Ένα αθλητικό υπερθέαμα

 Ένα αθλητικό υπερθέαμα

Ένα αθλητικό υπερθέαμα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 487 ΦΟΡΕΣ

Όλα έτοιμα για το MAX PAIN, τον διεθνή αγώνα compat ζίου ζίτσου και kick boxing μεθαύριο Κυριακή στις 20.00 στο Βενετόκλειο. Χθες δόθηκε η συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτηρίου της Περιφέρειας, όπου μεταξύ άλλων έδωσε το παρών και ο Βλάν

Μεθαύριο Κυριακή και ώρα 20.00, ένα αθλητικό υπερθέαμα θα φιλοξενηθεί στο κλειστό του Βενετοκλείου. Πρόκειται για το MAX PAIN, τον ένα από τους πέντε αγώνες που διεξάγονται φέτος στην Ευρώπη και αφορούν το compat ζίου ζίτσου αλλά και το kick boxing, με συμμετοχή Ελλήνων και ξένων πρωταθλητών.

Για τις ανάγκες αυτής της διοργάνωσης έχουν έρθει στη Ρόδο ο πρόεδρος του compat ζίου ζίτσου στην Ελλάδα Γιώργος Κιουρτίδης αλλά και ο γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Βλάντισλαβ Σιμπίνσκι από την Ουκρανία.

Χθες στην αίθουσα συνεδριάσεων στο κτήριο της Περιφέρειας έγινε η συνέντευξη Τύπου, όπου παραβρέθηκαν οι παραπάνω και ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος του συλλόγου «Μαχητής» ως διοργανωτής, με τον υπεύθυνο αθλητισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Μιχάλη Δρακιού.

Όπως αναφέρθηκε, η Περιφέρεια κάλυψε τα έξοδα διαμονής των αθλητών, βοηθώντας στο να γίνουν πραγματικότητα οι αγώνες και ο ΔΟΠΑΡ παραχώρησε την αθλητική εγκατάσταση γι’ αυτό.

Αύριο 15.00 στο Φαληράκι θα γίνει η ζύγιση των αθλητών και την Κυριακή από τις 19.00 θα είναι ανοικτές οι πόρτες του Βενετοκλείου για το κοινό, ώστε να παρακολουθήσουν τις μάχες, αγώνες επίδειξης και βραβεύσεις στο πλαίσιο της διοργάνωσης.

Ο Μιχάλης Δρακιού επεσήμανε πόσο σημαντικό είναι η Περιφέρεια να ενισχύει αυτού του είδους τις πρωτοβουλίες και να προβάλλει αθλήματα όχι τόσο γνωστά στους περισσότερους, αλλά απίστευτα ανεπτυγμένα σε αρκετές χώρες του εξωτερικού.

Για ένα στιλ του ζίου ζίτσου σύνθετο και ρεαλιστικό έκανε λόγο ο Γιώργος Κιουρτίδης σε ό, τι αφορά το combat και ευχαρίστησε όλους όσοι με κάθε τρόπο συνέβαλαν για να γίνει μεθαύριο πραγματικότητα η διοργάνωση.

Ονομαστικά ανέφερε ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος τους εκπαιδευτές από τους συλλόγους της Ρόδου για την προσπάθεια ανάδειξης των μαχητικών τεχνών και τη συμμετοχή τους στο κυριακάτικο υπερθέαμα. Αυτοί είναι οι Γιώργος Ζόγκας, Κωνσταντίνος Μπαλάκης, Γιάννης Αθανασίου, Μάνος Σεΐτης και Άνθιμος Αντώνογλου.

Δεν παρέλειψε, φυσικά, να ευχαριστήσει για την υποστήριξη το Μιχάλη Δρακιού και ζήτησε από το φίλαθλο κοινό της Ρόδου να παρακολουθήσει τους αγώνες και να δώσει θετική ενέργεια, για να γίνουν θεσμός.

Ο Βλάντισλαβ Σιμπίνσκι ευχαρίστησε τους Κιουρτίδη και Κανελλόπουλο αλλά και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τη στήριξη και την πραγματική προσπάθεια ανάπτυξης αλλά και διάδοσης του compat ζίου ζίτσου και του kick boxing μέσω αυτής της διοργάνωσης. Τόνισε πως από το 2009 έχουν πραγματοποιηθεί στο compat ζίου ζίτσου πέντε Παγκόσμια και τρία Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα , αφού διαδίδεται με ταχείς ρυθμούς τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ασία. Από το 2017 μάλιστα, θα ενταχθεί στους Ασιατικούς Αγώνες.

Τόνισε πως είναι πραγματικά χαρούμενος που βρίσκεται στη Ρόδο για τους αγώνες και θα είναι χαρά του να δει αθλητές από την ελληνική εθνική ομάδα σ’ ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Διαβάστε ακόμη

Η εμπιστοσύνη στον Ντόστανιτς και το πλάνο του Διαγόρα τη νέα σεζόν

Μικτές ΕΠΣΔ: Έτοιμοι να πάνε στον τελικό

Για μια θέση στον τελικό του Final Four Ανδρών στο μπάσκετ

Επιπλέον παιχνίδια στο πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα αποτελέσματα της αντοχής στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Η ήττα του Κολοσσού H Hotels Collection στο Περιστέρι και οι… διασωθέντες Γκάουντλοκ και Μπραΐκοβιτς

Τη Δευτέρα στη Χίο ο Φοίβος για νέες βάσεις ανόδου

Το Ροδίων Άθλησις στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής Παγκορασίδων