Προφυλακίστηκαν οι δουλέμποροι που δήλωσαν... παράνομοι μετανάστες

Προφυλακίστηκαν  οι δουλέμποροι που δήλωσαν...  παράνομοι μετανάστες

Προφυλακίστηκαν οι δουλέμποροι που δήλωσαν... παράνομοι μετανάστες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 251 ΦΟΡΕΣ

«Παράνομοι μετανάστες» δήλωσαν ότι είναι και οι δύο Τούρκοι που κατηγορούνται για την μεταφορά των 59 παράνομων μεταναστών την προηγούμενη εβδομάδα στο νησί μας, χωρίς ωστόσο να πείσουν ανακρίτρια και Εισαγγελέα οι οποίες με σύμφωνη γνώμη αποφάσισαν την προσωρινή τους κράτηση.

Όπως είναι γνωστό, σε βάρος των δύο Τούρκων έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για μεταφορά παράνομων μεταναστών τελεσθείσα από δύο πρόσωπα από κοινού εκ κερδοσκοπίας και παράνομο είσοδο στη χώρα και χθες το πρωί συνοδευόμενοι από τον δικηγόρο τους κ. Νικήτα Μπόλκα, προσήχθησαν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο ισχυρίστηκαν στην απολογία τους ότι δεν είναι διακινητές αλλά παράνομοι μετανάστες και οι ίδιοι, οι οποίοι θέλησαν να αφήσουν την πατρίδα τους και να αναζητήσουν ένα καλύτερο αύριο και μία θέση εργασίας σε άλλη χώρα. Ο τελικός τους προορισμός δήλωσαν ότι ήταν η Ιταλία και εκεί θα προσπαθούσαν να φτιάξουν ένα καλύτερο αύριο για τους ίδιους και τις οικογένειες τους.

Οι αλλοδαποί επεσήμαναν και αρκετές παραλείψεις που φέρονται να έχουν γίνει σε ότι αφορά την σύνταξη της δικογραφίας και επεσήμαναν πως και εκείνοι έχουν πληρώσει στα μέλη του κυκλώματος χρήματα για το ταξίδι τους αυτό και συγκεκριμένα 750 ευρώ ο καθένας.

Όμως οι ισχυρισμοί τους αυτοί δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακρίτρια οι οποίες με σύμφωνη γνώμη τους έστειλαν στην φυλακή.
Υπενθυμίζεται πως οι δύο Τούρκοι συνελήφθησαν ανοικτά του Φαληρακίου να μεταφέρουν με θαλαμηγό τους 59 παράνομους μετανάστες, το περασμένο Σάββατο 14 Ιουνίου 2014.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το ταξίδι των αλλοδαπών ξεκίνησε από τα απέναντι παράλια και τα ξημερώματα της 14ης Ιουνίου 2014 προσωπικό του πλωτού περιπολικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιεί, εντόπισε ένα σκάφος στην θαλάσσια περιοχή Φαληρακίου.

Επρόκειτο για τη θαλαμηγό που επέβαιναν οι λαθρομετανάστες και η οποία έπλεε περίπου 5,5 ναυτικά μίλια από την ακτή.
Οι λιμενικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το σκάφος και να συλλάβουν τους δύο Τούρκους διακινητές αλλά και τους παράνομους μετανάστες.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση μεταξύ των αλλοδαπών ήταν 18 παιδιά (2 κορίτσια και 16 αγόρια), 6 γυναίκες και οι υπόλοιποι 35 ήταν άνδρες.

Διώξεις σε άλλους τέσσερις
Ενώπιον της αρμόδιας Αντεισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου προσήχθησαν χθες αργά το μεσημέρι οι συνολικά τέσσερις Τούρκοι διακινητές οι οποίοι συνελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες να μεταφέρουν 26 και 10 παράνομους μετανάστες αντίστοιχα.

Πρόκειται για δύο δικογραφίες η κάθε μία από τις οποίες αφορά δύο αλλοδαπούς Τουρκικής καταγωγής.
Χθες όλοι οι συλληφθέντες (ανά ζευγάρια) βρέθηκαν ενώπιον της κ. Εισαγγελέως η οποία και άσκησε ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος τους για μεταφορά παράνομων μεταναστών τελεσθείσα από δύο πρόσωπα από κοινού εκ κερδοσκοπίας. Και οι τέσσερις κρατούνται προκειμένου να απολογηθούν στην ανακρίτρια Ρόδου.

Σημειώνεται πως η σύλληψη των δύο Τούρκων διακινητών έγινε στις 16 Ιουνίου 2014 το απόγευμα από προσωπικό του πλωτού περιπολικού το οποίο τους εντόπισε να μεταφέρουν δέκα παράνομους αλλοδαπούς στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Σύμης.

Σε ότι αφορά τους άλλους δύο Τούρκους που εμπλέκονται στην δεύτερη υπόθεση, αυτοί συνελήφθησαν την περασμένη Κυριακή 15 Ιουνίου να μεταφέρουν από τα απέναντι παράλια στην Σύμη 26 παράνομους μετανάστες.
Και στις δύο περιπτώσεις οι μεταφορείς μόλις αντιλήφθηκαν τους Λιμενικούς επιχείρησαν να κάνουν αναστροφή και να επιστρέψουν στα τουρκικά παράλια όμως ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες εξεταζόμενοι από τους λιμενικούς και οι τέσσερις φέρονται να δηλώνουν πως ουδεμία σχέση έχουν με διακίνηση παράνομων μεταναστών και πως απλώς τους μετέφεραν για τουρισμό στο πλαίσιο ημερήσιας εκδρομής.
Σε κάθε περίπτωση αναλυτικά εξηγήσεις θα δώσουν και οι τέσσερις στην ανακρίτρια.

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο