Επικυρώνονται σήμερα οι προκηρύξεις των τοπικών πρωταθλημάτων

Επικυρώνονται σήμερα οι προκηρύξεις των τοπικών πρωταθλημάτων

Επικυρώνονται σήμερα οι προκηρύξεις των τοπικών πρωταθλημάτων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 301 ΦΟΡΕΣ

Οι τελευταίες λεπτομέρειες θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης των μελών του Δ.Σ. της ΕΠΣΔ. Ποιες είναι οι εισηγήσεις της Επιτροπής Πρωταθλήματος

Την τελική συζήτηση για το περιεχόμενο των προκηρύξεων των διοργανώσεων της νέας αγωνιστικής περιόδου θα κάνουν σήμερα το απόγευμα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΣΔ (η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα), ώστε στη συνέχεια να το εγκρίνουν και να αρχίσουν να διανέμουν τα σχετικά έντυπα στα σωματεία.

Οι προτάσεις της Επιτροπής Πρωταθλήματος, οι οποίες έχουν μοιραστεί στους παράγοντες του Δ.Σ. για να εξεταστούν, είναι συγκεκριμένες και συνοψίζονται στα ακόλουθα:

Α’ κατηγορία
Ο πρωταθλητής Δωδεκανήσου θα αναδειχθεί μέσα από αγώνες πλέι οφ, στους οποίους θα λάβουν μέρος οι πρώτες δύο ομάδες του κάθε ομίλου. Οι πρώτοι της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος θα μπουν στη διαδικασία με μπόνους τριών βαθμών και χωρίς βαθμό οι δεύτεροι.

Σε αντίθεση με τα όσα ίσχυαν πέρσι, οι ομάδες του ενός ομίλου δεν θα περιοριστούν σε διπλές αναμετρήσεις με τις ομάδες του άλλου, αλλά θα παίξουν όλοι με όλους, συνεπώς στο πλαίσιο των πλέι οφ θα διεξαχθούν συνολικά έξι παιχνίδια.
Όσο για τις θέσεις που θα οδηγούν στη Β’ κατηγορία, προβλέπονται τέσσερις για κάθε όμιλο.
Οι συνολικά οκτώ ομάδες θα υποβιβαστούν απ’ ευθείας, χωρίς αγώνες πλέι άουτ.
Υπενθυμίζεται, πως ο αριθμός των ομάδων που θα αποχαιρετήσουν την κατηγορία εντάσσεται στο σχέδιο επιστροφής της Α’ κατηγορίας από την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 στο καθεστώς του ενός ομίλου, αρχικά των 18 ομάδων.

Β’ κατηγορία
Η Επιτροπή Πρωταθλήματος προτείνει την απ’ ευθείας άνοδο στην Α’ κατηγορία των ομάδων που θα τερματίσουν στην πρώτη θέση του κάθε εντός εκ των τριών ομίλων (δύο της Ρόδου κι ενός στα νησιά). Όπως έλεγαν οι άνθρωποί της, η πρόταση της Κατταβιάς για τη διεξαγωγή πλέι οφ έχει μεν υποστηρικτές, έχει όμως και έναν σημαντικό αριθμό σωματείων που διαφωνούν. Ως εκ τούτου, σε πρώτη φάση η επιτροπή δεν παρεκκλίνει από το αρχικό της σχέδιο και διατηρεί την αρχική της εισήγηση, ωστόσο δεν θα επιμείνει αν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου δουν το θέμα διαφορετικά.
Οι θέσεις του υποβιβασμού θα είναι δύο σε κάθε όμιλο, κι εδώ απ’ ευθείας.

Γ’ κατηγορία
Από τη Γ’ κατηγορία θα προβιβαστούν οι πρώτοι δύο της βαθμολογίας.

Βαριά ποινή για απουσία γιατρού
Το ότι το κάθε γηπεδούχο σωματείο είναι υπεύθυνο για την κάλυψη ενός επίσημου αγώνα με γιατρό δεν είναι καινούργιο.
Το νέο είναι πως σε περίπτωση που δεν μεριμνήσει για την παρουσία του στο ξεκίνημα ενός παιχνιδιού και καθ’ όλη του τη διάρκεια, η ποινή δεν θα περιοριστεί σ’ ένα βαρύ χρηματικό πρόστιμο.
Ο αγώνας δεν θα ξεκινάει και το υπαίτιο σωματείο θα μηδενίζεται.

Διαβάστε ακόμη

Η εμπιστοσύνη στον Ντόστανιτς και το πλάνο του Διαγόρα τη νέα σεζόν

Μικτές ΕΠΣΔ: Έτοιμοι να πάνε στον τελικό

Για μια θέση στον τελικό του Final Four Ανδρών στο μπάσκετ

Επιπλέον παιχνίδια στο πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα αποτελέσματα της αντοχής στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Η ήττα του Κολοσσού H Hotels Collection στο Περιστέρι και οι… διασωθέντες Γκάουντλοκ και Μπραΐκοβιτς

Τη Δευτέρα στη Χίο ο Φοίβος για νέες βάσεις ανόδου

Το Ροδίων Άθλησις στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής Παγκορασίδων