Παραμένει η ποινή στη Ρένα Μαντικού

Παραμένει η ποινή στη Ρένα Μαντικού

Παραμένει η ποινή στη Ρένα Μαντικού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1373 ΦΟΡΕΣ

Ανυποστήριχτη κρίθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου η έφεση που είχαν καταθέσει η πρώην πρόεδρος της ΡΟΔΩΝ Α.Ε. Ρένα Μαντικού και ο 34χρονος υπάλληλος της ίδιας εταιρείας που κατηγορούνταν για το επεισόδιο ξυλοδαρμού τον Μάιο του 2009 σε βάρος του δημοτικού υπαλλήλου Αντώνη Γονιδάκη.

Όπως είναι γνωστό, και οι δύο κατηγορούμενοι είχαν κριθεί ένοχοι στις 19 Ιουλίου 2013 από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου (πρωτόδικο δικαστήριο) για την υπόθεση αυτή, άσκησαν έφεση η οποία κρίθηκε χθες από το δικαστήριο ανυποστήριχτη και έτσι παραμένει η καταδικαστική ποινή σε βάρος τους.

Συγκεκριμένα, το πρωτόδικο δικαστήριο επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 17 μηνών με τριετή αναστολή στην κ. Μαντικού που κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη (η ποινή που της επιβλήθηκε για αυτήν την πράξη είναι 10 μήνες φυλάκιση), πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης (10 μήνες φυλάκιση) και απλή σωματική βλάβη (ποινή φυλάκισης 5 μήνες και κατά συγχώνευση 17 μήνες φυλάκιση).

Επίσης επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 12 μηνών στον 34χρονο υπάλληλο που κατηγορείται για επικίνδυνη και απλή σωματική βλάβη (ποινή φυλάκισης 10 μήνες για την πρώτη πράξη και 5 για την δεύτερη, κατά συγχώνευση 12 μήνες) με τριετή αναστολή. Οι ίδιοι μαζί με 39χρονο υπάλληλο της πρώην ΡΟΔΩΝ Α.Ε. κατηγορούνταν για απειλή και εξύβριση, κατηγορίες που σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο έπαψαν να ισχύουν.

Συνήγοροι υπεράσπισης για τον κ. Γονιδάκη παραστάθηκαν οι κ.κ. Άκης Δημητριάδης και Στέλιος Κιουρτζής, ενώ για την κ. Μαντικού ο κ. Στέλιος Αλεξανδρής. Αξίζει να σημειωθεί πως αρχικά μέσω του συνηγόρου υπεράσπισης της κ. Μαντικού είχε ζητηθεί η αναβολή της δίκης λόγω ασθενείας της κατηγορουμένης, αίτημα το οποίο όμως δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται πως το περιστατικό είχε σημειωθεί το μεσημέρι του Σαββάτου 23 Μαΐου 2009 στην περιοχή Κοσκινού όπου διαμένει ο κ. Γονιδάκης.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο παρουσία της συζύγου και των ανήλικων παιδιών του κ. Γονιδάκη, η κ. Μαντικού τον εξύβρισε αφήνοντας υπονοούμενα για την νομιμότητα των εσόδων του (με τα οποία έκτισε το σπίτι του) και στην συνέχεια τον χαστούκισε και του έσκισε την μπλούζα, ενώ απειλώντας τον, του επιτέθηκε με τα χέρια της και του προκάλεσε με τα νύχια της μώλωπες και εκδορές σε όλο του το σώμα.

Η κ. Μαντικού επίσης κατηγορείται ότι με την συνδρομή του 34χρονου ο οποίος κρατούσε τον δημοτικό υπάλληλο για να μην μπορεί να αντιδράσει, χτυπούσε το κεφάλι του (κ. Γονιδάκη) με δύναμη πάνω στο αυτοκίνητό του.

Η ίδια τέλος φέρεται ως το άτομο που προέτρεψε τον 34χρονο να χτυπήσει τον δημοτικό υπάλληλο σε όλο του το σώματα προκαλώντας του εκχυμώσεις και αμυχές.

Τέλος ο 39χρονος (για τον οποίο έπαυσε η ποινική δίωξη) κατηγορούνταν ότι απείλησε τον κ. Γονιδάκη με φράσεις τέτοιες ώστε να μην καταγγείλει το γεγονός.

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο