To 4o Μεσαιωνικό Συμπόσιο του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ρόδου!

To 4o Μεσαιωνικό Συμπόσιο  του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ρόδου!

To 4o Μεσαιωνικό Συμπόσιο του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ρόδου!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 405 ΦΟΡΕΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις στη Μεσαιωνική Βραδιά Λίνδου που ήταν αφιερωμένη στο Θερινό Ηλιοστάσιο και χιλιάδες κόσμου παρακολούθησε την εντυπωσιακή παρέλαση που απλώθηκε στα στενά δρομάκια του χωριού.

Στη γιορτή παραβρέθηκε και η εκπομπή «Επιμένουμε Ελλάδα» (πρώην «Μένουμε Ελλάδα») της δημόσιας τηλεόρασης, για να καταγράψει πλάνα, ενώ ήδη, λίγες μέρες πριν, έκανε γύρισμα στη Μεσαιωνική Πόλη με τη συνεργασία του συλλόγου «Μεσαιωνικό Ρόδο», που οργάνωσε τη συμμετοχή εθελοντικών ομάδων, όπως αυτήν του Trio Bastardi, που εντυπωσίασε το τηλεοπτικό συνεργείο.

Αυτή την εβδομάδα, από 26 έως 29 Ιουνίου ακολουθεί η Γιορτή της Μεσαιωνικής Πόλης που ανοίγει την Πέμπτη, 26/6 στις 20:00 με το 4ο ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ, που έχει θέμα: "ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ" και θα πραγματοποιηθεί στην Οπλοθήκη De Milly (Θόλαρος), στην πλατεία Σύμης. Συνοδευτικές εκδηλώσεις στον ίδιο χώρο θα είναι 1. Η παρουσίαση έρευνας των Ανιχνευτών και 2. Προβολές ταινιών με Δράκους. Στο χώρο θα υπάρχει και μία έκπληξη …

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα έχει ως εξής:
20:00 "Ο ΔΡΑΚΟΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ"
Ο Κλάδος Ανιχνευτών της Περιφέρειας Προσκόπων Δωδεκανήσου παρουσιάζει τα αποτελέσματα της έρευνας "Ο Δράκος της Ρόδου" ... τι ήταν ο δράκος και πόσοι αλήθεια στη Ρόδο γνωρίζουν την ιστορία; Θα ακολουθήσει η παρουσίαση για τα 6 χρόνια συνεισφοράς του Παιχνιδιού της Αναζήτησης του Δράκου, στη διάσωση και διάδοση αυτού του θρύλου. Τι έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα και ποιοι οι μελλοντικοί στόχοι του παιχνιδιού, που συνδιοργανώνουν ο σύλλογος "Μεσαιωνικό Ρόδο" και τα συστήματα Προσκόπων και Ανιχνευτών

20:30 "ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ & ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ"
Ομιλητής: FRANK KOCK, ιδρυτικός μέλος την ομάδας ιστορικών αναβιώσεων της πόλης Luebeck, της Γερμανίας, με τίτλο: "Hansevolk" (οι Άνθρωποι της Χάνσα), πιστοποιημένο μέλος της SCA (Διεθνής Κοινότητα Δημιουργικής Αναβίωσης) από το 2006 και χομπίστας re-enactor. Εργάζεται στο πειραματικό αρχαιολογικό κέντρο Bauspielplatz Roter Hahn του Lübeck (www.geschichtserlebnisraum.de), ως παιδαγωγός, εκπαιδεύοντας μαθητές στην κοινωνική εργασία, μέσα από την ιστορική αναβίωση και την αναπαράσταση.
Θα μας μιλήσει για το έργο και το ρόλο του Πειραματικού Αρχαιολογικού Κέντρου, στο οποίο εργάζεται και για το πώς γίνεται σωστά μία ιστορική αναβίωση (αναπαράσταση).

21:00 "Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΣΤΗ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ"
Ομιλήτρια: ΜΑΡΙΑ ΚΛΑΔΑΚΗ - Λέκτορας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου

21:10 "Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ"
Ομιλητής: ΠΕΤΡΟΣ ΣΠΑΝΟΣ - Σχολικός Σύμβουλος της 3ης Περιφέρειας Α/θμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου
Οι ομιλίες απευθύνονται: σε παιδαγωγούς και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, αρχαιολόγους αλλά και όποιον ενδιαφέρεται να μάθει για τους τρόπους βιωματικής γνωριμίας με την πολιτισμική κληρονομιά.

21:20 ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ "ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟΙ ΔΡΑΚΟΝΤΕΣ"
Προλογίζει ο Γιώργος Κατσαδώρος - Επίκουρος καθηγητής «Λαογραφίας» του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου

ΜΑΓΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΤΟΝ ΠΙΟ ΜΑΓΙΚΟ ΧΩΡΟ!
21:30 ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ: "DRAGONSLAYER" (1981) (Δρακοντοκτόνος)
Ένας νέος μαθητευόμενος μάγος έχει σταλεί για να σκοτώσει τον δράκο που έχει εξαφανίσει κορίτσια από το γειτονικό βασίλειο ... Διάρκεια: 108 λεπτά
Σκηνοθεσία: Matthew Robbins
Πρωταγωνιστούν: Peter MacNicol, Caitlin Clarke, Ralph Richardson

23:30 ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ: "DRAGONHEART" (1996) (Δρακοντόκαρδος)
Ο τελευταίος δράκος και ένας δρακοντοκτόνος ιππότης πρέπει να συνεργαστούν για να σταματήσουν τον κακό βασιλιά στον οποίο δόθηκε μερική αθανασία. Διάρκεια: 103΄.
Σκηνοθεσία: Rob Cohen
Πρωταγωνιστούν: Dennis Quaid, Sean Connery, Dina Meyer

Μη χάσετε τις εκδηλώσεις που ακολουθούν στις 27-29 Ιουνίου στην Παλιά Πόλη.
Βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα στην ιστοσελίδα: www.medievalfestival.gr
Και μην ξεχάσετε να στηρίξετε την προσπάθεια που γίνεται από δεκάδες εθελοντές για τη συνέχιση αυτού του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ που αφορά τη Διατήρηση και την Ανάδειξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, στηρίζοντας την καμπάνια μας, γιατί είναι υπόθεση ΟΛΩΝ μας η διάσωση της.
Μπορείτε να συνεισφέρετε έστω και 2 ευρώ στην προσπάθεια, σε αυτό το Link:

Διαβάστε ακόμη

Σε Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Σορωνής

Εκδήλωση για τη βία εναντίον των γυναικών

«Γη Μήτηρ»: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής της Ιουλίτας Ηλιοπούλου

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου