Ελεύθερος με όρους αφέθηκε ο 74χρονος με τα χασισόδεντρα

Ελεύθερος με όρους  αφέθηκε ο 74χρονος με τα χασισόδεντρα

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε ο 74χρονος με τα χασισόδεντρα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 508 ΦΟΡΕΣ

“Τα καλλιεργούσα για δική μου χρήση” ισχυρίστηκε στην ανακρίτρια

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του ο 74χρονος που συνελήφθη να καλλιεργεί 35 φυτά ινδικής κάνναβης στις 7 Πηγές της Ρόδου.

Σε βάρος του συλληφθέντα ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση, συγκομιδή και καλλιέργεια δενδρυλλίων ινδικής κάνναβης και χθες συνοδευόμενος από το δικηγόρο του κ. Στέλιο Κιουρτζή προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 74χρονος αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται και δήλωσε ότι τα φυτά τα είχε αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση, ως χρήστης που είναι. Ο ίδιος είπε πως σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να μάθουν για αυτό τα παιδιά και τα εγγόνια του για αυτό και προέβη σε αυτήν την ενέργεια που μοναδικό σκοπό είχε να προμηθευτεί ποσότητα για αποκλειστικά δική του χρήση.

Άλλωστε όπως τόνισε η ζωή που κάνει είναι λιτή αλλά και η σύνταξη που λαμβάνει αρκετή ώστε να καλύπτουν και με το παραπάνω τα έξοδά του χωρίς να έχει ανάγκη να ασχοληθεί με τα ναρκωτικά.
Με σύμφωνη γνώμη και του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κωνσταντίνου Μπούτσικου ο 74χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 3000 ευρώ.

Ο 74χρονος συνελήφθη στις 30 Ιουνίου 2014 σε ενέδρα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, να περιποιείται τα δέντρα ποτίζοντάς τα μάλιστα με μάνικα και βενζινοκίνητο μοτέρ από τον ποταμό Λουτάνη!
Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διεύρυνσης υπόθεσης καλλιέργειας και διακίνησης κάνναβης εντοπίστηκε σε δασώδη περιοχή κοντά στις 7 πηγές, περιφραγμένος χώρος στον οποίο ο κατηγορούμενος καλλιεργούσε επιμελώς -35- δενδρύλλια κάνναβης τα οποία βρίσκονταν στο στάδιο της ανάπτυξης-ανθοφορίας, ύψους από 0,65 έως 1,4 μέτρα.
Κατά την αστυνομική επιχείρηση που οργανώθηκε για την υπόθεση συνελήφθη ο δράστης χθες το απόγευμα εντός της φυτείας, τη στιγμή που προέβαινε σε καλλιεργητικές εργασίες (σκάψιμο – πότισμα δενδρυλλίων κάνναβης).

Τα δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν μαζί με μια βενζινοκίνητη αντλία νερού, λάστιχα ποτίσματος, καλλιεργητικά εργαλεία και ποσότητα λιπάσματος.
Επιπλέον, σε δυο κατοικίες του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, σπόροι και πέντε αποξηραμένα κλαδιά φυτών κάνναβης.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων