Φυλάκιση 205 ετών μοίρασαν χθες τα δικαστήρια της Ρόδου

Φυλάκιση 205 ετών μοίρασαν  χθες τα δικαστήρια της Ρόδου

Φυλάκιση 205 ετών μοίρασαν χθες τα δικαστήρια της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1458 ΦΟΡΕΣ

Αφορούσε την πολύκροτη υπόθεση ναρκωτικών με 31 κατηγορούμενους

Ποινές κάθειρξης και φυλάκισης άνω των 200 χρόνων και χρηματικά πρόστιμα της τάξης των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ(!) επέβαλε χθες το μεσημέρι μετά από πολυήμερη εκδίκαση το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, σε συνολικά 31 άτομα που εμπλέκονταν στην υπόθεση.

Στην ανακοίνωση των ποινών, αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξαν αντιδράσεις από ορισμένους κατηγορούμενους, οι οποίοι χαρακτήρισαν άδικες τις ποινές που τους επέβαλε το δικαστήριο.
Σημειώνεται ότι ο εισαγγελέας κατά την αγόρευση του είχε προτείνει την ενοχή των κατηγορουμένων χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Οι ποινές που επέβαλε το δικαστήριο χθες το μεσημέρι, ήταν μειωμένες σε σχέση με τα ισόβια και τις πολυετείς καθείρξεις που είχε επιβάλλει πρωτόδικα ενώ σε μόνο μία περίπτωση αυτή του Rustem Gjojdeshi του Ibru το δικαστήριο διατήρησε τα ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 10 ετών καθώς επίσης και χρηματικό πρόστιμο 600.000 ευρώ.
Η πολύκροτη αυτή υποθεση ήταν μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή μας.
Στο μεγαλύτερο μέρος της, «στηρίζεται» στις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες των κατηγορουμένων που έχουν καταγραφεί από τις διωκτικές αρχές.

Το πρωτόδικο δικαστήριο είχε επιβάλλει στους κατηγορουμένους συνολικά 23 φορές ποινή ισόβιας κάθειρξης, 181 χρόνια και χρηματικό πρόστιμο ύψους 7 εκατ. Ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί πως η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε στις 12 Νοεμβρίου 2009 στις 3 τα ξημερώματα με τη σύλληψη 43χρονου και 33χρονης κάτοικοι Καλύμνου, οι οποίοι βρέθηκαν να έχουν στη κατοχή τους μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με ηρωίνη βάρους 67 γραμ. μία δεύτερη συσκευασία που περιείχε 21γραμ. της ίδιας ναρκωτικής ουσίας, 16 χάπια του ναρκωτικού φαρμακευτικού σκευάσματος Stedon, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας κα το χρηματικό ποσό των 780 ευρώ καθώς και πέντε κινητά τηλέφωνα.

Ακολούθησαν πολυήμερες έρευνες και παρακολουθήσεις με αποτέλεσμα να καθίσουν στο εδώλιο οι 31 τελικά κατηγορούμενοι.
Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση ήταν οι κ.κ. Άκης Δημητριάδης, Μανώλης Κουτσούκος, Αναστάσιος Διάκος, Σεβαστιανός Κούρκουλος, Νικήτας Μπόλκας, Δημήτρης Σακάλογλου, Παναγιώτης Αβρίθης, Ελευθέριος Παπαμιχαήλ κ.α.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός και διάσωση 35 αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους στη Ρόδο

Κατηγορούνται ότι εξασφάλιζαν κατάλυμα σε παράτυπες μετανάστες στη Ρόδο

75χρονος επιχειρηματίας κατηγορείται για λαθρεμπορία κατ’ εξακολούθηση

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο