Ριζοσπαστική πρόταση της ΑΕ Κατταβιάς για τα play off

Ριζοσπαστική πρόταση της ΑΕ Κατταβιάς για τα play off

Ριζοσπαστική πρόταση της ΑΕ Κατταβιάς για τα play off

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 499 ΦΟΡΕΣ

Μέσω επιστολής που κοινοποιήθηκε σήμερα στην ΕΠΣΔ

Έγγραφη πρόταση στην ΕΠΣΔ κατέθεσε σήμερα η ΑΕ Κατταβιάς, μέσω της οποίας ζητάει να παραμείνει η διαδικασία των play off και των play out και τη νέα χρονιά. Μόνο που η πρόταση της είναι διαφορετική απ' όσες έχουν ακουστεί μέχρι στιγμής και κατά τους ίδιους και η δικαιότερη. Η επιστολή διαβάστηκε πριν από λίγη ώρα και στην συνεδρίαση της διοργανώτριας αρχής.

Αναλυτικά τα όσα προτείνει η Κατταβιά:

"Αγαπητοί Κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας καταθέσουμε την πρόταση της Α.Ε ΚΑΤΤΑΒΙΑΣ για την διεξαγωγή του νέου πρωταθλήματος στην Β’ κατηγορία Δωδ/σου. (Λαμβάνονται υπόψη την πρόθεση σας στο να ανεβαίνει κατηγορία ο πρωταθλητής κάθε ομίλου, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε την προσοχή στα παρακάτω:

Α) Μετά το πέρας της 5ης – 6ης αγωνιστικής υπάρχει κίνδυνος να χαθεί πλήρως η ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος καθότι οι ομάδες που θα έχουν κάνει 1-2 ήττες τίθενται εκτός του στόχου της ανόδου (μικρός αριθμός αγωνιστικών) με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν και οι ίδιες αλλά κυρίως οι ποδοσφαιριστές τους τις υπόλοιπες τους υποχρεώσεις με χαλαρότητα.

Β) Τελειώνοντας το πρωτάθλημα περί τα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου οι ομάδες θα υποχρεωθούν να βρεθούν σε αγωνιστική απραξία για περίπου 6 μήνες, χρόνος πάρα πολύ μεγάλος στο να μπορέσουν να κρατήσουν σε λογική φυσική κατάσταση το έμψυχο υλικό τους για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Γ) Λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση του κοινού που παρακολουθεί τους αγώνες των μπαράζ (περίπου 30%) αντιλαμβάνεστε ότι θα υπάρξει και μια σημαντική απώλεια εσόδων.

Για τους 3 κυρίως αυτούς λόγους σας προτείνουμε η διεξαγωγή του νέου πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας Δωδ/σου να γίνει ως εξής:

Μετά το πέρας των 18 αγωνιστικών οι 3 πρώτες ομάδες κάθε ομίλου να ξανά αναμετρηθούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες (όχι μέθοδος χιαστί) κρατώντας τη βαθμολογική συγκομιδή που είχαν στο πρωτάθλημα των 18 αγωνιστικών. Το ίδιο να ισχύει και για τις ομάδες αυτές οι οποίες θα ανταγωνιστούν για την παραμονή στη κατηγορία.

Με τον τρόπο λοιπόν αυτό επιτυγχάνονται τα εξής:

Α) Επιβραβεύονται οι ομάδες που στις 18 αγωνιστικές έχουν την καλύτερη συγκομιδή βαθμών.

Β) Η βαθμολογική διαφορά παραμένει η ίδια μεταξύ των 3 ομάδων είτε για τα play off είτε για τα play out, με αποτέλεσμα να μην αδικείτε κανείς.

Γ) Σε όλο το πρωτάθλημα υπάρχει ανταγωνιστικότητα για περισσότερες των 6 ομάδων κάθε ομίλου καθώς και μεταξύ αυτών.

Δ) Δίδετε με αυτόν τον τρόπο η ευκαιρία σε ομάδες οι οποίες ξεκινούν να «δένονται» αργά λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων των ποδοσφαιριστών τους να φέρουν εις πέρας τους στόχους τους.

Για περισσότερες λεπτομέρειες είμαστε στη διάθεσή σας".

Με εκτίμηση

Α.Ε. Κατταβιάς

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα

Ακουσίλαος Φανών: Ανανέωσε και ο Καλοπέτρης

Αστέρας Παστίδας: Αποχωρεί ο Λιαμής, σήμερα η Γ.Σ.