Αρνούνται κάθε ανάμιξη στην υπόθεση ηρωίνης οι ροδίτισσες μάνα και κόρη

Αρνούνται κάθε ανάμιξη στην υπόθεση ηρωίνης οι ροδίτισσες μάνα και κόρη

Αρνούνται κάθε ανάμιξη στην υπόθεση ηρωίνης οι ροδίτισσες μάνα και κόρη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2533 ΦΟΡΕΣ

Δεν ήξεραν για τα ναρκωτικά που βρίσκονταν στην βίλλα

Ενώπιον των εισαγγελικών Αρχών Πειραιά βρέθηκαν οι πρώτοι πέντε συλληφθέντες για την υπόθεση της μεγάλης ποσότητας ηρωίνης, άνω του ενός τόνου, που εντοπίστηκε την περασμένη Πέμπτη. Ανάμεσά τους, και ο 40χρονος εφοπλιστής, στη βίλα του οποίου βρέθηκε μέρος του φορτίου ναρκωτικών.

Μαζί του απολογήθηκαν η πρώην σύζυγός του και η μητέρα της, που κατάγονται ως γνωστόν από την Ρόδο, η οικιακή βοηθός και ένας φίλος της πρώην συζύγου του 40χρονου. Όπως είπε ο δικηγόρος τους αρνούνται όλες τις κατηγορίες.

«Αν ήθελα να αποθηκεύσω ναρκωτικά θα τα πήγαινα στη λεωφόρο Θηβών, όπου έχω γραφεία και δεν τα χρησιμοποιώ. Η πρώην σύζυγος μου εχει 37 ακίνητα σε όλη την Ελλάδα, θα πήγαινα τα ναρκωτικά εκεί που μένει το παιδί μου; Άλλωστε, λόγω της οικονομικής μου άνεσης, δεν υπήρχε λόγος να ασχοληθώ με αυτό» δήλωσε στην απολογία του ο εφοπλιστής.

Η μητέρα της πρώην συζύγου του 40χρονου είπε στην απολογία της: «Εχω πλήρη άγνοια και αρνούμαι κάθε κατηγορία. Διαμένω στον 4ο όροφο και λογω του βαρύτατου πένθους είμαι περιορισμένη στο δωμάτιό μου. Πρόσφατα έχασα τον άντρα μου και τον μεγάλο μου εγγονό σε τροχαίο».

Οταν ρωτήθηκε από την ανακριτή πως διέφυγαν από την αντίληψή της 500 κιλά ηρωίνης, είπε:
«Βγαίνω από το δωμάτιο μου μόνο για να πάω στην εκκλησία και επιστρέφω. Είναι αδιανόητο στην ηλικία μου και στην κατάστασή μου να έχω οποιαδήποτε σχέση με τα ναρκωτικά. Οπως πληροφορήθηκα η ποσότητα των ναρκωτικών βρέθηκε σε μια μικρή αποθήκη κάτω από τη σκάλα. Σπάνια την επισκεπτόμουν».

Κάθε κατηγορία αρνήθηκε και η πρώην σύζυγος του εφοπλιστή. «Αρνούμαι κάθε κατηγορία, είπε. Δεν γνώριζα τι περιείχε η αποθήκη καθώς σπάνια την επισκέπτομαι. Υποπτεύομαι ότι ο 29χρονος που εργάζεται ως οδηγός και ήταν έμπιστο πρόσωπο της οικογένειας έβαλε χωρίς να το αντιληφθούμε τα ναρκωτικά στην αποθήκη.

«Εγώ αναπληρώνω εδώ και 1 μήνα την οικιακή βοηθό στη βίλα της Φιλοθέης. Δεν γνωρίζω τίποτα για τα ναρκωτικά» δήλωσε η οικιακή βοηθός.

Για αύριο Τετάρτη είναι προγραμματισμένη η απολογία των πέντε τούρκων συλληφθέντων. Πληροφορίες θέλουν τον εγκέφαλο της οργάνωσης να είναι τούρκος υπήκοος.

Η ηρωίνη, βάρους 1,113 τόνων, εκτιμάται πως έχει αξία περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ.

Εν τω μεταξύ, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε τη Δευτέρα ο 15χρονος γιος του 40χρονου εφοπλιστή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έφηβος φέρεται να είχε στείλει μήνυμα με το κινητό του τηλέφωνο σε έναν από τους συλληφθέντες για την υπόθεση.

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή έχει λάβει ο 12ος ύποπτος για την υπόθεση, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος παραδόθηκε αυτοβούλως στις Αρχές την Κυριακή.
Πηγή: skai.gr


Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο