Ημερίδα για την ποιότητα του νερού

Ημερίδα για την ποιότητα του νερού

Ημερίδα για την ποιότητα του νερού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 358 ΦΟΡΕΣ

Την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ με τη συνεργασία του Περιφερειακού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας (ΠΕΔΥ) Νοτίου Αιγαίου στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Το θέμα της ημερίδας ήταν: «Ποιότητα Νερού – Μέθοδοι Δειγματοληψίας».

Την ημερίδα χαιρέτησε ο Διοικητής του Νοσοκομείου κος Β.Παπανικόλας ενώ παρευρέθησαν και ο Αναπληρωτής Διοικητής κος Κορναρόπουλος, ο Διοικητής του Κ.Θ.Λέρου κος Καρανικόλας αλλά και εκπρόσωποι της Περιφέρειας, της ΔΕΥΑΡ και των Ενόπλων Δυνάμεων του νησιού.

Εισηγητές της ημερίδας ήταν η Υπεύθυνη Έργου κυρία Ε. Χατζηπασχάλη η οποία παρουσίασε το πρόγραμμα, η κυρία Β. Καραούλη, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του ΠΕΔΥ Νοτίου Αιγαίου κος Π.Διακογεωργίου, ο κος Δ.Γιαννάρας από το ΠΕΔΥ Ν.Αιγαίου και ο κος Μ.Κουρέας και ο κος Βασίλης Νακούλας από το ΠΕΔΥ Θεσσαλίας. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη δειγματοληψία νερού αλλά και για την ανίχνευση και τη διερεύνηση λεγεωνέλλας. Στο τέλος της ημερίδας πραγματοποιήθηκε συζήτηση και δόθηκαν πιστοποιητικά παρακολούθησης.

Η ημερίδα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Διαπίστευση Μεθόδων για τα Εργαστήρια Δημόσιας Υγείας στις Περιφέρειες»: -Σύγκλισης (Ηπείρου, Δυτ.Ελλάδας, Θεσσαλίας, Κρήτης, Ανατ.Μακεδονίας, Θράκης), -Σταδιακής Εξόδου (Αττικής, Κεντρ.Μακεδονίας), -Σταδιακής Εισόδου (Νοτ.Αιγαίου). Το Πρόγραμμα εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού του ΕΣΠΑ και υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο