Βρέθηκε απανθρακωμένος στο σπίτι του ο «Μπρούνο»

Βρέθηκε απανθρακωμένος  στο σπίτι του ο «Μπρούνο»

Βρέθηκε απανθρακωμένος στο σπίτι του ο «Μπρούνο»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3970 ΦΟΡΕΣ

Όλα τα ενδεχόμενα αφήνουν ανοικτά οι αξιωματικοί της ΠΥΡ

Απανθρακωμένος βρέθηκε στο μικρό σπίτι της οδού Πισσάνδρου 10 στην Παλιά Πόλη, ο 64χρονος Φανούρης Ηλίας, γνωστός και ως «Μπρούνο» κάτω από συνθήκες τέτοιες που Πυροσβεστική και Αστυνομία, μελετούν με εξαιρετική προσοχή.

Ο 64χρονος άνδρας ήταν γνωστός στο νησί της Ρόδου καθώς εκτός του ότι ήταν κοινωνικός και ήταν πάντα στο επίκεντρο της τουριστικής αγοράς όπου εργάζονταν είτε ως πωλητής, είτε ως έμπορος, είχε πρωταγωνιστήσει στο ντοκιμαντέρ που ήταν αφιερωμένο στα "καμάκια της Ρόδου" με τίτλο "Οι Κολοσσοί του Έρωτα".

Κάτοικοι της περιοχής, που μίλησαν στη «Ροδιακή» λίγες ώρες μετά την τραγωδία, περιέγραψαν τον συμπολίτη μας, ως ένα βιοπαλαιστή που διέμενε μόνος του στο συγκεκριμένο σπίτι και προσπαθούσε να επιβιώσει κυνηγώντας το μεροκάματο.

Μάλιστα, χθες το απόγευμα, επιστρέφοντας στο σπίτι του, εκμυστηρεύτηκε σε μια από τις γειτόνισσές του ότι ήταν εξαιρετικά χαρούμενος, επειδή είχε καταφέρει να κερδίσει σημαντικό ποσό ως μικροπωλητής που ήταν.

Μια άλλη μαρτυρία επίσης, έκανε αναφορά για έναν άγριο καβγά που ξέσπασε πριν αρκετό καιρό στο μοιραίο σπίτι.

Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα
Αξιωματικοί του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Ρόδου και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου, πραγματοποίησαν χθες πολύωρες έρευνες, παρουσία και του Ιατροδικαστή που κλήθηκε στον χώρο. Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν ήταν πάντως ιδιαίτερα φτωχά αλλά πάντως ικανά να δώσουν απαντήσεις στα βασανιστικά ερωτήματα για το πώς ξέσπασε η πυρκαγιά που κόστισε τη ζωή στον 64χρονο συμπολίτη μας.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, προκύπτει ότι η φωτιά ξέσπασε έπειτα από έκρηξη μικρής ισχύος που ακούστηκε λίγο μετά την 1.30 τα ξημερώματα.
Η φωτιά εκδηλώθηκε είτε από διαρροή γκαζιού, είτε από διαρροή βενζίνης από το μοτοποδήλατο του 64χρονου ο οποίος συνήθιζε καθημερινά να το βάζει στο εσωτερικό του σπιτιού, στον αύλειο χώρο που υπάρχει πριν από τα κύρια δωμάτια.

Γείτονες άκουσαν τα ουρλιαχτά
Οι γείτονες από τις πρώτες καταθέσεις που έδωσαν στους αρμόδιους αξιωματικούς, είπαν ότι πρώτα άκουσαν τα ουρλιαχτά που καλούσε σε βοήθεια ο 64χρονος και στη συνέχεια κατάλαβαν ότι το σπίτι του είχε τυλιχτεί στις φλόγες.

Αμέσως ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ρόδου, όπου παρά τις δυσκολίες προσέγγισης με μεγάλα οχήματα μέσα στα στενά της Παλιάς Πόλης, κατάφεραν πολύ γρήγορα να σβήσουν τη φωτιά. Τότε, διαπίστωσαν όμως το μέγεθος της τραγωδίας, αφού εντόπισαν το απανθρακωμένο πτώμα σε ένα από τα κρεβάτια.

Κάποιοι από τους γείτονες πάντως χαρακτήρισαν την φωτιά περίεργη και όχι τυχαία και υποστήριξαν ότι δεν αποκλείεται να πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Στο πλαίσιο να απαντηθούν όλα τα ερωτηματικά και να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας, στρέφονται κι οι έρευνες των διωκτικών μας αρχών.
Επιτόπου βρίσκονται κλιμάκια της Ασφάλειας Ρόδου, του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ο ιατροδικαστής.

Δυσκολίες στον εντοπισμό στοιχείων
Η εκδήλωση της πυρκαγιάς, σε ολόκληρο σχεδόν το σπίτι, δημιουργεί εκ των πραγμάτων μειωμένες πιθανότητες για την συλλογή στοιχείων και ευρημάτων, αλλά πάντως, οι εργαστηριακές αναλύσεις που θα γίνουν στη συνέχεια ίσως δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ρόδου επίσης, έχει δώσει εντολή να γίνουν εξονυχιστικές έρευνες για να αποσαφηνιστούν τα αίτια της τραγωδίας αυτής η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και περίεργη.

Υπήρχαν κάμερες στο σπίτι;
Μια άλλη πληροφορία που πάντως δεν επιβεβαιώνεται αρμοδίως, είναι ότι στο σπίτι υπήρχαν κάμερες οι οποίες θα μπορούσαν ίσως να έχουν καταγράψει τι έχει συμβεί. Όλο το υλικό πάντως, το οποίο δεν επηρεάστηκε από την φωτιά εξετάζεται με πολύ προσοχή από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής. Δεν εντοπίστηκαν από την πρώτη έρευνα, ίχνη διάρρηξης στο σπίτι.

Επίσης η πόρτα του σπιτιού ή ότι απέμεινε από αυτήν μετά από την φωτιά, βρέθηκε κλειστή χωρίς να φέρει σημάδια παραβίασης.
Καθοριστικής σημασίας πάντως αναμένεται να είναι τα στοιχεία που θα προκύψουν από τις καταθέσεις των γειτόνων, των γνωστών και των φίλων του άτυχου 64χρονου.

Δόθηκε επίσης εντολή να γίνει άρση των απορρήτου των τηλεφωνικών επαφών που είχε ενδεχομένως ο 64χρονος το τελευταίο χρονικό διάστημα
Οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη και υπάρχει διαρκής συνεργασία μεταξύ ανακριτικού Τμήματος της ΠΥΡ και της Ασφάλειας Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Πως γιορτάζεται το Πάσχα σε όλη την Ελλάδα - Τα έθιμα της Δωδεκανήσου

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια

Το έθιμο επιστροφής της εικόνας της Παναγιάς Σκιαδενής στο μοναστήρι

Συλλυπητήριο μήνυμα του δημάρχου Ρόδου για την απώλεια υπαλλήλου του δήμου

Σε κατανυκτικό κλίμα η περιφορά επιταφίων - Στον Αρχάγγελο της Ρόδου ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Κολιάδης

Πασχαλινό μήνυμα της βουλευτού Μίκας Ιατρίδη

Ευχετήριο μήνυμα του Αντ. Καμπουράκη

Ευχές του δημάρχου Ρόδου, Αλέξανδρου Κολιάδη για το Πάσχα