Παράλογη ρύθμιση στα φανάρια του Τραουνού

Παράλογη ρύθμιση στα φανάρια του Τραουνού

Παράλογη ρύθμιση στα φανάρια του Τραουνού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 794 ΦΟΡΕΣ

Εντελώς παράλογη είναι η ρύθμιση που υπάρχει στα φανάρια από την περιοχή Αφάντου μέχρι το Λαδικό, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να υποβάλλονται σε μεγάλη ταλαιπωρία.

Σε μία απόσταση λίγων χιλιομέτρων με φανάρια κάθε 400 μέτρα, ανάβει συνέχεια κόκκινο για όποιον ξεκινήσει να κάνει τη διαδρομή.

Όπως επισημαίνουν οι οδηγοί, μόλις φτάσουν στο πρώτο φανάρι πρέπει να σταματήσουν γιατί ανάβει το κόκκινο, και αφού περιμένουν για τρία λεπτά, ξεκινούν για να φτάσουν μετά από λίγο στο δεύτερο το οποίο είναι επίσης κόκκινο.

Μετά από αναμονή ίδιας διάρκειας, ξεκινούν για να συνεχίσουν το δρόμο τους και συναντούν και πάλι κόκκινο φανάρι, στο οποίο αναγκάζονται να περιμένουν, και ούτω καθεξής.
Πρόκειται για μία κατάσταση που υποβάλλει σε μεγάλη ταλαιπωρία τους οδηγούς, χωρίς όμως να ευαισθητοποιείται κανένας για να αποκαταστήσει το πρόβλημα.

Θα πρέπει να υπάρξει οπωσδήποτε νέα ρύθμιση με βάση την πραγματικότητα, καθώς τα οχήματα που κινούνται στον κεντρικό δρόμο αναγκάζονται να περιμένουν εκείνα που βγαίνουν από τους παράδρομους.

Οχήματα όμως όπως επισημαίνουν δεν υπάρχουν τόσα ώστε να πρέπει να περιμένουν επί τέσσερα συνεχόμενα φανάρια, και μάλιστα σε εθνική οδό.
Φαίνεται όμως ότι ή αυτοί που γίνονται κοινωνοί της κατάστασης αυτής αδιαφορούν για το πρόβλημα αφού επανειλημμένως έχει επισημανθεί, είτε δεν έχουν περάσει από το δρόμο και δεν το έχουν βιώσει.

Πάντως θα πρέπει να επισημανθεί ότι η ίδια κατάσταση επικρατεί και το χειμώνα, όταν δηλαδή δεν υπάρχει κανένας λόγος για να δίνεται προτεραιότητα στους παράδρομους αφού η κίνηση είναι μηδενική.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο