ΙΤΑΛΙΑ: Ρατσισμός τέλος!

ΙΤΑΛΙΑ: Ρατσισμός τέλος!

ΙΤΑΛΙΑ: Ρατσισμός τέλος!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 330 ΦΟΡΕΣ

Θέση στο μείζον πρόβλημα των ρατσιστικών επιθέσεων στα γήπεδα, πήρε η ένωση Ιταλών ποδοσφαιριστών.

Οι ρατσιστικές επιθέσεις στα γήπεδα, έχουν αναδειχθεί ως το νούμερο 1 πρόβλημα του ιταλικού ποδοσφαίρου. Πρόσφατα θύματα των απαράδεχτων αυτών φαινομένων, ο Κλάρενς Ζέεντορφ της Μίλαν και ο Τζόναθαν Ζεμπινά της Γιουβέντους. Με αφορμή αυτές τις περιπτώσεις, η ένωση Ιταλών ποδοσφαιριστών (AIC), πήρε θέση για το θέμα, τονίζοντας ότι αντίστοιχα φαινόμενα πρέπει να εξαλειφθούν από τις αρχές.

«Η Ενωση Ιταλών Ποδοσφαιριστών εκφράζει πλήρη αλληλεγγύη και υποστήριξη στους Τζόναθαν Ζεμπινά και Κλάρενς Ζέεντορφ, οι οποίοι επλήγησαν από ποταπή περιστατικά ρατσισμού, την Κυριακή. Καταδικάζοντας σθεναρά αυτές τις επαίσχυντες πράξεις, το AIC ελπίζει ότι όλα τα όργανα του ποδόσφαιρο θα συνεργαστούν με συγκεκριμένες δράσεις για την καταπολέμηση αυτών των εκφράσεων της αγένειας από μια βίαιη μειοψηφία που πρέπει να απομονωθεί και να σιωπήσει με κάθε κόστος».

Ο Κλάρενς Ζέεντορφ έγινε στόχος ρατσιστικών συνθημάτων από τους οπαδούς της Λάτσιο, κατά τη διάρκεια της ισοπαλίας Μίλαν και Λάτσιο στο «Σαν Σίρο». Ο σύλλογος της Ρώμης τιμωρήθηκε από την διοργανώτρια αρχή με 15.000 ευρώ πρόστιμο. Ο Ζεμπινά δέχτηκε σφαλιάρα στο σβέρκο από οπαδό της ομάδας του μετά τη νίκη 2-1 με την Αταλάντα. Λόγω ρατσιστικών επιθέσεων, η «μεγάλη κυρία» τιμωρήθηκε με να δώσει κεκλεισμένων των θυρών αγώνα. Τιμωρήθηκε και η Ρόμα με πρόστιμο 25.000 βαθμών, για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στο ντέρμπι με την Ιντερ.




Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα

Ακουσίλαος Φανών: Ανανέωσε και ο Καλοπέτρης

Αστέρας Παστίδας: Αποχωρεί ο Λιαμής, σήμερα η Γ.Σ.