Συνελήφθησαν οι δολοφόνοι για τον θάνατο του 64χρονου Ηλία Φανούρη, γνωστού και ως Μπρούνο

Συνελήφθησαν οι δολοφόνοι για τον θάνατο του 64χρονου Ηλία Φανούρη, γνωστού και ως Μπρούνο

Συνελήφθησαν οι δολοφόνοι για τον θάνατο του 64χρονου Ηλία Φανούρη, γνωστού και ως Μπρούνο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4948 ΦΟΡΕΣ

Σήμερα αναμένεται να μεταφερθούν στη Ρόδο

Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση καθώς και εμπρησμό από κοινού, ασκήθηκαν από την Αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου σε βάρος του 35χρονου Βούλγαρου και της 37χρονης συμπατριώτισσας του, που φέρονται να ευθύνονται για τον θάνατο του 64χρονου Ηλία Φανούρη, γνωστού και ως Μπρούνο.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση των ανδρών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και των συναδέλφων τους, οι δύο αλλοδαποί εντοπίστηκαν στον Πολύγυρο της Χαλκιδικής προχθές και κρατήθηκαν στο πλαίσιο της προανάκρισης.

Μετά την αξιοποίηση όλων των στοιχείων που είχαν οι διωκτικές αρχές της περιοχής μας στην διάθεση τους και καθώς όλες οι ενδείξεις οδηγούσαν στους δύο αλλοδαπούς, εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος των Βουλγάρων και κρατήθηκαν από τους αστυνομικούς προκειμένου να μεταφερθούν για τα περαιτέρω στο νησί μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεταφορά τους ολοκληρώθηκε χθες και σήμερα αναμένεται να προσαχθούν στην ανακρίτρια Ρόδου για να απολογηθούν.

Η γνωριμία και οι καβγάδες
Βάσει των ίδιων πληροφοριών, ο 35χρονος Βούλγαρος είχε έρθει στο νησί μας μαζί με την 37χρονη συμπατριώτισσα του η οποία και γνώρισε τον Μπρούνο με τον οποίο και φέρεται ότι διατηρούσε σχέσεις. Κατά την διάρκεια τους, ο 64χρονος φέρεται να επιχείρησε να πείσει την 37χρονη να «ανεξαρτητοποιηθεί» από τον 35χρονο συμπατριώτη της γεγονός για το οποίο πληροφορήθηκε ο τελευταίος, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει διαμάχη μεταξύ των δύο ανδρών.

Οι καβγάδες τους ήταν συχνοί και είχαν πάντα το ίδιο θέμα, να αφήσει ήσυχη την 37χρονη ο Μπρούνο. Μάλιστα φέρεται (σύμφωνα πάντα με πληροφορίες) ο αλλοδαπός να δήλωσε στον 64χρονο ότι εάν θέλει μπορεί να έχει την 37χρονη όμως θα πρέπει να πληρώσει.
Ένας τέτοιος καβγάς φέρεται να σημειώθηκε και το μοιραίο βράδυ της Παρασκευής 13 Ιουνίου 2014 στο μικρό σπίτι της οδού Πεισάνδρου ο οποίος όμως είχε μοιραία κατάληξη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ιατροδικαστής εντόπισε τρία τραύματα από μαχαίρι στο σώμα του 64χρονου, ένα στον θώρακα και δύο στα πλευρά τα οποία έριξαν στο έδαφος τον Μπρούνο. Τότε ο 35χρονος Βούλγαρος θέλοντας να «εξαφανίσει» τα ίχνη του φέρεται να έβαλε τη φωτιά.
Το σπίτι του 64χρονου ήταν μικρό όμως γεμάτο με τους «θησαυρούς» του διάφορα αντικείμενα, μπιμπελό και αναμνηστικά από τις στιγμές της ζωής του.

Γρήγορα οι φλόγες τύλιξαν το σπίτι και αποτέφρωσαν το κορμί του άτυχου 64χρονου.
Ο δράστης κατάφερε να διαφύγει, όμως οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι υπήρξε μάρτυρας που τον είχε δει και η κατάθεση του συνετέλεσε στην διαλεύκανση της υπόθεσης.

Παράλληλα η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου που έγινε, αλλά και η ιατροδικαστική εξέταση από την οποία προέκυψε ότι ο θάνατος του Μπρούνο δεν προήλθε από την φωτιά, καθώς δεν εντοπίστηκε διοξείδιο του άνθρακα στους πνεύμονες του αλλά από τις μαχαιριές, έκανε το προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου να κινηθεί τάχιστα για τον εντοπισμό των δραστών.

Σε ότι αφορά τους δύο Βούλγαρους αυτοί αναχώρησαν από το νησί μας την επόμενη μέρα και κατέληξαν στην Χαλκιδική, αρκετά μακριά από τη Ρόδο όπως πιθανώς να πίστευαν.

«Δεν ήθελα να τον σκοτώσω αλλά να τον φοβήσω»
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βούλγαρος ερωτηθείς από τους αστυνομικούς που τον εντόπισαν στην Χαλκιδική φέρεται να δήλωσε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον 64χρονο Μπρούνο, όμως όλα έγιναν πολύ γρήγορα.

«Δεν ήθελα να τον σκοτώσω αλλά να τον φοβίσω» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ο 35χρονος, ο οποίος σε κάθε περίπτωση θα δώσει αναλυτικά εξηγήσεις ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου θα προσαχθεί.

Διαβάστε ακόμη

Πως γιορτάζεται το Πάσχα σε όλη την Ελλάδα - Τα έθιμα της Δωδεκανήσου

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια

Το έθιμο επιστροφής της εικόνας της Παναγιάς Σκιαδενής στο μοναστήρι

Συλλυπητήριο μήνυμα του δημάρχου Ρόδου για την απώλεια υπαλλήλου του δήμου

Σε κατανυκτικό κλίμα η περιφορά επιταφίων - Στον Αρχάγγελο της Ρόδου ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Κολιάδης

Πασχαλινό μήνυμα της βουλευτού Μίκας Ιατρίδη

Ευχετήριο μήνυμα του Αντ. Καμπουράκη

Ευχές του δημάρχου Ρόδου, Αλέξανδρου Κολιάδη για το Πάσχα