Την ενοχή χωρίς ελαφρυντικά πρότεινε χθες ο εισαγγελέας

Την ενοχή χωρίς ελαφρυντικά πρότεινε χθες ο εισαγγελέας

Την ενοχή χωρίς ελαφρυντικά πρότεινε χθες ο εισαγγελέας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1505 ΦΟΡΕΣ

Για τους περισσότερους εκ των κατηγορουμένων στη μεγάλη δίκη των ναρκωτικών

Την ενοχή των περισσοτέρων κατηγορουμένων χωρίς ελαφρυντικό αλλά και χωρίς τις επιβαρυντικές διατάξεις που προβλέπει ο νόμος για τα αδικήματα που τους βαραίνουν, ζήτησε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου ο Εισαγγελέας της έδρας κ. Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, κατά την αγόρευση του στην μεγάλη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών που εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό από την περασμένη Παρασκευή.

Το δικαστήριο αναμένεται να εκδώσει την απόφαση του σήμερα στις 12 το μεσημέρι.
Πάντως η χθεσινή ημέρα ξεκίνησε με την αγόρευση του κ. εισαγγελέα ο οποίος και ζήτησε από το δικαστήριο να κριθούν ένοχοι στην πλειοψηφία τους οι 31 κατηγορούμενοι χωρίς (στις περισσότερες περιπτώσεις) τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου αλλά και χωρίς να τους αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της τοξικομανίας, παρά μόνο σε ορισμένους.

Σε δύο άτομα ο κ. εισαγγελέας ζητά να κριθεί η έφεση ανυποστήριχτη, ένας αλλοδαπός και μία Ελληνίδα να κριθούν αθώοι, ενώ αθώος να κριθεί και ένας ακόμη Αλβανός λόγω αμφιβολιών.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόταση του κ. εισαγγελέα για τον κάθε έναν από τους 31 κατηγορούμενους έχει ως εξής:

1. Δημήτρης Κυριαζής του Γεωργίου: να κριθεί ένοχος για αγορά, πώληση, κατοχή ναρκωτικών ουσιών, οργάνωση πώλησης ναρκωτικών (χωρίς τις επιβαρυντικές διατάξεις) και νομιμοποίηση εσόδων κατ’ επάγγελμα, ενώ απορρίπτει τον ισχυρισμό περί τοξικομανίας (πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 2 φορές ισόβια και 9 έτη κάθειρξη και 500.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο)

2. Μαρία – Δημητρούλα Μέρη: να μετατραπεί η κατηγορία της αγοράς, πώλησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών, να κριθεί αθώα για την οργάνωση πώλησης ναρκωτικών και ένοχη για την νομιμοποίηση εσόδων κατ’ επάγγελμα (πρωτόδικα είχε καταδικαστεί 2 φορές ισόβια και 9 έτη κάθειρξη και 500.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο)

3. Ιωάννης Χαλτούπης του Μιχαήλ: να κριθεί ένοχος ως τοξικομανής χωρίς τις επιβαρυντικές διατάξεις αγοράς, άμεσης συνέργειας σε πώληση και νομιμοποίησης εσόδων (πρωτόδικα είχε καταδικαστεί 2 φορές ισόβια και 6 έτη κάθειρξη και 200.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο)

4. Παναγιώτα Χατζηϊωαννίδου του Αποστόλου: να κριθεί ένοχη αγοράς, άμεσης συνέργειας σε πώληση και νομιμοποίηση εσόδων χωρίς τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου (πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 2 φορές ισόβια και 5 έτη κάθειρξη και 400.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο)

5. Ιωάννης Σταρίδης του Στέργιου: να απορριφθεί η έφεση του ως ανυποστήριχτη (πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 7 χρόνια κάθειρξη και 9 χιλιάδες ευρώ)

6. Kristo Tashi του Quazilli: να κριθεί ένοχος πώλησης και νομιμοποίησης εσόδων χωρίς τις επιβαρυντικές διατάξεις (πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ισόβια και 6 χρόνια κάθειρξη και 250.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο)

7. Adrian Lleshi του Sef: να κριθεί ανυποστήριχτη η έφεση του (πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 5 χρόνια φυλάκιση και 7 χιλιάδες ευρώ)

8. Ergest Recka του Sadedin: να κριθεί αθώος (πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 11 χρόνια κάθειρξη και 51.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο)

9. Blendi Shkurtaj του Petrit: να κριθεί ένοχος χωρίς τις επιβαρυντικές διατάξεις για πώληση ναρκωτικών ουσιών και νομιμοποίηση εσόδων κατά συναυτουργία (πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ισόβια και 6 χρόνια κάθειρξη και χρηματικό πρόστιμο 150.000 ευρώ)

10. Robert Jaupi: να κριθεί αθώος λόγω αμφιβολιών (κατηγορείται για πώληση ναρκωτικών)

11. Ηλίας Μακρυλλός του Ιωάννη: να κριθεί ένοχος ως τοξικομανής για αγορά ναρκωτικών ουσιών (πρωτόδικα του είχε επιβληθεί φυλάκιση 15 μηνών και 2.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο)

12. Δημήτριος Γουρλάς του Ελευθερίου – Νομικού: να κριθεί ένοχος ως τοξικομανής για αγορά ναρκωτικών ουσιών χωρίς τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου (πρωτόδικα του είχαν επιβληθεί 2 έτη φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ)

13. Γεώργιος Στάππας του Ελευθερίου: να κριθεί ένοχος με ελαφρυντικό για την αγορά ναρκωτικών ουσιών (πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 2 χρόνια φυλάκιση και 3.000 χρηματικό πρόστιμο)

14. Θέμελης Δρακογιαννάκης του Πανορμίτη: να κριθεί ένοχος αγοράς ναρκωτικών ουσιών ως τοξικομανής (πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 15 μήνες φυλάκιση και 1.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο)

15. Παντελεήμων Χαλκίτης του Μιχαήλ: να κριθεί ένοχος για αγορά και πώληση ναρκωτικών ουσιών χωρίς τις επιβαρυντικές διατάξεις, για νομιμοποίηση εσόδων κατ’ επάγγελμα, να μην του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της τοξικομανίας και να κριθεί αθώος για την κατηγορία της οργάνωσης πώλησης μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών (πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 2 φορές ισόβια και 9 χρόνια κάθειρξη και χρηματικό πρόστιμο 500.000 ευρώ)

16. Lediona Vero του Jani: να κριθεί ένοχη χωρίς τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου και με το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας για άμεση συνέργεια σε απόπειρα πώλησης, κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών (πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 2 φορές ισόβια κάθειρξη και 400.000 χρηματικό πρόστιμο)

17. Erlind Shehaj του Mitat: να κριθεί ένοχος χωρίς τις επιβαρυντικές διατάξεις και χωρίς το ελαφρυντικό της τοξικομανίας για άμεση συνέργεια σε πώληση, άμεση συνέργεια σε απόπειρα πώλησης και νομιμοποίηση εσόδων (πρωτόδικα είχε καταδικαστεί 2 φορές ισόβια, 9 έτη κάθειρξης και 6 μήνες φυλάκιση και 400.500 ευρώ χρηματικό πρόστιμο)

18. Θεοδόσιος Μπινιάς του Γεωργίου: ένοχος αγοράς και νομιμοποίησης εσόδων χωρίς τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου με το ελαφρυντικό της τοξικομανίας (πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ισόβια και 6 χρόνια κάθειρξη και 350.000 ευρώ)

19. Rustem Gjojdeshi του Ibrus: να κριθεί ένοχος όπως κατηγορείται και με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου για πώληση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών και νομιμοποίηση εσόδων (πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ισόβια και 10 χρόνια κάθειρξη και χρηματικό πρόστιμο 1.100.000 ευρώ)

20. Margarita Gjojdeshi: να κριθεί ένοχη απλής συνέργειας σε πώληση ναρκωτικών ουσιών χωρίς τις επιβαρυντικές διατάξεις και νομιμοποίησης εσόδων κατ’ επάγγελμα (πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ισόβια και 10 χρόνια κάθειρξη και χρηματικό πρόστιμο 1.100.000 ευρώ)

21. Νίκη Κλεούδη του Ηλία: να κριθεί ένοχη για άμεση συνέργεια σε πώληση ναρκωτικών ουσιών και νομιμοποίηση εσόδων χωρίς τις επιβαρυντικές διατάξεις (πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ισόβια και 6 χρόνια κάθειρξη και χρηματικό πρόστιμο 150.000 ευρώ)

22. Ιωάννης Κλεούδης: να κριθεί ένοχος ως τοξικομανής χωρίς τις επιβαρυντικές διατάξεις για πώληση ναρκωτικών ουσιών

23. Πέτρος Κλεούδης: να κριθεί ένοχος ως τοξικομανής χωρίς τις επιβαρυντικές διατάξεις για πώληση ναρκωτικών ουσιών

24. Κυριακή Κίννα του Αντωνίου: να κριθεί ένοχη αγοράς και άμεσης συνέργειας σε πώληση ναρκωτικών ουσιών και νομιμοποίηση εσόδων χωρίς τις επιβαρυντικές διατάξεις (πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 2 φορές ισόβια και 6 χρόνια κάθειρξη και 150.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο)

25. Διονύσιος Σκυλλάς: να κριθεί ένοχος με ελαφρυντικό για άμεση συνέργεια σε πώληση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών

26. Στέφανος Τσουνιάς: να κριθεί ένοχος με ελαφρυντικό χωρίς τις επιβαρυντικές διατάξεις για άμεση συνέργεια σε πώληση ναρκωτικών ουσιών

27. Νεκτάριος Ανατολίτης: να κριθεί ένοχος ως τοξικομανής χωρίς τις επιβαρυντικές διατάξεις για άμεση συνέργεια σε πώληση ναρκωτικών ουσιών

28. Σακελλάρης Έλληνας: να κριθεί ένοχος ως τοξικομανής χωρίς τις επιβαρυντικές διατάξεις

29. Ευάγγελος Κοροντίνης: να κριθεί ένοχος ως τοξικομανής με ελαφρυντικό για άμεση συνέργεια σε πώληση ναρκωτικών ουσιών

30. Κατίνα Κελεμπέση του Ανδρέα: να κριθεί αθώα (πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 5 χρόνια φυλάκιση και 20.000 ευρώ)

31. Θωμάς Ρωμαΐδης του Ανδρέα: να κριθεί ένοχος με ελαφρυντικό για άμεση συνδρομή σε πώληση, κατοχή και αγορά ναρκωτικών ουσιών (πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 5χρόνια φυλάκιση και 3.000 ευρώ)

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς