Ένα ακόμα cd για τη Ρόδο

Ένα ακόμα cd για τη Ρόδο

Ένα ακόμα cd για τη Ρόδο

Λίζα Γ. Τσοπανάκη

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 814 ΦΟΡΕΣ

Από τον dj και μουσικό παραγωγό Τάσο Γιασιράνη

Ένα ακόμη CD που αφορά τη Ρόδο, αυτή τη φορά με τίτλο “Rhodes Experience” κυκλοφορεί ο Ρόδιος dj και μουσικός παραγωγός Τάσος Γιασιράνης με υπέροχα τραγούδια και δώδεκα μαγευτικές φωτογραφίες- καρτ ποστάλ από το νησί μας.

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η Ρόδος θα έχει επίσημα το CD που την εκπροσωπεί, το οποίο όπως κάθε χρόνο θα κυκλοφορήσει όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί, πως ο Τάσος Γιασιράνης φέτος επέλεξε το CD να το αφιερώσει στον φίλο του Θοδωρή Θοδωρόπουλο που πριν από 2 χρόνια έφυγε από τη ζωή. Χωρίς μάλιστα τη βοήθεια της οικογένειας του Θοδωρή, δεν θα μπορούσε να κυκλοφορήσει αυτό το CD, ενώ από τα έσοδα της πώλησής του, θα δοθεί μια υποτροφία σε ένα παιδί του Μουσικού Σχολείου για τις μετέπειτα σπουδές του, κάτι μάλιστα που θα γίνει με τη συνδρομή της Lions Ηλιούσα Ρόδου.

Έτσι, μετά την πολύ επιτυχημένη παρουσία των προηγούμενων CD, καθώς και τη στήριξη του ΠΡΟΤΟΥΡ, η Ρόδος συνεχίζει να έχει ένα CD που την εκπροσωπεί ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το CD πέρσι ξεπούλησε, ενώ φέτος θα διατεθούν 2000 κομμάτια σε Ελλάδα, Αγγλία, Γερμανία, Ολλανδία, Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχία, Λουξεμβούργο. Τα τραγούδια που περιλαμβάνονται στο “Rhodes Experience” είναι δώδεκα ακυκλοφόρητα κομμάτια τα οποία μάλιστα έχουν τους περισσότερους Έλληνες παραγωγούς από κάθε χρονιά. Μιλώντας στη «Ρ» για το νέο του CD ο Τάσος Γιασιράνης τόνισε πως αυτό αφορά την εικόνα του για το πόσο κοσμοπολίτικη μπορεί να γίνει η Ρόδος, ενώ ταυτόχρονα είναι μια προσωπική αφήγηση, για την 20ετία του στη μουσική.

Ερωτηθείς σχετικά με το εάν πιστεύει ότι έχει επιτευχθεί ο στόχος να εκπροσωπείται η Ρόδος από ένα CD, ο ίδιος απάντησε «εφόσον υπάρχει ο εν δυνάμει τουρίστας που θα αγοράσει ή θα έχει στα χέρια του το CD, θα κοιτάξει τις καρτ ποστάλ, σίγουρα έχουμε πετύχει ένα μεγάλο κομμάτι του στόχου. Το ίδιο ίσχυσε όταν πριν 2 περίπου χρόνια πραγματοποιήθηκε γιορτή για τη Ρόδο στη Νέα Υόρκη, ή όταν καταφέραμε να πουλήσουμε στη Γερμανία 800 CD. Ναι, έχεις πετύχει το στόχο σου και στο τέλος της ημέρας σκέφτεσαι ότι είχες στο μυαλό σου μια επίσημη συλλογή και κατάφερες να δημιουργήσεις τέσσερις, ενώ όλες ξεπούλησαν. Τότε, έχεις ανέβει πιο πολλά σκαλιά από αυτά που ήθελες. Εμείς διαλέξαμε το δρόμο της ουσίας, σκεφτόμαστε, πράττουμε». Τη φετινή μάλιστα χρονιά ο Τάσος Γιασιράνης κλείνει 15 χρόνια παρουσίας του στο ραδιόφωνο και σχεδόν 20 στη μουσική γενικά, γεγονός που την κάνει ιδιαίτερα ξεχωριστή.

Σε ό,τι αφορά την επίσημη παρουσίαση του CD αυτή θα πραγματοποιηθεί στις 9 Αυγούστου στο Αμφιθέατρο. Πρόκειται να γίνει ένα πάρτι στο “BAIA SEASIDE'' (στην παραλία Έλλη), και άλλα δύο σε κάποια μαγαζιά του νησιού ενώ μάλιστα γνωστοί dj και ραδιοφωνικοί παραγωγοί από Ρόδο θα έχουν την ευκαιρία να «επιδείξουν» τις ικανότητες τους στη μουσική.
Όλα τα πάρτι παρουσίασης φέτος έχουν τον τίτλο «inspirational», μια λέξη αυτοδημιούργητη που βγαίνει από τις λέξεις inspire (έμπνευση) + international (διεθνές), δυο λέξεις που εκπροσωπούν τον Τάσο.

Το CD για μια ακόμη φορά κυκλοφορεί από την εταιρεία Klik Records ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως στο σχετικό δελτίο Τύπου της εταιρείας, αναφέρονται μεταξύ άλλων: «Για μια ακόμη χρονιά ο Τάσος Γιασιράνης επιλέγει κομμάτια σταθμούς από ένα ευρύ φάσμα της electronica από καλλιτέχνες όπως Ralph Myerz, Nosaj Thing, Essay, Dousk… τα συνδυάζει με εκπληκτικές carte postal που απεικονίζουν γωνιές της Ρόδου και το αποτέλεσμα δεν μπορούσε να είναι άλλο από «ένα καλοκαίρι κλεισμένο σε μια συλλογή». Κοιτώντας κάθε μια από τις μαγευτικές κάρτες και ακούγοντας το κάθε κομμάτι που έχει επιλεγεί να τη συνοδεύει, νιώθεις ότι απλά αισθάνεσαι το νησί, ακούς το νησί, μυρίζεις το νησί, γεύεσαι το νησί… ζεις το νησί.
Το Rhodes Experience είναι όλα αυτά και πολλά ακόμη. Το Rhodes Experience είναι η Ρόδος σε ένα κουτί…»

Τα τραγούδια του νέου CD του Τάσου Γιασιράνη με τίτλο “Rhodes Experience” είναι τα εξής:

01. Billa Qause - Summertime
02. Tokkoi - Custom Made World
03. Dousk - Fat Princess
04. Nosaj Thing - Eclipse Blue feat. Kazu Makino
05. Mikael Delta - The Sweetest Light
06. Sillyboy - Late Night Shame
07. Ralph Myerz - Agape
08. Savvas - Along The Way
09. Ion - Even In Sad Days
10. Sunset Blvd. - Think Of Me
11. Essay feat. Rhian Sheehan - Morning Mountain
12. Chris Nemmo - Urban Legend (Hiroshi Watanabe Rmx)
Το CD κυκλοφορεί στα καταστήματα Public όλης της Ελλάδας ενώ μάλιστα στο τέλος του μήνα θα διατίθεται και μέσω itunes.



Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας