Σταματείστε να ταλαιπωρείτε τους επαγγελματίες με νομικές γνωμοδοτήσεις

Σταματείστε  να ταλαιπωρείτε  τους επαγγελματίες με  νομικές γνωμοδοτήσεις

Σταματείστε να ταλαιπωρείτε τους επαγγελματίες με νομικές γνωμοδοτήσεις

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 236 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο
Γεώργιος Β. Παπαγεωργίου

Στα άκρα μπορεί να φτάση ο άνθρωπος όταν το σύστημα μιας χώρας τον ταλαιπωρεί βάναυσα, όταν του διακόπτει τις εργασίες, όταν αμφισβητεί προγενέστερες συμφωνίες ή άδειες, όταν μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο του κλείνει το μαγαζί και στέλνει στην ανεργία και την απόγνωση τον ίδιο και όσους εργάζονται σε αυτόν!
Η ιστορία του ΘΕΡΜΑΙ γράφεται με λαμπρά γράμματα από το 1950 περίπου, όταν σαν ξενοδοχείο λειτουργεί άψογα και όταν στον περιβάλλοντα χώρο του ξενοδοχείου στον κήπο του, λειτουργούσε αναψυκτήριο, με μουσική, και όπου ελάμβαναν μέρος διάφορες ποιοτικές κοινωνικές εκδηλώσεις, αφού εκτός των άλλων διέθετε πίστα χορού εντός υδατοδεξαμενής, πλεούμενη, όμορφη και μοναδική.


Στη “ΡΟΔΙΑΚΗ” της 25/6/2014, διαβάζω και αντιγράφω την κάτθι πρόσκληση 26/6/1954; ΗΜΕΡΑΝ ΣΑΒΒΑΤΟ και ώραν 9 μ.μ. ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΡΟΔΙΑΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΝ ΤΗΣ Α.Ε. ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΜΠΟΥΛΑΛΑ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΗΠΟΝ ΤΟΥ “ΘΕΡΜΑΙ” , άρα λοιπόν πάντα ο συγκεκριμένος χώρος ήτο κήπος του ξενοδοχείου με το αναψυκτήριο το οποίο εδιαχειρίζετο η ίδια η διοίκησις, η διαχείρησις του ξενοδοχείου “ΘΕΡΜΑΙ”.
Από πού ως πού λοιπόν δάσος, πάρκο, άλσος ή οτιδήποτε άλλο, αφού τα γεγονότα και η ιστορία πλέον των 50 χρόνων μιλούν για κήπο του ξενοδοχείου, μέρος του ξενοδοχείου, που υπείγετο στη διαχείριση του ΘΕΡΜΑΙ και η λειτουργία του άψογη και μοναδική προσέδιδε κύρος όχι μόνον στο ίδιο το ξενοδοχείο, αλλά αποτελούσε κέντρο ποιοτικών κοινωνικών εκδηλώσεων αι ψυχαγωγίας, στις οποίες συμμετείχαν και μεγάλο μέρος τουριστών.
Αν ο παραδοσιακός, όμορφος κήπος του ΘΕΡΜΑΙ κατήντησε σήμερα όπως είναι που για άλλους αρέσει ενώ σε άλλους όχι, αφού οφείλεται στην ανοχή και την αδιαφορίαν των αρμοδίων, οι οποίοι ώφειλαν ως είχαν υποχρέωση να διαφυλάξουν τον επιχειρηματία που ανέλαβε την εκμετάλλευση με την προσθήκη χώρων, μπαρ, εστιατορίων και άλλα, και όχι σήμερα μετά από τόσα χρόνια να τον εγκαλούν και να τον ταλαιπωρούν.

Το Ελληνικό Δημόσιο οφείλει να είναι απόλυτα συγκεκριμένο σε ότι αφορά τις σχέσεις του με τον πολίτη επιχειρηματία, να μην ενδίδει ποτέ σε πιθανές παράλογες ή παράτυπες απαιτήσεις του, γιατί με αυτόν τον απόλυτο τρόπο προστατεύει το περιβάλλον και τη Δημόσια περιουσία, αλλά και τον ίδιο τον επιχειρηματία, που δυστυχώς σήμερα ταλαιπωρείται, γιατί εκτός των άλλων το Δημόσιο δεν μπορεί να εκμεταλλευθεί τέτοιους χώρους. Ευθύνες βέβαια που βαρύνουν και το Δήμο Ροδίων ως εποπτεύουσα αρχή. Οι αλλεπάλληλες γνωματεύσεις νομικών περί του χαρακτηρισμού του χώρου ως δάσους, πάρκου ή κήπου, περιπλέκουν το ζήτημα σε ατέρμονες δικαστικές διαδικασίες γιατί απλούστατα ο Νόμος θα έπρεπε να ήτο συγκεκριμένος και τελεσίδικος για πάρκα ή κήπους εντός της πόλεως χωρίς να επιδέχεται παρερμηνείες, γιατί αν πράγματι ο συγκεκριμένος χώρος είναι δάσος, τότε γιατί επιτρέπονται να λειτουργούν καφέ - μπαρ και όχι μαθητικές κατασκηνώσεις εντός δασικής περιοχής στο κέντρο της πόλης.

Ειλικρινά, λυπούμαι. Κύριοι και αρμόδιοι απλοποιείστε, διευκρινείστε εκ των προτέρων παρόμοιες καταστάσεις και μην εμπλέκετε τους πολίτες εμπόρους, επαγγελματίες σε τέτοιες περιπέτειες γιατί στο τέλος όπου ο πολίτης θα ακούει ότι οι σχέσεις που θα συνάψει αφορούν αυτόν και το Δημόσιο ή την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα απομακρύνεται φοβούμενος την πολυνομία, τη γραφειοκρατία, τις γνωμοδοτήσεις.

Διαβάστε ακόμη

Μανώλης Κολεζάκης: Σελίδες από την πολεμική ιστορία της Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες

Δημήτρης Κατσαούνης: Αυτές οι Eυρωεκλογές χτίζουν γέφυρα με τον Ελληνισμό της Διασποράς

Γιάννης Σαμαρτζής: Τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων και η δυνατότητα αποφυγής τους