε αίθουσα δικαστηρίου στην Κω κατά την διάρκεια εκδίκασης υπόθεσης για την οποία είχε αντιδικία με τον δικηγόρο της Ρόδου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο δικηγόρος της Ρόδου στις 14 Μαΐου 2009 στο Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Μεταβατική έδρα Κω, υπερασπιζόταν κατηγορούμενο σε υπόθεση στην οποία ως πολιτική αγωγή παρίσταντο η δικηγόρος από την Κάλυμνο.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης η τελευταία ισχυρίστηκε για τον συνάδελφό της από τη Ρόδο ότι «το δικαστήριο ασκεί μεροληπτικά τα καθήκοντα του διότι σ’ αυτό είναι συμμέτοχοι «μεγαλοδικηγόροι» της Ρόδου και πρόεδρος δικηγορικού συλλόγου και ότι το δικαστήριο για να αποδείξει την αμεροληψία του θα έπρεπε να καταδικάσει τον κατηγορούμενο».

Επίσης απαντώντας στη συνέχεια σε ερώτηση κατονόμασε τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Κω ως «διαπλεκόμενους». Το δικαστήριο απάλλαξε από αυτήν την κατηγορία την δικηγόρο, την έκρινε όμως ένοχη και της επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 μηνών με αναστολή για την δεύτερη πράξη που αφορά τα όσα είπε σε ιδιωτική συζήτηση που είχε εκτός δικαστικού κτιρίου στις 15 Μαΐου 2009.

Την ημέρα εκείνη η δικηγόρος φέρεται να ισχυρίστηκε και πάλι για τον συνάδελφο της από τη Ρόδο (ενώπιον δικηγόρου της Κω) ότι είναι «διαπλεκόμενος» και ότι «στήνει τις συνθέσεις των δικαστηρίων για να επιτύχει να εκδοθούν ευνοϊκές αποφάσεις για τους πελάτες του, όπως για παράδειγμα στην συγκεκριμένη υπόθεση, όπου ο κατηγορούμενος πελάτης του κρίθηκε αθώος».

Καθώς όλα τα στοιχεία αυτά ήταν ψευδή και μπορούσαν να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη του συγκεκριμένου δικηγόρου της Ρόδου, ο τελευταίος κίνησε τις νόμιμες διαδικασίες και η υπόθεση εκδικάστηκε τον Ιούνιο του 2013 από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου το οποίο επέβαλε ποινή φυλάκισης 7 μηνών στην δικηγόρο.

Η δικηγόρος Καλύμνου όμως άσκησε έφεση, η οποία και εκδικάστηκε στις 10 Ιουνίου στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου το οποίο και την έκρινε ένοχη μόνο για την μία κατηγορία και αθώα για την άλλη. Το ίδιο δικαστήριο απέρριψε επίσης το αίτημα του συνηγόρου της Ρόδου ο οποίος ζητούσε να δημοσιευθεί η απόφαση του δικαστηρίου στα Καλυμνιακά Νέα. Συνήγορος υπεράσπισης για την δικηγόρο παραστάθηκε ο κ. Αντώνης Πεπελάσης.

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο