H Σμαράγδα Χρυσουλάκη ανάμεσα στα χαρισματικά παιδιά του John Hopkins

H Σμαράγδα Χρυσουλάκη  ανάμεσα στα χαρισματικά παιδιά του John Hopkins

H Σμαράγδα Χρυσουλάκη ανάμεσα στα χαρισματικά παιδιά του John Hopkins

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 883 ΦΟΡΕΣ

Θυγατέρα του Γιάννη Χρυσουλάκη με καταγωγή από την Κω

Η μαθήτρια της Β’ Γυμνασίου Σμαράγδα Χρυσουλάκη, με καταγωγή από την Κω, είναι ανάμεσα στα 90 χαρισματικά ελληνόπουλα που έχει επιλέξει το Διάσημο Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ Johns Hopkins.

Από την Κυριακή 29 Ιουνίου 2014, ξεκίνησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Κολλέγιο Ανατόλια της Θεσσαλονίκης, το Θερινό Σχολείο (Summer school) του Κέντρου για Χαρισματικά και Ταλαντούχα Παιδιά του Διάσημου Αμερικάνικου Πανεπιστημίου Johns Hopkins University, το οποίο ονομάζεται Center for Talented Youth (CTY) Greece.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στο Κολλέγιο Ανατόλια σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, το οποίο ίδρυσε, το 1979, το πρώτο Κέντρο για Χαρισματικά και Ταλαντούχα Παιδιά (Center for Τalented Youth-CTY) με απώτερο σκοπό να ενισχύσει την ακαδημαϊκή αριστεία, εντοπίζοντας χαρισματικούς και ταλαντούχους μαθητές σε ολόκληρο τον κόσμο και υποστηρίζοντας την εξέλιξη με μία σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ειδικά σχεδιασμένων ώστε να ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες τους.

Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το οποίο έχει την αποκλειστική χρηματοδότηση του όλου εγχειρήματος, δημιουργήθηκε το CTY Greece at Anatolia College, ένα κέντρο μοναδικό στην Ελλάδα και την Νοτιανατολική Ευρώπη.

Σκοπός του CTY Greece at Anatolia College είναι να ανακαλύπτει και να εκπαιδεύει παιδιά με ιδιαίτερα ταλέντα ή χαρίσματα, που διακρίνονται με τις επιδόσεις τους ή με τις ιδιαίτερες ικανότητές τους και που ξεχωρίζουν για την αγάπη τους στη μάθηση πέρα από τα στενά όρια του σχολικού προγράμματος.

Η επιλογή των μαθητών έγινε μέσα από εξετάσεις στη βάση ειδικού test του Johns Hopkins, το οποίο έχει σχεδιαστεί για βαθμίδες ανώτερες της σχολικής τάξης στην οποία φοιτούν

Για φέτος, στις εξετάσεις αυτές πήραν μέρος 1.500 μαθητές γυμνασίων και λυκείων από όλη την Ελλάδα και εξ αυτών επελέγησαν 90 μαθητές από όλα τα μέρη της Ελλάδας και το βασικότερο από όλα τα κοινωνικά στρώματα.

Μέσα από αυτό το πρόγραμμα δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές που επιλέχθηκαν να παρακολουθήσουν μαθήματα πέρα και πάνω από το τυπικό σχολικό επίπεδο, όπως μαθήματα Κρυπτολογίας, Βιοϊατρικών Επιστημών, Πιθανοτήτων και Θεωρίας Παιγνίων, Αρχών Σχεδίασης για Μηχανικούς, Χημείας και Επιστήμης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, με σκοπό να αναδειχτούν οι ακαδημαϊκές δεξιότητες του κάθε μαθητή.

Αξιοσημείωτη είναι η ανταπόκριση και το ενδιαφέρον που έχουν δείξει μέχρι σήμερα οι φοιτούντες μαθητές, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ως μία πρόκληση να διευρύνουν τους ορίζοντες τους, μαθαίνοντας καινούργια και εξαιρετικά πράγματα.

Οι νεαροί Έλληνες μαθητές και μαθήτριες έχουν ήδη εντυπωσιάσει με τις επιδόσεις τους Έλληνες και Αμερικανούς καθηγητές τους.

Πηγή: vimatisko.gr

Διαβάστε ακόμη

Παγκόσμια προβολή της Ελλάδας μέσω του έργου του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος της Κω

Σε Κω και Κάλυμνο ο Αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης

Προσλήψεις στον δήμο Κω

Η καθαριότητα των αρχαιολογικών χώρων

Έκλεψε τον εργοδότη του

Αεροδιακομιδή για 30χρονο πολυτραυματία από την Κω στο Ηράκλειο

Επιτυχημένη η εκδήλωση της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) στην Κω για τον Θαλάσσιο Τουρισμό

Κως: Αλλοδαπός παρενόχλησε 15χρονη σε Ίντερνετ καφέ