Στις 13 Ιουλίου στη Ρόδο ο πρόεδρος της Κίνας

Στις 13 Ιουλίου στη Ρόδο  ο πρόεδρος της Κίνας

Στις 13 Ιουλίου στη Ρόδο ο πρόεδρος της Κίνας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 769 ΦΟΡΕΣ

Πιθανόν να τον υποδεχτούν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός

Μισή μέρα θα παραμείνει μόνο στη Ρόδο ο πρόεδρος της λαϊκής δημοκρατίας της Κίνας κ. Σι Τσινπίνγκ που θα επισκεφτεί το νησί μας στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Συγκεκριμένα θα βρίσκεται στη Ρόδο την Κυριακή 13 Ιουλίου και θα αναχωρήσει την επόμενη μέρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η «Ρ» ο Σι Τσινπινγκ θα φτάσει στο αεροδρόμιο Διαγόρας στις 2.10 το μεσημέρι της Κυριακής με το προεδρικό αεροσκάφος και με απευθείας πτήση από το Πεκίνο, ενώ θα αναχωρήσει τη Δευτέρα 14 του μήνα στις 9 το πρωί.
Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που υπάρχουν θα γίνει μία ανεπίσημη τελετή υποδοχής στο αεροδρόμιο του νησιού μας όπου τον Κινέζο πρόεδρο θα υποδεχτεί ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος ενώ πιθανολογείται χωρίς αυτό να είναι οριστικό ότι στη Ρόδο θα φτάσει για να συναντηθεί μαζί του, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αν και αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα τον υποδεχόταν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Όλα είναι ρευστά σε ότι αφορά επίσης και το ακριβές πρόγραμμα της επίσκεψης του Κινέζου προέδρου στο νησί μας, όμως σίγουρο θεωρείται ότι αυτή θα περιλαμβάνει κάποια αξιοθέατα και μνημεία του νησιού.

Πάντως όπως έγινε γνωστό, θα πραγματοποιηθεί και σύσκεψη με τους εκπροσώπους της Ελληνικής κυβέρνησης και τα μέλη της Κινεζικής αντιπροσωπείας που θα πλαισιώνουν τον πρόεδρο, σε χώρο ο οποίος δεν έχει ακόμα επιλεγεί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις εκπροσώπων από την Κινεζική πρεσβεία στην Αθήνα με τοπικούς παράγοντες ώστε να καταρτιστεί το πρόγραμμα της επίσκεψης του προέδρου.
Για ευνόητους λόγους το αναλυτικό πρόγραμμα δεν θα ανακοινωθεί πριν από τη μέρα της άφιξης ενώ πολύ πιθανό να αλλάξουν και οι ώρες άφιξης ή αναχώρησης επίσης για λόγους ασφαλείας.

Ο ΠΕΜΠΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο Σι Τσινπίνγκ γεννήθηκε 15 Ιουνίου 1953 και είναι ο πέμπτος πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας,
Κατείχε τη θέση του Αντιπροέδρου της Κίνας, Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, Πρόεδρος της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής του Κόμματος, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Κομματικής Σχολής και το πρώτο μέλος της Μόνιμης Επιτροπής του Πολιτικού Γραφείου CPC, του de facto κορυφαίου οργάνου εξουσίας στην Κίνα. Έχει υπηρετήσει ως το κορυφαίο στην κατάταξη μέλος στην Κεντρική Γραμματεία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, Αντιπρόεδρος της Κρατικής Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής.

Γιος του βετεράνου κομμουνιστή Σι Τσονγκτσούν (1913-2002), ο Σι Τσινπίνγκ υπηρέτησε ως επί το πλείστον στην επαρχία Φουτσιάν στην αρχή της καριέρας του. Αργότερα διορίστηκε επικεφαλής του κόμματος της γειτονικής επαρχίας Τσετσιάνγκ, και στη συνέχεια διορίστηκε ως επικεφαλής του κόμματος στη Σαγκάη μετά την απόλυση του Τσεν Λιανγκιού. Γνωστός για την σκληρή στάση του σχετικά με τη διαφθορά και ειλικρινά ανοιχτός για πολιτικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις, ο Σι ηγείται τώρα την πέμπτη γενιά ηγεσίας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου